TB- inlägg. ”Mental styrka. avramling, placering etc.”

Godmorgon! En liten resa tillbaka i tiden. Skulle särskilt vilja tipsa

@elinswahnfhyr om detta inlägget jag skrev för två år sedan om just mental styrka.


Hoppas läsningen kan inspirera och komma till användning till helgen! 🌟
~~~~~~|


Hade en GRYM dag på tävlingsbanan igår som slutade med en placering i helgens största klass på Dauntsey Horse Trials. WEHOOOO!!!


Supersvensk är man ju när man går banan i morgonsolen. pippiflätor och sverigetröja ;)

Började med en dressyr, som jag egentligen inte är så särskilt nöjd med.. kändes som att jag bara satt och åkte med och att jag inte riktigt kunde komma åt honom inne på banan.

Var på ett konstigt humör när jag kom ut från banan. Missnöjd med hur jag la upp min uppvärmning och hur jag red inne på banan. Energinivån var låg och jag var bara i ett "Neutralt mode". INTE BRA!!!!


Eftersom jag åkte ensam kunde jag inte diskutera det med någon så då hoppade jag in som coach och tog ett snack med mig själv.

Så, välkomna in i mitt huvud:

Hoppade in och satte mig i passagerarsätet. Sa till mig själv "denna och en till tävling i år Amanda. EN TILL. Sedan är säsongen över. Och då kommer du stå där, vara arg på dig själv för DU kastade bort denna tävlingen. För att DU var i NEUTRAL mode och inte KRIGAR mode. Så nu får du för fan (ursäkta språket) vakna till liv!!!

Tog en stor klunk vatten och andades några minuter. Måste på något sätt vakna, känna något som väcker mig, bli arg eller vad som helst. Dunkade huvudet i dörren på bilen några gånger (haha jag vet, jag måste sett ut som en knäpp och grinig unge..) Men det hjälpte.

Gick ut för att sätta på mina trasiga chaps som inte ville sammarbeta. Men det var bra för då blev jag lack...Gick ut till SKy, Nu skulle vi kriga, kriga tillsammans!

Kunde tyvärr inte gå banan, så vi kollade på ett par ryttre och gick och värmde upp.

Sky kändes superspänstig och fin på framhoppningen och lika så inne på banan. Vi krigade, tillsammans och gjorde en klockren runda. I'm back!!! :D


Landade i fel galopp efter sista hindret, just när jag bad om ett byte så släppte marken under oss, Sky la sig på sidan och jag gjorde lika så.... Lyckligtvis på rätt sida om mållinjen.. båda två klarade oss fint så ingen fara så!!


Och terrängen då? Skulle nog säga att detta är den svåraste banan jag någonsin ridit. Inte största men tekniskt svåraste. Extremt engelsk karaktär på banan, massvis med stora diken, häckar från fält till fält, irlänsk bank osv.

När jag gick banan kliade jag mig i huvudet på många ställen. "HUR I HELA VÄRLDEN ÄR DETTA MENAT ATT HOPPAS??" Varför skulle en häst hoppa detta? Haha... ungefär så..


En kombination var tex ett stort öppet hörn med dike under från ett fält till ett annat, djuplandning, 4 galoppsteg på 90graders sväng till ett ännu större hörn. En annan var två separat numrerade smalhinder, (så man fick alltså lägga volt mellan dem om man ville). Men skulle man gå rakt, hoppade man snett in över det första smalhindret,2 steg och ännu sneeare ut över det andra.

Och detta är bara två av de 9 tuffa kombinationerna.

Så här gällde det att hålla tungan rätt i mun alltså!!

På grund av ett fall hade jag mycket tid på framhoppningen. La extra mycket fokus på diciplin på framhoppningen eftersom jag visste vad som komma skulle. Mycket övergångar m fokus på rakrikning redan i skritt och trav.

Började hoppa och även här, fokuserade på att det var jag som bestämde hur vi skulle hoppa hindret, i en kortare galopp, större galopp, rakt, på en vinkel, med lång eller kort anridning. Testade alla växlar och hela tiden fokuserade på rakriktningen.

Mitt krigarmode var på och vi gick ut och krigade. BÄSTA RUNDAN NÅGONSIN!!! Helt fantastisk kändes han. Vi gick de raka linjerna överallt och det var lekande lätt.

Hade nästan tårar i ögonen när jag gick tillbaka till lastbilen för jag var så lycklig haha!

Igår räckte resultatet ända till placering. Men det viktigaste av allt: Ännu en tävling som har lärt mig massvis. Inte minst om hur jag ska styra det mentala. Det är helt otroligt vad man påverkas av sin lilla hjärna. 


Tack än en gång fantastiska Sky för att du är världens bästa häst! 


Kolla in denna resultatlistan! Vilka namn alltså😎

??x/A 

Likes

Comments

dressyrmorsorna
dressyrmorsorna,
elinswahnfhyr
elinswahnfhyr,
Tack så mycket! riktigt bra och tänkvärt inlägg som faktiskt boostade mig rejält! TACK! 😍🙏 GULDVÄRT! 💗nouw.com/elinswahnfhyr
Write a comment...
IP: 82.99.3.229