Tävling med avtrillning

Längsta dagen på LÄNGE.

Uppe med tuppen och gjorde klart stallet innan vi rullade mot Larkhill för tävling med sex hästar (varav en unghäst som fick joina för erfarenhets skull).

Raffi först ut. Kändes fin i dressyren. Aningen laddad, men fin & tyvärr underbedömd... anyway. Första tävlingen för året så det la jag bakom mig. Tror att han kommer komma ut mer sansad nästa start han gör.

Hoppningen var bra. Inte helt nöjd med betslingen (mjukt bebipelam). Ska gå tillbaka till tränsbett i banhoppningen. Han hoppade väldigt väl i alla fall och en felfri runda.

Terrängen var lite kaotisk.. well. Hoppade fram väldigt väl. Skulle ”bara hoppa sista språnget innan jag gick starten”. Trodde jag. Kom nice på ett böjt spår och såg ett fint avstånd, men när jag tog av så gjorde inte Raffi det. Fråga mig inte hur, men han tog inte av från marken och gjorde någon slags halv kullerbytta och jag flög som skjuten ur en kanon. Han är nog den mest försiktiga och minst trovärdiga att göra något sånt men idag hände det. Landade på huvudet/höften/KNÄT. Shit. Inte knät!! Två minuter senare gick det dock mirakulöst över - höften därimot ömmade mer, men vill man tävla måste man ibland bita ihop! Doktorn kom & kollade till mig och lät mig rida. Phew! Fick ett par språng innan det var min tur igen.

Han hoppade väl men ”frös” aningen i avsprånget. Kändes som att han var lite osäker efter fallet. Tyvärr en galet störig utspringning men över lag fin. Tror vi båda var lite omtumlade....


Alvin gjorde en fin prestation. Superfin felfri både hoppning och terräng. Och alltså när jag säger superfin, så menar jag superfin. Terrängen var ON POINT!!! Han var helt fantastiskt fin. Försiktig, modig, som om han svarade på min tankekraft. Wow vilken fin häst.

Alla Rafas tre gick superbra. Inte minst en andraplacering!

Klockan är nio och vi har precis kommit in från stallet. De andra två hästarna är redo för tävling imorgon. Rafas två ska gå en 2* klass. Tidig morgon som attan igen - först middag och lite Sömn tack!!

Vi hörs imorgon!
x/A

??x/A 

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Jäkla tur det gick bra ❤️nouw.com/fia_jungdalen
Emma_nyman
Emma_nyman,
Åh fy, vilken tur att det gick bra för er! nouw.com/emma_nyman
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229