Tack Miriam för ditt sommarprat

Tack Miriam Bryant för att du sätter ord på den här känslan kallad ångest. Eller i alla fall min slags ångest.


Att vara så ensam trots att man har folk omkring. Att göra allt och ändå inget. Att höra ord men inte lyssna. Att tänka så klart men ändå inte. Att ha så mycket att göra men ändå bara vilja ligga ned. Att ha så stora drömmar att göra allt men ändå bara finna sig själv i en tomhet. Att inte veta vem man är eller vad man gör. Att typ vilja hoppa ur sin kropp för en stund och bara vila. Att helt enkelt vara rädd för ensamhet för att man inte vet vad man ska ta sig till. Jo ni. Så kan det vara. Men sällan. Mer och mer sällan.


Jag visste inte vad ångest var förrän jag upplevde det. Jag kände aldrig känslan och förstod den aldrig. Förrän jag upplevde den.

Det är som om att hjärnan ibland bara gör en till någon annan. Någon som inte är den vanliga ”jag”. Den skymmer liksom undan mig och tar över. Typ som en demon. Som bara tar över ens kropp och psyke. Fett konstigt. Det värsta är när jag inser min ångest och samvetet kommer. Jag har ju allt jag kan drömma om. Varför sitter jag här och mår dåligt. Sedan skäms jag och blir arg på mig själv för att jag känner som jag gör


När demonen försvinner så är jag vanlig igen, fylld av energi, motivation, glädje och förlåter mig själv för att mått dåligt och bara har varit människa...


Nu var det ett tag sedan demonen kom. Men när jag lyssnade jag på Miriam Bryants sommarprat i morse kändes det som en gigantisk lättnad. Någon som satte ord på just den stunden när ångesten hittar in i ens själ. På ett så naket, ärligt sätt, utan att ens nämna ordet ångest. Men exakt de orden Miriam beskrev ett särskilt tillfälle av ensamhet hemma i sin lägenhet i sitt sommarprat, precis så känner jag ibland. Trodde minsann bara det var jag.


Miriams sommarprat var bra. Intressant, sorgligt, hoppfyllt, främmande men just den där minuten var så bekant. Tack Miriam. Det känns som en lättnad att fått detta beteendet, State of mind , typ accepterat. Tack.

Googla Miriam Bryant sommar i P1 och lyssna du med.

Love,
Amanda

??x/A 

Gillar

Kommentarer

Moa_Thurgren
Moa_Thurgren,
Wow! Verkligen bra skrivet! Det är samma känslor som jag haft så många gånger om.nouw.com/moa_thurgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229