Svar på era fantastiska frågor

Vad är det som motiverar dig mest i det dagliga arbetet med hästar?

Detta är en fråga jag faktiskt har funderat på en hel del. Mitt svar är att se hästars utveckling och uppfylla pyttesmå mål. Kan vara allt ifrån att få dedär öppnarna att bli riktigt bra, till att kunna sitta upp på en häst utan hjälp, till att hoppa en hästs första terrängbana. Många små mål. Många av dem kretsar runt just tävlingar och de är de allra största ”morötterna”. Men även hemma i det dagliga arbetet så finns det massvis av små mål för varje individ som jag jobbar med.


Vad är det bästa med att bo i England (utöver hästarna och verksamheten) och vad saknar du mest med Sverige? 😊

England är ett väldigt mysigt land. Här ute på landsbygden är det otroligt vackert. Det känns lite som att kliva in i en gammal film då allt är så gammeldags, eller i alla fall byggnaderna, pubarna, byarna, marknader osv. Dessutom är folk väldigt artiga. Alltså extremt artiga. Vet inte hur många gånger jag kommit till en trevägsrondell och alla vill att den andra ska köra först, så där står man bara! Likaså är folk otroligt trevliga i kassor, de brukar så gott som alltid sitta och snacka om hur ens dag har varit osv medan man packar ihop sin mat.


Vilka stövlar rider du med?

Jag har några olika, ett par Mark Todd och ett par italienska från ” Alex Boots” och ett äldre par från MountainHorse. På önskelistan står dock sedan länge ett par parlantis. Hemma rider jag alltid med skor och chaps.Hur hanterar du stressiga och röriga framhoppningar? Vad är dina bästa tips för att hålla fokus?

Detta är en väldigt bra fråga tycker jag. Något som jag själv har jobbat mycket med. Det allra viktigaste för mig är att ha en plan att hålla mig till - en plan som ska bestämmas i förväg. Hur länge ska jag trava igång, hur vill jag att hästen ska kännas då? Hur långt innan ska jag börja hoppa? Vilket hinder ska jag börja med? Hur många språng vill jag hoppa innan jag går in på banan?
En annan grej jag brukar påminna mig själv om är att alltid vara artig, även om någon annan är en ”idiot” och du inte kan hoppa där du vill. Var alltid artig, den andra personen är kanske supernervös och stressad (hen kanske inte har en plan ;) ) Blir du stressad och irriterad kommer detta smitta av sig på din fyrbenta kompis. Håll lugnet och ditt fokus!


Vad har du för kamera?😃

En digitalkamera från Canon.


Hur träffades du och Rafa?

Vi träffades faktiskt på en fest hemma hos mig. Jag jobbade för Team Price och han för deras landslagskompis Mark Todd. Vi hade några gemensamma vänner så han hamnade hemma hos mig. Just då var jag i ett förhållande och försökte få min bästa kompis att bli tillsammans med Rafa (utan någon succé) - han verkade ju vara en sjukt bra kille! Men månaderna gick, jag blev singel igen och vi stötte på varandra igen. Hela team Price åkte till Spanien på hopptour så jag och en god vän till både Rafa var de enda kvar hemma på vår gård. Vi hängde med Raf typ varje dag och där startade det hela.


Hur hamnade du i england? =)

Tackvare min grymma coach och tränare Lars Christensson. Han hade hört att Team Price letade efter folk, och då hans dotter skulle dit på en veckas jobb på sitt sportlov så hakade jag på. Stormtrivdes, åkte hem till Sverige för att köpa en bil & köra tillbaka till det som skulle bli mitt hem i drygt tre år framöver.Kommer ni försöka satsa på en helt egen gård så småningom ?

Förhoppningsvis en dag i framtiden. Vägen dit är väldigt lång. Vi har väldigt bra möjlighet att utvidga oss och växa där vi är just nu och faciliteterna är allt vi någonsin kan önska oss. Lika så är det guld värt att ha Mark vid vår sida att rådfråga och rida med. Just nu tror jag att det skulle vara ett misstag att ”isolera oss” till ett eget ställe. Men en dag i framtiden är det en dröm att ha vårt eget och större verksamhet. Men vi får se!


Hur gör ni för att marknadsföra er på bästa sätt ?

Vår största marknadsföring för tillfället är genom att sprida att vi finns när vi är ute på tävlingar och träffar folk i allmänhet. Även en del på sociala medier och sådär såklart. Har börjat spåna på att bygga upp en hemsida....


Vilka är dina bästa tips för en glad amatör som ska försöka sig på sin första fälttävlansstart i slutet på sommaren?

Först av allt! In och lyssna på vår podd ”Jossan & Amanda” på Spotify, i avsnitt 10 svarar vi på en väldigt liknande fråga!! Men för att bryta ner det till tre tips:
1. Se till att ha tränat mycket så att du kan gå till din första start med självförtroende. Det kommer vara mycket att tänka på ändå, jag lovar!
2. På tävlingsdagen: kom ihåg att ta ett delmoment åt gången och försök att inte låta de olika momenten påverka varandra. Tex: går dressyren inte som önskat, släpp det! Du måste fokusera om till nästa.
3. Påminn dig själv varför du tävlar fälttävlan: för att det är SÅ SJUKT KUL!! Njut på banan, klappa på din häst när den gör rätt och ha kul!
Hur orkar du med det höga tempot? Känns som du går upp tidigt (05) varje dag och sedan kör fullt ös till dagens slut.

Det är inte så svårt. Såklart att man sover lite extra tungt och är trött ibland. Men om jag vänder på det: annars hade jag behövt ha ett annat jobb som jag inte älskade för att sen kunna rida hela kvällarna, dagens hade varit lika långa men inte alls lika roliga.


Du berättade att du sätter upp delmål och långsiktiga mål - hur känns det om du ej uppnår delmålen? Hur handskas du med det?
Så himla imponerad av ditt ihärdiga arbete och driv! Du är min förebild!

Försöker att inte låta det påverka för mycket. Får reflektera vad som gått fel och sätta upp nya mål. Ofta om något gått snett försöker jag lära mig att misstaget för att undvika att det händer igen.??x/A 

Gillar

Kommentarer

linn
linn,
wix.se kan man göra snygga hemidor på
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229