Rycka/klippa manen?

Under gårdagen påbörjade jag projektet att frisera hästarna. Tänker vänta med att klippa dem till de är igång ordentligt och börjar jobba. Vi har dem alla ute utan hals för att spara på deras manar som fortfarande ser jättefina ut såhär långt in på vintern. Men manarna har jag börjat ta tag i och rycka. Tycker det är en så viktig sak nu att faktiskt se till att hålla saker och ting riktigt fint och välskött - inklusive hästarna.

Här i England rycker så gott som alla sina hästars manar korta, likaså gör jag. Lättare och sköta och betydligt snyggare om ni frågar mig!


Rycker ni manen på era hästar eller föredrar ni dem klippta och aningen längre?

Före/efterNågra små tips:

-Jag vet att vissa hästar verkligen ogillar att få sina manar ryckta men det finns superbra ryckknivar som Inte gör ont allt på höstarna och man får ändå nästan lika dant resultat.

- gummihanskar. När jag rycker manarna sätter jag på tunna gummihandskar. Inte enbart för att spara på fingrarna, utan även för att det är hundra gånger lättare att greppa manen.

- ryck när hästen är varm i kroppen. Håren lossnar betydligt enklare när hästen är varm.

??x/A 

Gillar

Kommentarer

H
H,
sålde du sky eller vad hände?:)
brieditiseventing
brieditiseventing,
Hej! Nä, Sky är fortfarande min. han ska sättas igång nu och sedan får vi Se omnouw.com/brieditiseventing
brieditiseventing
brieditiseventing,
Vi hittar en bra ny ryttare åt honom 😊 nouw.com/brieditiseventing
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Jag klipper . Har bevittnat allt för många blödande "hårbottnar" och hästar som visat missnöje över det att jag inte vill utsätta mina hästar för det. Kan dock berott på okunnigt utförande såklart men jag klipper hellre. nouw.com/fia_jungdalen
brieditiseventing
brieditiseventing,
själv har jag aldrig sett blödande manar när jag ryckt.. vet inte omnouw.com/brieditiseventing
brieditiseventing
brieditiseventing,
Jag tycker att vissa hästar verkar njuta av att få manen ryckt. Antar att det är individuellt hur hårrömma de är och hur hårt håren sitter! nouw.com/brieditiseventing
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229