Podd och gårdagens dressyrlektion

Godmorgon tisdag. Klockan är sex. Har precis vaknat och sitter i sängen med en kopp kaffe medan rafa sover bredvid.

Min vecka har börjat med flaggan i topp med en väldigt produktiv måndag. Red, körde ett pt pass på gymmet, städade, tvättade, poddade med Jossan och hade dressyrlektion för Jossan.

Först: podden. Ett kort med mysigt avsnitt spelade vi in igår. vi snackade om hur vi får in träningen i vardagen fylld med tusen andra saker. Vi diskuterade också meningen med att vi tränar och hösthets som lätt kommer denna tiden på året. Jag lovar att länka till podden så snart den är släppt. Hade varit jättekul att höra era tankar i ämnet!

Och sen: dressyrlektionen. Jossan hjälpte mig när jag red hennes fina unghäst. Hästen vill gärna smita ur kontakten och droppa Bakom skänkeln istället för att pusha från bakbenen fram till bettet. Vi jobbade på att jag skulle ta tag och hålla i kontakten och vara den som bestämmer hur kontakten ska vara och kännas-hela tiden! Fick några tillsägningar om att ”bebisrida” = när man sänker kraven på hästen och tex låter hästen göra en mindre bra övergång utan att rätta till. Hon är ung och ganska grön med Jossan sa till mig att behandla och rida henne som en äldre, rutinerad häst så det blir rätt från början. Superbra tips och en grym lektion.

Jossan kommer hem till Sverige och Göteborg för att hålla en dressyrklinik nu till helgen, är ni i krokarna borde ni helt klart åka dit!!!


Dags att kila och sätta igång tisdagen (med sjuk träningsvärk...!) Ha en fantastisk dag allihopa <3

??x/A 

Gillar

Kommentarer

mychallenge
mychallenge,
Vad härligt med ett grymt pass dressyr! 😊 Ser fram emot podden!nouw.com/mychallenge
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229