Övning ger färdighet

En grå söndag på stallet började med stalljobb och uteritt av Molly , Jonelles WEG häst och Bango, Tims ena Burghley häst. Bara sådär, en vanlig dag på jobbet liksom...
Därefter gjorde jag först Alvin och sedan Raffi redo för hoppning. Rafa kom över för att hjälpa mig från backen. Alvin kändes super. Gjorde inte alltför mycket, bara lekte lite och kände efter. Han hoppade riktigt bea och med ökad styrka tror jag att han kommer bli riktigt, riktigt bra. Ska bli kul dehär!
Här kommer ett litet smakprov:

Hoppade därefter Raffi. Började med en övning vi senast gjorde för några månader sedan. Två bommar på långsidan. Varierade mellan 7., 6, 5, 8 & 4 galoppsprång. När vi gjorde denna övning senast hade vi många problem och det gick rättså hackigt. Han bytte galopp över första bommen, blev springig när vi red i en högre växel och studsig när vi kortade. Efter en period av strukturerad och regelbunden träning gick det som Smort idag. Växlarna funkade, samma rytm, men olika språnglängd och mjuk och fin som attans.

Hoppade därefter en kombination med galoppbommar. Eftersom jag tävlade i måndags och ska ut igen på tosdag, så ville vi inte hoppa alltför mycket, utan bara ha ett ’checkpass’. Han hoppade riktigt väl.
Att följa höstars utveckling och träna dem är verkligen det bästa jag vet. Prova olika övningar tricks och knep för att få dem så bra som man någonsin kan. Och att träna tillsammans med någon med samma genuina intresse, som Rafa har, gör det så sjukt kul. Vi är nog det nördigaste paret ni kan hitta. Men vi älskar det.
Igår på min lediga dag åkte jag med honom och trönade terräng och idag , på hans lediga dag, var han här och tränade mig och mina hästar. Vi är minsann lyckligt lottade som kan göra det vi älskar varje dag. Önskar att vi kommer kunna fortsätta såhär långt in i framtiden.

En eftermiddag med stalljobb väntar nu efter en god lunch hemma med hoppning på tv. Härlig avslutning på söndagen.

X/A

??x/A 

Gillar

Kommentarer

mariellefriman
mariellefriman,
Vilken härlig dag 😍nouw.com/mariellefriman
brieditiseventing
brieditiseventing,
verkligen 😍🙏🏽nouw.com/brieditiseventing
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Härlig dag och ni två är verkligen ett drömpar ❤️nouw.com/fia_jungdalen
brieditiseventing
brieditiseventing,
❤️❤️❤️nouw.com/brieditiseventing
TeamFeliciaForsgren
TeamFeliciaForsgren,
Härligt! Älskar trimjobb, speciellt när man märker skillnad och ser hur mycket bättre resultatet blir! 😊nouw.com/teamfeliciaforsgren
brieditiseventing
brieditiseventing,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229