Några små livstips


På senaste tiden har jag gjort några små förändringar som gjort så sjukt stora förändringar i mitt liv och mående.

Först och främst har jag bestämt mig för att återgå till en bra morgonrutin. I stället för att snooza har jag kollat på citatet nedan och klivit upp den tid jag bestämt. Jag har packat min väska, förberett mina kläder och planerat min frukost. Jag går upp, dricker ett glas citronvatten och tar med mig min frukost, en stor kopp te och en kaffe till Rafa. Vi käkar frukost, myser och pratar igenom dagen i lugn och ro. Bara detta har gjort en stor skillnad - för det första kommer vi båda i tid till jobbet haha..
(förut la vi kvar i sängen och sov till sista minuten, rotade fram några kläder och tog en kaffe i bilen. Och jag garanterar er att hela dagen blir 10 ggr bättre om man får en bra start. Tror du mig inte? Prova isåfall själv så får du se)


Den andra lilla förändringen jag gjort ör att dricka vatten. Och då menar jag vatten. Förut drack jag gärna någon saft/juice/läsk när jag var törstig. Nu ser jag istället till att dricka 2 l vatten om dagen, är jag sen fortfarande törstig på något av det tidigare nämnda så fine _ men det är jag oftast inte då. Dessutom hjälper vanligt vatten sjukt bra mot sötsug.
Och det tredje : träning. Jag tror inte på att pangstarta med träning. Det handlar för mig mer om att bygga en vana och försöka få in kompletterande träning i ett för övrigt aktivt liv. Nu när vi har lunchpauser på jobbet har jag lagt in som vana ett pass för, som om att jag skulle haft en häst till att rida typ. Inget tufft eller extremt alls, ibland till och med avslappningsträning. Men en halvtimme till mig själv. Yoga/styrka/jogging eller vad som känns rätt den dagen.

Efter ett väldigt svängigt år där jag under en tid var fysiskt alldeles för svag för att träna så känns det fantastiskt skönt att känna sig stark i kroppen och träning får mig verkligen att må väldigt mycket bättre rent mentalt.

Hur är du? Tänker du mycket på din hälsa och hur du tar hand om dig själv? När mår du som bäst?

x/A

??x/A 

Gillar

Kommentarer

mariellefriman
mariellefriman,
Jag går upp direkt. Haaaataaaaar snooze, alltså hade en kille en gång som snoozade i typ två timmar - rena tortyren! 😫nouw.com/mariellefriman
brieditiseventing
brieditiseventing,
Hahah, det gör typ hela dagen seg nouw.com/brieditiseventing
evelinasjostrand
evelinasjostrand,
Det du beskriver är precis vad jag strävar efter. Dagen blir så mycket bättre av att gå upp i tid och ha en lugn morgon! Jag är dock ingen morgonmänniska egentligen så det är en utmaning, haha, men det känns ändå skönt och jag får så mycket mer gjort. 😊 nouw.com/evelinasjostrand
brieditiseventing
brieditiseventing,
Håller verkigen med. En bra start på dagen är guld!! nouw.com/brieditiseventing
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229