Målsättning

Ytterligare många timmars flygning igår och därmed jobb. Har bla jobbat med målsättningar och planer för 2019.


Har gjort en frågeställning till mig själv som jag svarat på på papper.


Vart är jag nu? Vart vill jag? Vilka resurser kommer krävas för att nå mina mål? Vilka känslor kommer jag ha när jag uppnår målet? Hur mycket vill jag det här? Vad kan förhindra mig att nå mina mål? Hur kan jag jobba med dessa 'hinder' för att klara av dem? Hur ska jag påminna mig själv om mina mål och checka av att jag är på rätt väg? Vilka system fungerar jag bäst i?


Många och stora frågor. I know. Men för mig ät det viktigt med mål. Att inte bara trampa vidare i samma fotspår. Tänka ytterliggare ett steg.


Jag har ett huvudmål. Olympiska spelen. Att vara bland de bästa kvinliga fälttövlans ryttarinnorna. Detta har alltid varit mitt stora mål. Men vägen dit är lång och mina mål behöver delas upp i mindre 'tuggor', eller trappsteg om man så vill. Såhär har jag alltid jobbat. Men en skillnad jag gjort sedan förra årets målsättningar är att i stället för att sätta specifika prestationsmål så lägger jag mer fokus på 'känslomål'. Vet inte om det bara är inom just ridsport, förmodligen inte, men det finns väldigt många faktorer som kan påverka specifika planer, tappskor, väderförhållanden, punka osv, osv. Dessutom handlar ridning och hästar så himla myckrt om känsla och partnership och förtroende till sin häst. Från egen erfarenhet tycker jag lätt attt man blir förblindad på just specifika resultatbaserade mål och glömmer att känna. Tim price skakade om mitt tankesätt på just denna fråga och bröt ned det till något så simpelt som "känns det lätt som en barnlek, steppa upp, känns det för svårt, steppa ner eller gå hem och träna mer. Fortsätter du såhär och är ärlig mot din magkänsla blir du en dag bara uppringd och förfrågad om en lagplats påOS." I alla fall i Tims värld... Men erkänn att det ligger något i det?


Självs ridningen och tävlandet är givetvis den drivande faktorn i mitt målsättande men jag lägger väldigt mycket tid och tanke till andra väldigt viktiga faktorer med som tex hälsa (som jag fortfarande kämpar hårt med dagligen), bloggandet, sponsorskap, vår nya verksamhet och min självkänsla. Alla dessa faktorer är viktiga delar i pusslet som förhoppningsvis en dag ska resultera i att jag uppnår mitt stora mål.Har du börjat göra planer och målsättningar för nästa år? Eller på längre/kortare sikt?

x/A

??x/A 

Gillar

Kommentarer

mariellefriman
mariellefriman,
Jag har ett typ drömmål 😍 sedan göra jag målsättningar för varje år och varje halvår med typ stolpar då vissa saker skall vara avbockade. Såklart får man planera om ibland beroende på skukdom/skador eller andra oförutsedda händelser. Tycker din frågor är jätteviktiga att ställa sig själv, även att rangordna vad och hur mycket man vill vissa grejer. Bra inlägg!nouw.com/mariellefriman
Hästsurr
Hästsurr,
Jag tycker att du ska ha bästa kvinnliga som delmål. Att ha det som mål känns lite för svenskt. Alltid sikta längst upp, då får man bättre jämförelsetal och det är större chans att få en bättre utveckling nouw.com/hästsurr
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229