Livsfunderingar

Sitter på mitt favorit-skrivställe och funderar: i ett flygplan i luften någonstans. Det är så skönt att vara onåbar och bara fundera på saker och ting med sig själv.

Idag ligger mina tankar i hur galet vanligt det är med depression - framför allt hos svenska ungdomar. Det skrämmer mig.

Idag är det så sjukt lätt att se hur alla andras liv är så perfekta. Hur alla andra verkar konstant lyckliga. Hur alla andra är så snygga. Hur bra alla andra rider. Det är lite som ett gift dessa sociala medierna. Jag är smittad, förmodligen du med?


~~~

Som människoart är vi skapta för att bo i små byar, ta in information om det som händer I byn och bara försöka överleva. Rent krasst.

Den elektroniska utvecklingen går verkligen i stormfart - när jag var liten fanns inte ens smartphone?! 23 år sedan. Så fort utvecklas inte människoarten. All den information vi konstant tar in idag är hjärnan helt enkelt inte gjord för att klara av. Vissa av oss drabbas hårdare än andra, men det är inte konstigt att vi alla påverkas..

Jag är kanske en av dem som ger en negativ påverkan för någon? Jag vet inte, men jag hoppas verkligen inte det. För mig är mina sociala medier ett sätt att inspirera andra - så som jag önskade bli inspirerad innan jag tog steget och flyttade utomlands. Jag har själv haft stort tvivel på mig själv i perioder. Jag har gått igenom depression och ätstörningar och vet hur hårt det suger.

Sedan jag blev frisk ser jag att det har stärkt mig. Jag har mognat lärt mig att se livet från ett annat perspektiv. Att leva mitt liv. Inte sätta så mycket press på mig själv. Prioritera mig själv - VARTENDA DAG. Jag kommer ihåg att uppskatta mina nära och kära. Vågar älska, skratta och ha kul. Sist men inte minst har jag lärt mig att älska mig själv. Jag har lärt mig att ingen där bakom skärmen är perfekt. Ingen är. Inte du, inte jag.

Jag har sett många nära, unga vänner, som drabbats av det ena och det andra som förändrat deras liv. Sjukdomar, skador och förluster. Gigantiska livsförändringar. Detta skakar om mig. Det får mig att fånga upp och njuta av det jag har. Två fungerande ben. Ett fungerande hjärta. En grym, stark kropp. Jag har ingen aning om hur länge det kommer vara så för mig och jag tänker inte ta det för givet. Jag ska njuta av vartenda stund. Våga leva mitt liv.

Detta är mitt syfte. Att dela med mig till er av mina tankar och funderingar. Att provet gick dåligt förra veckan - vad gör det? Sätt det i perspektiv. Zooma ut i framtida livet. Fråga dig själv - kommer detta spela mig någon roll om 10 år?
Jag hade själv ganska höga prestationskrav på mig själv i skolan, ett G kändes i min värld som en världskatastrof. Men idag minns jag inte ens vilket betyg jag hade i de olika ämnena och då var just det hela mitt liv.

Jag vill bara påminna alla er där ute att livet är bättre än att gå runt och bekymra sig och ha ångest och magknip över småsaker. Att vara en bra medmänniska, att vara snäll mot sig själv och komma ihåg att le. De tror jag är de allra viktigaste pusselbitarna i livet. Oavsett vad du gör.

Ta hand om dig , för du är grym precis som du är.

??x/A 

Gillar

Kommentarer

Malva
Malva,
Du träffade mig rakt i hjärtat med detta inlägg. Tack för att du visar verkligheten<3 Jag hade senast idag ett breakdown för att jag känner att jag inte är tillräckligt bra för min häst. Jag undrar vad du tänker om prestaionskraven som man har på sig själv när det gäller hästtävling. Samt om du har några tips på styrkeövningar för hästen?🦄
brieditiseventing
brieditiseventing,
❤️❤️❤️ det där känner jag också igen. Jag tror att alla vi ryttare tvivlar ibland - lyssna bara på Mentala Mästare podden med Lisen & Peder... nouw.com/brieditiseventing
brieditiseventing
brieditiseventing,
kan definitivt ta upp det mer i ett eget inlägg. nouw.com/brieditiseventing
brieditiseventing
brieditiseventing,
Stykeövningar kommer!! 💪🏽nouw.com/brieditiseventing
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229