Likheter & olikheter mellan mig & Raf

Läste ett inlägg på Nellie Berntssons blogg tidigare idag om liknade och skillnader mellan henne och hennes pojkvän som också rider och har stall ihop, precis som jag och Rafa. Tänkte därför göra ett liknande inlägg men med mig och Rafa så klart.

I grund och botten kommer vi från väldigt olika ”kulturer” inom ridsporten. I stora drag har jag alltid gjort allt själv med hästarna (mockning, göra iordning, planering och allt fix som hästar innebär). I Brasilien är det väldigt, väldigt annorlunda. Där jobbar heltidsanställda på alla stall, ryttarna meddelar vilken tid de kommer och hästen står då redo. Väldigt annorlunda men så är det bara där - oavsett ålder och hur duktig man är. Arbetskraften är så galet mycket billigare där.

Efter att Rafa flyttade till England för fyra och ett halvt år sedan så har han dock förändrats mycket. Han kom hit för att träna för mark i ett halvår men stormtrivdes och stannade. Han har jobbat i team Todd i fyra år. Stallslit och uteritter samt red sin egen häst. Väldigt liknande till det jobb jag hade hos Tim och Jonelle. Båda våra gamla team var hos nya zeeländska ryttare, som dessutom är riktigt goda vänner. Systemen, träningen, uppläggen och hästhållningen var därför extremt lika. Särskilt den nya zeelänska hästhållningen har präglat oss och på ett naturligt sätt satt grunden i vår verksamhet.

När det kommer till vissa grejer är vi olika. Vi är båda två envisa som tusan och har klara ideer och tycken. Rafa tycker inte alls om fasta bettringar, det gör jag. Beroende på häst och sådär, men Rafa skarpt ogillar dem. Vissa sånna små saker vad gäller utrustning tycker vi olika om men överlag detsamma.


Vad gäller träning av hästarna är vi väldigt lika. Vi lägger upp träningen på samma sätt med samma struktur. Vi är väldigt noga med att låta var häst få sin tid. Aldrig någon stress. Vi gör detta åt oss själva och våra kunder och vill alltid göra vårt bästa. Ofta hjälps vi åt när vi tränar hästarna.

Tim & Jonelle är extremt ”natural” med sina hästar. Inte förrän de går på hög nivå isas , kyls och bandageras de eller får massagebehandlingar. Rafa är mycket mer noggrann med allt detta än jag är van vid så vd gäller detta har jag förändrat mig mer åt hans håll. Mer noggrann på detaljer helt enkelt, även för bebisarna.

??x/A 

Gillar

Kommentarer

stallhörnan
stallhörnan,
Tur ni tycker olika i vissa fall annars blir det lätt trist. 😊nouw.com/stallhörnan
MayaJuuti
MayaJuuti,
Finaste ni <3nouw.com/mayajuuti
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229