KAPITEL ETT


Ett kapitel i vårt team har avslutats denna helgen. Det känns märkligt på något sätt. Något vi jobbat mot dagligen och hållit blickarna på, dag ut och dag in. Nu är det historia. Känns nästan lite tomt för en stund. Men en bättre känsla går nog inte att hitta någon stans på jorden. Ett solklart kvitto på en fantastisk resa som nu har avslutats. En silver medalj. På alla plan hade vi gjort alla de förberedelser vi kunnat. Rafa gick in i tävlingen med stort självförtroende och med ett gigantiskt stöd från marken. Han klarade pressen galant och resultatet speglade sig. Det är en så lång resa. Oftast, nästan alltid är ett ett litet ”om bara inte…..”. Men inte denna gången, denna gången satt allt. Wow. Känslan går knappt att beskriva, trots att jag inte ens själv satt på ryggen känner jag mig ändå så delaktig. Den kick man får av denna extremt spännande sporten, när allt går rätt. Den kicken väger upp för alla motgångar och regniga kalla dagar.

Nu är detta ett kapitel som är avslutat. Vi har firat ordentligt, och ska fortsätta fira lite till och sedan blicka vidare. Nästa mål i sikte är OS kval för Rafa.


Men för mig då? För mig som ryttare? Min kropp har bubblat denna veckan. Bubblat när vi gått banan, när vi slipat på detaljer till dressyren, snackat igenom planer, haft pepptalks. Vad mer? Typ allt. Jag hungrar efter att sitta i sadeln. Jag hungrar efter att min dag ska komma. Jag ska dit, jag med. Flashbacks från EM 2017 kommer gång på gång och jag hungrar efter att vara tillbaka. Sitta på en grym häst man har ett starkt band med. Men det är så här med hästar och ridning. Man kan aldrig vara bättre än sin bästa häst. Det tar tid att producera en häst och det kostar alldeles för mycket att köpa färdiga hästar. Så är det bara. Men min motivation är på topp. Vi är ett team och denna helgen var mitt jobb att göra allt i min makt för Rafa och hans stora debuttävling - en annan gång är det ombytta roller.

Man kan alltid jämföra, och det är lätt och på något sätt påtagligt när man har ett förhållande som vårt. Det som jag tror är grejen är att undvika att jämföra. Vi har olika situationer, olika timings och vi är olika personer. De senaste åren hade jag en helt grym häst, red mästerskap och stora klasser. Det var helt fantastiskt. Men mycket har ändrats för egen del under detta året. Först och främst så sålde jag min topphäst. Han började bli äldre, samtidigt att det var dags för honom att droppa ner i nivåerna var det den sista chansen för mig att få ut några pengar för honom. Och det är ju också det. Pengar växer inte på träd. Särskilt när man är 22 år och precis startat eget stall.

Så det faktum att Sky såldes blev en game changer för min del. I samband med att vi startade vårt stall ändrades min vardags drastiskt. Från att jobba 150% med just RIDNING. Träna topp-fälttävlanshästar för två av världens bästa ryttare, dag in och dag ut, plus att ha en riktigt bra häst själv. Till att ha fler yngre hästar, rida hästar till försäljning, starta en verksamhet och allt vad det innebär och faktiskt lägga en del av mitt ”ridfukos” på andra saker. Plötsligt är jag ”head-girl”, kontorsnisse, organisatör och såklart ryttare. Rafa har haft detta fantasiska stoet i några år och är på sin pik, han har varit kvar på sitt "gamla” stall, fortsatt rida för Mark som förr.

Dit jag vill komma är nog i alla fall att saker och ting går i perioder. Det är en balans mellan att hålla fokus på mig och på oss. Men en sak vet jag. Så fort jag behöver någon så är Rafa alltid där. Han hjälper mig alltid före någonting annat. Min dag kommer också. Ibland går det upp och ibland går det ner. Jag tänker njuta med honom av hans toppar, och peppa honom i hans dalar precis på samma sätt som han till mig.


Sitter på planet på väg hem från en fantastisk vecka - men det finns en känsla som är minst lika stark som lyckokänslan för Rafa - det är min hunger, hunger efter att vara där själv.

Bring on chapter two

??x/A 

Gillar

Kommentarer

mariellefriman
mariellefriman,
Så roligt för er båda! Stort grattis 🌺🤩 this is only the beginning 🇧🇷🇬🇧🇸🇪nouw.com/mariellefriman
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Stort GRATTIS hela teamet , det är ni så värda. Din tid kommer , det tror jag inte en enda av dom i din närhet och oss bloggläsare som tvivlar på. Det här är verkligen bara början på något stort 💪nouw.com/fia_jungdalen
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229