How to inte dricka alkohol when du inte vill dricka alkohol


Dricker du alkohol? Ja? Jag med. Men med måtta. Nu såhär efter säsongen är det massor av sociala evenemang, middagar och mingel. Igår var första kväller på nästan 2 veckor som jag haft en hemmakväll. Trots att jag tycker om umgås med folk osv osv så är det något som tar sjukt mycket energi från mig. Som den här podden menade på som jag tipsade om igår: jag är en sån som får energi av att rida från att solen går upp till den går ner. Men en social kväll gör mig riktigt trött. Vissa är helt tvärt om.

Men men - tillbaka till ämnet. Alkohol. Framför allt här i England är alkohol väldigt vanligt. Oavsett vad man gör typ så serveras alkohol. Jag är disciplinerad vad gäller alkohol. Jag har gjort ett aktivt val att dricka alkohol - men med måtta! Tackar gärna ja till ett glas vin till middagen osv.
Vad gäller festande sedan har jag ett tips. Tror många framförallt tonåringar och unga vuxna känner igen pressen som kan uppstå på fester. Vi har haft många grillfester etc med kompisar. Och folk dricker verkligen som tokar och ser helst att Alla runt om dricker lika mycket och alltid har fulla glas. Själv har jag absolut inga som helst problem att säga nej tack. Vill jag inte dricka så dricker jag helt enkelt inte. Men i söndags när vi var på grillmiddag kom jag på en sjukt smart grej. Jag var trött och ville helt enkelt inte dricka. I stället tog jag med mig en Stor flaska smaksatt bubbelvatten. När någon ville toppa upp mitt vinglas (som var fyllt med vatten) sa jag att det redan var fullt. Inte på något sätt så att jag inte vågar säga nej till att dricka, som tidigare nämnt, ibland är det bara lättare att göra så här och ens slippa lägga energi på att förklara sig och flertalet gånger säga nej när polarna försöker övertyga dig att ”det är bara ett glas till”.

??x/A 

Gillar

Kommentarer

stallhörnan
stallhörnan,
Något utan alkohol naturligtvis. nouw.com/stallhörnan
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Jag festade rätt hårt under en period för några år sen men efter att ha druckit mig så jävla klappkanon att jag inte ens kunde gå eller ta hand om mig själv så bestämde jag mig för att aldrig mer bli full. Jag kan dricka några cider eller någon drink men oftast väljer jag alkoholfria drinkar . Det är helt enkelt inte värt det och jag har en väldigt hög moral vad det gäller att jag dricker alkohol i närheten av mina barn så med andra ord kanske jag dricker något 4 gånger per år . Jag har minst lika kul utan liksom nouw.com/fia_jungdalen
brieditiseventing
brieditiseventing,
Grejen är att detta händer vissa typ varje vecka... håller helt med dig att man kan ha precis lika kul utan och att det handlar om att göra saker och ting med måtta...nouw.com/brieditiseventing
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229