Hösthets

Njuter av de (kanske sista) sommardagarna för den här gången. Kan inte släppa hur underbart det är att kunna jobba utomhus dagar som dessa.

Måndagen i trettio garders värme flög förbi. Satt i sadeln mestadels, hade kunder ute, poddade med Jossan, joggade i kvällssolen, grillade, läste bok och sov tidigt. Den ultimata sommardagen.

Känner mig fulladdad med bensin inför resten av veckan. Tom fredag är en vanlig vecka, ridning, kunder och lektioner. Till helgen sedan väntar tävlingar. Vi har sex hästar som ska till Sapey och tävla. Fyra som går en CnC2* på lördag, varav jag ska rida Alfie. Sedan på söndag ska Zinnia och Leo åka för att gå aningen mindre klasser. Har så sjuk tävlingsabstinens nu!! Vill bara ha helg!!Att hösten väntar runt hörnet känns si sådär. För de flesta innebär hösten en nystart. Man lämnar semester och ledighet bakom sig för att komma tillbaka in i en rutin och ”ta tag i livet” känsla kommer. Jag kan tycka om dem känslan. Att komma tillbaka i struktur och ruta upp livet lite grann igen. Men jag tycker ofta att man också lätt sätter så höga krav på sig själv. Man målar upp en bild på hur ens ”perfekta liv” ska se ut. Hur duktig och organiserad man nu ska vara. Oftast känns det bra såhär början men sen när det väl gått en tid så är det kanske inte så fantastiskt som man målat upp.

Precis som att man sätter upp mål med sin träning, eller skolan, eller något annat som handlar om prestation så tror jag att man ska sätta upp mål för hur man ska unna sig själv. Kanske att spendera ett par kvällar i veckan utan skolböckerna med kompisar eller familj?


För mig just nu ser det väldigt annorlunda ut då varje dag är lite samma- alltid jobb & aldrig jobb typ. Men jag känner igen den ”hets” som går just nu att ”från och med nu ska jag vara så bra”.

Någon av er som kan relatera? Hur ställer ni er i fråga till detta?

??x/A 

Gillar

Kommentarer

evelinasjostrand
evelinasjostrand,
Hoppas tävlingarna går bra för er i helgen!!
Jag kan relatera till den där hösthetsen. Min hjärna har alltid älskat de typiska ”nystarterna” där jag, som du skriver, målat upp en perfekt bild av hur allt ska vara. Jag ska ta tag i än det ena än det andra, vara fokuserad och på topp. Men jag försöker att ha båda fötterna på jorden den här gången och ta en sak i taget för hösten kommer bli tuff. Lägga upp en realistisk plan med delmål och ta hand om mig själv under tiden för att återhämta mig och faktiskt klara detta!
nouw.com/evelinasjostrand
brieditiseventing
brieditiseventing,
Exakt!!! Precis den känslan har jag med. Måste komma ihåg att ta en dag i taget och njuta av de små sakerna i livet.nouw.com/brieditiseventing
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229