Hoppmorgon och italienresa

Hey, Hur mår ni?

Jag sitter på bussen på väg till Heatrow. Det är äntligen dags att åka tillbaka till Italien och Rafa. Har längtat sååå efter honom. Trots det så känns det som att dessa två veckorna har gått så galet fort. Två veckor har flugit förbi, bara sådär!

Har varit en busy morgon, hoppade mina fyra på morgonen hemma. Alla gick bra. Så himla kul med så fina hästar hemma. Vill bara att tävlingarna ska dra igång nu. Måste vintern vara så lång?

I alla fall bra att bryta upp vinterhalvåret lite med resor på alla håll och kanter.

Byggde upp en övning idag som jag tycker är väldigt bra att både göra för sig och även blanda in i en bana. En trekombination med räcken. 7 m mellan varje och en galoppbom mellan var och en av hindren. (film på min insta story!) Tycker den övningen är så himla bra för att få hästarna medvetna och kvicka i fötterna. Vill rida in och sedan bara räta upp mig, ge hästen tyglarna och låta hästen jobba för sig själv. Denna övningen är också bra för att man kan variera den aningen beroende på hästen. Typ Zed, Han har varit lite oförsiktig på räckena, så detta är en bra övning för att han får hjälp av bommarna och han måste tänka för sig själv. Efter att ha hoppat övningen ett par gånger idag blev han lite för snabb, accelererade genom övningen. För att få honom att vänta mer så höjde jag C hindret och satte V-bommar. För att ändra utseendet på linjen så att han skulle haja till och backa av lite bättre. Fick rätt svar och lämnade honom på en positiv not.

Växlar gärna den linjen med enkelhinder och andra hinder, som en liten bana. Just för att öva på att reglera hästen och fortsätta komma till hindren och inte bara rida ett hinder åt gången. Trots att linjen i fråga är lite av en väntande övning så tycker jag om att rida en mer framåt linje, sedan direkt in i den mer samlande övningen. Allt för att få bättre kontroll och få fler växlar i växellådan.

När mina hästar var hoppade åkte jag till en kund för att rida och sedan tillbaka hem för snabb lunch och en dusch innan jag åkte för att lämna bilen på besiktning och åka vidare till flygbussen. Phew! Snacka om att morgonen gick i ett. Himla tur att jag har bästa praktikanten Eric hemma som tar hand om hästarna och Kenza. Känns bra att lämna när man har någon hemma som tar hand om alltihopa som man har förtroende för. GULD VÄRT!

??x/A 

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Himla bra övning 👍 nouw.com/fia_jungdalen
brieditiseventing
brieditiseventing,
Den är verkligen skitbra😊👍🏼nouw.com/brieditiseventing
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229