Hejdå Alvin


För exakt tre månader sedan kom en stor lastbil med en underbart vacker grå häst till mig. En an familjen Hammarstöms unghästar som kom till mig för att påbörja din fälttävlanskarriär. Det är alltid svårt att göra en plan för en häst man aldrig någonsin sett förut. Så steg ett var att få hem honom på gården.

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg @Fia_Jungdalen ​ så lärde jag mig en läxa när jag fick hit Raffi från Sverige i början av året. Hästar, liksom vi, är alla olika. Olika personligheter med olika förutsättningar. Vissa betydligt mer osäkra än andra. Vissa betydligt mer avspända än andra. De är alla olika. Raffi kände jag rättså bra sedan förut då jag red honom en del när jag själv bodde i Sverige för några år sedan. Så ambitiöst satte jag upp en plan för säsongen.

Stackars Raffi var inte lika övertygad. Resan över tog på honom rättså hårt. - han är sjukt känslig som person. ”Tim och Jonelle kör ju oftast på straight away” så han tar sig tänkte jag. Bodde ute i hagen 24/7 för första gången och inte bara det - världens istid träffade England och snön och kylan var tokig. Detta plus min egna (då omedvetna) ohälsa var ingen hit. Min kloka pojkvän sa till mig : bara ge det tid. Ändra alla anmälningar till 100 klasser och gör dem tills de känns som en barnlek. Vill du ha den här hästen för framtiden måste du ge honom tid. Det kändes som att han speglade sig i mig och vi båda två blev starkare och starkare allt eftersom. Avslutade säsongen med en riktigt bra CCI* klass på Osberton International, kvalade för 2* klass.

Anyway... back to the subject. Alvin, som för den delen är en extremt mer ”Chilled out Guy”. Han tar allt som det kommer och står med en lugn blick oavsett vad. Jo, visst påverkade detta. Men skillnaden är i detta fallet att jag såg till att de viktigaste byggstenarna : hälsan och välmåendet fanns där innan jag började ställa krav. Med en bra plan utefter att vi lärde känna varandra har vi haft riktigt bra tre månader tillsammans. Från att inte alls hoppat mycket alls (en 90 banhoppning tror jag var allt) till att gå felfritt runt 4/5 100-klasser. Inte alls tokigt...

Det har varit en riktig ära att få ha den här hästen i stallet och att får rida för familjen Hammarström. Idag lämnade Alvin England för att åka tillbaka till Sverige för att fortsätta sin karriär. Ett Sorgligt farväl av en fantastisk häst.

x/A

??x/A 

Gillar

Kommentarer

dressyrmorsorna
dressyrmorsorna,
Snygg häst o snyggt jobbat av dig!! 👊🏼nouw.com/dressyrmorsorna
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Tack för svar ❤️ Fyy vad sorgligt , jag kommer sakna fina grå. Grymt jobb har du gjort med honom 💞nouw.com/fia_jungdalen
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229