Hästvisning

Nu i år har jag dealat mycket med kunder. Har haft ett antal hästar till salu och haft massor av kunder ute för provridningar. Det skrämmer mig när jag tänker på att MER ÄN 50 PROCENT förvränger sanningen om deras rid/hästkunskaper. Jag är alltid väldigt noga om att "förhöra" ryttaren, likväl som de "förhör" mig om hästen, för att öka sannolikheten att det blir köp och inte slänga bort tid för intet - FÖR BÅDA PARTER.

Förstår verkligen inte varför. Ingen av parterna gynnas av påhittade sanningar. Blir lite galen här.


Att sälja hästar är nog det svåraste, allra helst då jag blir kär i nästan vartenda en och vill behålla dem alla själv. Dessutom ett rejält test på tålamodet.


Någon av er som känner igen detta problemet?!

??x/A 

Gillar

Kommentarer

stallhörnan
stallhörnan,
Jag tror kanske inte att folk kanske ljuger om sin kunskap. De kanske helt enkelt överskattar sig själva? Felundervisade, felinformerade, feluppfyllda?nouw.com/stallhörnan
Emma
Emma,
Ibland är jag SÅ glad att jag inte håller på med hästar längre, för just försäljningarna var det värsta jag visste (ändå var man ju tvungen med jämna mellanrum).

Men varför är det så, att det känns som att köparen har större rätt att "förhöra" sig, än vad säljaren har rätt att "förhöra" ryttaren?

Det är ju exakt lika åt båda håll anser jag, men jag vet hur jag förr upplevde att många köpare tolererade inte att bli "ifrågasatta".

Jag anser att man gör även de själva en tjänst om man avstyr en affär som man ser ej kommer att funka. Såväl för hästens skull som för ryttarens! Men det var svårt det där, usch. 🤔
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229