Framme på Irland - tips när man reser med hästar

Godmorgon resten av världen. Inatt har varit en lång natt, men snart är den över!! Vi lämnade stallet igårkväll för att påbörja vår resa till Ballindenisk. Har Falula och rafas lagkompis, Marcio Appels häst, Iberon med oss där bak. Vi var framme vid färjan vid 00.30, lämnade hamnen 02.30 och kom fram till irländska sidan 05.45. När man kör lastbil får man flera fördelar på frågan, gratis mat och dryck och en hytt med dusch och sköna sängar. Vi sov som stockar i två och en halv timme på båten innan det var dags att fortsätta resan. Nu har vi ca en timme kvar till tävlingen. Ögonlocken är tunga och vi båda är trötta som bara den. Men viktigast av allt är att hästarna har rest riktigt bra. Har stannat flera gånger och vattnat dem och de har fri tillgång till hö. Det är så skönt att ha hästar som reser riktigt bra där bak.

När vi kommer fram till tävlingsplatsen ska vi fixa iordning allt till hästarna och sedan åka till vårt b&b för att sova ikapp några timmar. I eftermiddag ska hästarna få varsitt joggads efter resan. Även de kan vara lite möra och trötta efter resan.

Några grejer jag alltid ser till att tänka på när vi reser långt med hästarna:

- Ha vatten +hink lätt åtkomligt och ge hästarna många chanser att dricka på vägen
- ge hö till hästarna när ni stannar för att köra på färjan. Tycker de är ett bra sätt att hålla dem lugna när fordonet stannar och det är mycket ljud och dånande som pågår. Väl på färjan reser hästar oftast riktigt bra och avslappnat.
-kolla tempen innan avresa och sedan regelbundet när ni är på tävlingen. Lär känna din häst och dess normala värden.
- ha koll hur mycket hästen normalt sätt dricker så att du kan vara säker att den får i sig rätt mängd vätska efter resan om den inte dricker så väl när ni är på rull.

??x/A 

Gillar

Kommentarer

mariellefriman
mariellefriman,
Jag såg en video från färjan mellan typ Sverige och Finland och det var ett jävla liv med billarm och annat, inget trevligt alls! Vatten är ett bra tips, tror många glömmer det. Man vet ju aldrig vad som händer, kan bli bilkö eller punktering tex som gör att resan på 1 timme tar 3 timmar, så vatten tycker jag alltid man ska ha med 👍🏻nouw.com/mariellefriman
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229