Första gången på galopptävlingar

Efter att suttit barnvakt till 2.30 inatt Vaknade seg som attan av alarmet klockan 5 imorse. Upp och hoppa tänkte jag, men det gick inte. Kunde INTE resa mig ur sängen. Eller röra huvudet. Shit nackspärr.

Rafa fick lyfta mig ur sängen, han gav mig en massage och jag tog några alvedon. Han försökte få mig att stanna inne och vila men jag ville prova, vet att det blir bättre när jag blir varm. Bara att ta det lugn. Ut till stallet, mockade två boxar, för mig, i snigelfart. Tog hela 45 minuter.

Vidare till galoppstallet vid 7 och vi begav oss norrut till racet. 3,5 timmars körning upp till newmarket. På vägen upp stannade vi för att plocka bort hönäten så de inte skulle ha någon mat i magen de senaste 2 timmarna innan race.

När vi kom fram gick vi till sekretariatet och startanmälde. Ryttaren , förlåt menade jockeyn, bytte om. Tjejerna hade ett omklädningsrum och killarna ett. De satte på all sin utrustning samt höll sin tävlingssadel (som ser ut som en liten plastbit med stigbyglar) och gick för invägning. Beroende på hästens ålder får de väga olika mycket. Yngre häst=lättare belastning och vise versa.


Första hästen är fem. Han har gått ett löp förut och gick i en öppen klass. 15 hästar i startfältet. Innan de startades leddes alla runt i en liten paddock, jag ledde vår häst. Det är massor av folk på racet och kollar och bettar pengar på loppen. Så när de leds runt kollar folk in hästarna och spelar sedan pengar på den häst de tror ska vinna.

Loppet gick över 24 hinder och banan var rättså kuperad. Han gjorde ett bra löp, aningen keen första varvet så han tappade lite energi på slutet men slutade trea. Duktig kille!!

Den andra hästen gick i ett löp där endast hästar som tidigare vunnit lopp fick vara med. Jag hade riktigt ont i nacken när det var dags för löp 2 så jag satt och betade den andra hästen då de alla är ganska vilda när de leds upp. Men den andra hästen gjorde ett så bra race till näst sista hindret. Han ledde fram tills dess men snubblade i landningen och jockeyn trillade av. Stackarn.

Men över lag en sjukt rolig dag. Kul att se och lära känna en annan sport och se hästarna som jag varit med och tränat gå i lopp.

Nästa helg är det dags för nästa lopp. Ska bli spännande det med, då är det min favorithäst på stallet som ska göra debut på galoppbanan.

??x/A 

Gillar

Kommentarer

stallhörnan
stallhörnan,
Det kanske blir jockey av dig i slutänden. 😃😄😁nouw.com/stallhörnan
Emma_nyman
Emma_nyman,
spännande 😁 Hoppas nacken bli bättre fort! nouw.com/emma_nyman
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229