Film från hoppträning


En rakabajsarbra eftermiddag senare är det dags för fredagsmys och grill med ett gäng polare. Åkte som tidigare nämnt för att hoppträna med Raffi för Tim. Hoppade fram och därefter red vi en bana på Boomerangs Sprillans nya hoppbana. Kändes superbra och varje gång jag hoppar Raffi så blir det bara bättre och bättre! Han är SÅ smart den här hästen.


Under framhoppningen jobbade vi i vanlig ordning med växlarna. Raffi är en häst som är naturligt åt det heta hållet. Det är lätt att på en sådan häst att släppa skänkeln och bara hålla,hålla,hålla. Men för att få kvalitet i galoppen och hoppningen krävs det att man kan ta en halvhalt, få en reaktion, lägga om skänkeln och förstora galoppen utan att hästen springer iväg.


Kände att jag till största delen kunde fortsätta hålla ridningen som jag ville i banan, dock är det aningens svårare än när det enbart är enkelhinder. Men vi jobbar på!


Väl hemma igen vid 3tiden var det bara till att snabbt lasta om för att köra till galoppbanan med Jonelles fina Eddie. På vägen dit var jag tvungen att stanna vid vägkanten för att kolla på Maggies dressyr i 4* klassen i Luhmühlen. Och alltså WOW!!! Ett par ”maggiemoments” i galoppen men 73% ändå. Verkligen coolaste känslan att se sina små bebisar ute på dem stora jättearenorna världen över (som jag ser hästarna här hemma iaf haha)

Så sammanfattningsvis har det varit en fantastisk fredag dethär. Hoppas ni haft en lika bra en! Trevlig helg på er.

xxx/A

Source error

Glöm inte att följa mig på instagram @amandabrieditis

??x/A 

Gillar

Kommentarer

emelieanderssoon
emelieanderssoon,
wiho hej vad det går 😍
nouw.com/emelieanderssoon
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Det är precis det jag måste komma ihåg att påminna mig själv om , hålla om med benen och inte bli fast i handen när min blir het . väldigt svårt eftersom hjärnan reagerar instinktivt. Ni ser i alla fall väldigt fina ut och du får det att se enkelt ut ❤️
nouw.com/fia_jungdalen
Hästsurr
Hästsurr,
Jag brukar påminna min elever om att de måste släppa ut ångan på heta hästar, att de inte går att hålla för då kokar det över 😉 Då måste någon annan teknik komma till (förhoppningsvis ben)
nouw.com/hästsurr
mariellefriman
mariellefriman,
Emma
,
Tycker det är jättekul att du lägger upp lite filmer då och då! Känner igen mig i det där att man glömmer bort skänklarna på lite mer framåt hästar, det ärså lätt att fastna i att bara bromsa