Ett jobbpass på puben...


Idag kom en äldre man och hans yngre dotter in. De två kommer ofta. Samma beställning som alltid, två fish & chips, två coca color och två pints öl. Och sedan såklart glass eller något annat på efterrätts menyn. Mannen var skäggigare än vanligt oh inte lika pratglad som normalt. Efter middagen bad han om notan, betalade och gav extra mycket dricks.

Hade en märklig känsla just denna kväll och efter att mannen hyggligt betalt somnade han till på sin stol. Lilla dottern på 13 år tog tag i pappans arm och sa till honom att det var dags att gå hem.

Långsamt, långsamt, långsamt lämnade dottern och pappan puben. Jag stod länge och tittade efter dem. Den synen fick mig verkligen att stanna upp för ett slag.

En far och hans dotter som jag känt lite sådär halvt länge nu. En duo som utåt alltid sett sådär problemfria och glada ut.

Det var som om en väckarklocka startade inom mig. En väckarklocka som talade om för mig att sluta ta livet för givet. Det är så otroligt många människor där ute som lider av sjukdom. Såhär långt i mitt liv har jag och min familj varit väldigt lyckligt lottade. Så önskar jag att det ska få fortsätta. Men tyvärr vet jag någonstans inuti att inget vara för evigt. Så snälla all ni där ute (och jag själv) kom ihåg att njuta av människor i er närhet och ta hand om varandra väl.

Kärlek till er <3

??x/A 

Gillar

Kommentarer

envanligdagpalandet
envanligdagpalandet,
Man behöver "väckarklockor" ibland... Livet är här och livet är nu. I morgon har man ingen aning om... <3
nouw.com/envanligdagpalandet
Hästsurr
Hästsurr,
Fint skrivet. Senaste åren har jag stoppat de flesta i min närhet i en grav så det stämmer, det kan gå väldigt fort och man ska verkligen ta tillvara på livet här och nu, man vet aldrig när det tar slut. Leva nu, planera för imorgon
nouw.com/hästsurr
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229