En reminder - HÖRNPASSERINGAR


Här kommer en liten reminder till mig själv och andra därute som rider och tränar hästar: HÖRNPASSERINGAR

I morse satt jag och red med en av Englands gamla landslagsryttare Sue Bentson. Hon kom till stallet för att rida sin fina häst Falco. En 8’åring som går 3*. Under tiden hon red så red jag ett dressyrpass på Alvin.

Efteråt skrittade vi en runda och snackade om och friterade in oss i hörnpasseringar. Jag är själv väldigt, väldigr noggrann med mina hörn och klar med höstarna redan från dag ett att man svänger på ryttarens signaler - inte bara för att hörnet kommer.

Har själv suttit och reflekterat över just detta när jag kollar på högsta nivån dersssyr. Hur vissa får det att se ut som om de 10 meterna mellan C resp A är hur långa som helst. Att gå ända ut i hörnan samt att snabbt bli rak därefter ger dig säkert 4-5 extra steg att förbereda dig och hästen inför nästa övning/moment i testet.

Så min påminnelse till mig själv och er alla andra - var disciplinerad med era hörnpasseringar - alltid - och du ska se att du kommer få väldigt mycket gratis!

Tack & hej!
x/A

??x/A 

Gillar

Kommentarer

MayaJuuti
MayaJuuti,
SUPERBRA inlägg 👊🏼👊🏼nouw.com/mayajuuti
brieditiseventing
brieditiseventing,
elinswahnfhyr
elinswahnfhyr,
Stor tumme upp! 👍 jag märker stor skillnad i min ridning när jag är noggrann med hörnpasseringarna, man tjänar så mycket tid och mark för att hinna planera och förbereda inför nästa moment, så ett tips som är guldvärt! 👌🏼nouw.com/elinswahnfhyr
brieditiseventing
brieditiseventing,
Visst är det så!! och är man noga vaaaart enda gång så blir det så mycket lättare när man väl Rider program... 😎👍🏼nouw.com/brieditiseventing
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229