En middag värd 200 mil - kötttankar

Alltså gårdagens middag var TO DIE FOR!!! Helt otroligt gott. Vi var på en riktig köttresturang där man pekade på köttbiten man ville ha och såg den tillagas i stenugn. Serverades enkelt med en sallad. Så enkelt och så fantastiskt gott. En middag värd 200 mil.

Det känns nästan som att man ska skämmas för att man äter kött now a days. För mig handlar det om måtta. Att äta kött med måtta. Själv älskar jag kött. Jag älskar smaken. En prioritering jag gör är att äta mindre kött men det kött jag äter är bra och gott och jag vet vart det kommer ifrån.

Vad tänker ni om detta? Är det bara jag som tycker att det börjar bli lite av en kötthets att man inte får äta kött? Man gör inte bra nog ifrån sig om man inte är vegan?

??x/A 

Gillar

Kommentarer

stallhörnan
stallhörnan,
Jag älskar kött och kommer inte sluta äta det. Jag vägrar skämmas för det och jag vägrar vegoalternativ. nouw.com/stallhörnan
brieditiseventing
brieditiseventing,
Jag mixar gärna vegetariskt med kött. Tror på varierat.nouw.com/brieditiseventing
mariasvane
mariasvane,
Jag äter mest vegetariskt men det beror helt enkelt på att jag inte gillar kött vidare mycket.nouw.com/mariasvane
brieditiseventing
brieditiseventing,
helt förståeligt! nouw.com/brieditiseventing
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Återhämtning och elektrolyter i värmen

Vet ni vad? Klockan är nästan elva och vi ligger i sängen och bara latar oss. Fixade stallet imorse och gick tillbaka till frukost på sängen, Netflix och nu sover både Rafa och Kenza som stockar bredvid mig. Så himla välbehövligt och skönt att ha en riktigt lugn söndagmorgon.

Resten av dagen lär fortsätta i samma takt, mys, tänkte baka morotskaka, ska iväg och käka lunch och sen lite pyssel i stallet i eftermiddag. Ska högtryckstvätta & mocka hagar och sådär. Verkligen skönt med en riktigt ledig dag emellanåt.


Det är så svårt att ge sig själv ledig tid när man jobbar och lever såhär. Det finns alltid mer man vill göra och pyssla med. Ibland är det nog viktigt att ta en paus. I alla fall för en morgon. Mysa, slappa och ladda batterier. Är du bra på att ge dig själv space? Tid för återhämtning och vila?

Hästarnas middag i kvällssolen efter tävlingen igår. Ger extra elektrolyter nu när det är så varmt för att tillsätta salter och mineraler de svettas ut i värmen. 32 grader och fälttävlan kan jag lova är riktigt svettigt. Idag är det aningen svalare, alla hästar är ute och njuter av sin lediga söndag.

??x/A 

Gillar

Kommentarer