dressyronsdag & lunchbrejk

Hej amigos. Har precis käkat upp dagens lunch, ris och kycklingsfärssallad. Sjukt gott. Min onsdag så här längt har ägnats åt träning, träning och ännu mera träning.


När stallet var klart i morse satt jag upp och red tre dressyrpass. Först ut var Alvin. Börjar ställa lite mer krav nu och be om aningens mer. Jag ser ridning och framför allt dressyrpass som tre delar. Del ett , uppvärmningen vill jag ha hästen rakriktad, skjuta på jämnt med båda bakbenen, rund, loss i bägge sidor och bra övergångar.

Med nya hästar, som Alvin, tar det alltid några pass att få honom att svara på mina signler och lära känna varandra helt enkelt. Så för tillfället skulle man kunna säga att vi bygger vår grund för framtiden genom att öva på att rida fram. Jobbar på basic saker: rakriktning övergångar, övergångar och ännu mera övergångar. Han tar jobbet väldigt bra och försöker helhjärtat hela tiden. Det gör mitt jobb betydligt enklare och roligare för den delen!

Har några filmsnuttar som ligger uppe på min instagram @amandabrieditis - Kolla gärna in!Vid 12 kom Jonelle til stallet och höll dressyrlektion för mig och Raffi. Fortsatta jobba på delar av programmet. Jag hade gjort min hemläxa väl tyckte hon och det som inte var fullt så bra förra veckan var betydligt bättre nu. Fokus över lag idag låg på att öka bakbensaktiviteten aningens. Till exempel när jag rider samlad trav, inför t ex en övergång, så tappar han lite stampet och energin och vi önskar aningen mer bakbensengagemang för att övergången ska få bättre kvalitét. Lika så kollade vi på bytena. I den förberedande samlingen vill man att hästen ska engagera bakbenen mer, utan att man ska behöva trycka på för att inte falla ner i trav. När bakbensaktiviteten var på topp satt också byterna och alla övergångar som en smäck.


Återigen en väldigt bra träning och fylld med motivation.


Efter träningen fick jag en lång lunchpaus, hann med ett pilatespass, att käka och några bloggjobb. Nu är det dags att kila till stallet igen för att släppa ut hästarna och därefter blir det en jobbkväll på puben. pretty awesome wednesday, eller vad säger ni?


x/A

??x/A 

Gillar

Kommentarer

mariellefriman
mariellefriman,
Kycklingfärssallad? Recept Tack! 😊nouw.com/mariellefriman
Emma_nyman
Emma_nyman,
Låter super! Så kul när det går framåt 😃 nouw.com/emma_nyman
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229