Dressyren på nationella /internationella

Dressyr. Första delen i fälttävlan. På något vis är dressyren så annorlunda på internationella tävlingar. Mer som riktig dressyr typ. I de nationella klasserna är dressyrprogrammen korta och relativt simpla. När det är internationellt går dressyren på en ”egen” dag, man rider på lång bana, testet är längre och svårare. Man lägger passens fokus enbart på dressyren, skulle man göra en hel fälttävlan den dagen ligger ofta fokus mer på hoppdelarna.

Vi brukar åka till de internationella klasserna dagen innan. Träna ett ordentligt dressyrpass dag ett och rida igenom programmet och filma. Reflektera över filmen i efterhand och fundera på vad som kan slipas på/ fixas till. På dagen när dressyren går rider vi oftast ett pass på morgonen. Har testet dagen innan gått bra, kanske vi basa stretchar och joggar en stund. Annars jobbar vi vidare på de delar som vi vill finslipa.

All den träning vi gör innan kretsar Kring testet vi ska rida. Hela tiden med någon på marken som kan kommentera böjning, rakriktning och korrekthet. Denna helgen är jag personen på ”backen”. Hjälper till och ge tips och det känns nästan som att rida själv när man är så inne i ett test.Nu är dressyren avklarad. Ett fint test men fortfarande en bit kvar. Snart så sitter den!!

Nu ska Rafa tävla en häst åt Marcio i den nationella 1* klassen. Sedan fokus mot morgondagens hoppning & terräng.


??x/A 

Gillar

Kommentarer

stallhörnan
stallhörnan,
Lycka till! När du vill och har tid vill jag gärna veta hur ni gör de snygga mönstren på rumpan. Kollade på Eventing på TV igår från England och typ ALLA hade såna.nouw.com/stallhörnan
teamjeppsson
teamjeppsson,
Lycka Till 😊
nouw.com/teamjeppsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229