DISCUSS WITH ME - alla dessa idioter


På grund av alla idioter ute på vägen kom jag alldeles för sent och tävlingen gick inte bra”
”På grund av en riktig
idiot på framhoppningen kunde jag inte värma upp som jag ville inför min ritt”
”På grund av den där
idioten på parkeringen blev min häst skrämd och spänd”


Exemplen för ”alla dessa idioter” kan rabblas i oändlig tid. Har du själv någonsin påverkats negativt av någon av alla dessa idioter? Någon idiot som sagt något eller gjort en handling som påverkat dig negativt? Förmodligen. Det har nog hänt oss flesta.


Efter min tävling i fredags reflekterade jag över detta. Efter att varit fast i trafiken på grund av en hel massa idioter ute på vägarna kom jag och Jonelle fram till tävlingsplatsen och lastbilen lugna och glada. Jovisst var vi påtok försenade och jag hade totalt 15 min till mitt test. Visst la vi på ett kol och alla hjälptes åt för att få upp mig på hästen snarast möjligt men helt utan stress.

Man hade också kunnat stressa, bli på dåligt humör och ge upp redan innan man ens kommit upp på hästen. ”det här kommer ändå gå skit nu.” Någon som känner igen sig? Så kunde iaf jag lätt resonera i min tankebubbla förut.


Det finns en massa saker i vår omgivning som vi helt enkelt inte kan påverka. Visst hade man kanske kunnat påverka något/någon kanske - men det skulle kosta ännu mera energi än att bara ignorera det och lägga fokuset på sitt eget. Både i det vanliga livet, men framför allt ur prestations-perspektivet som jag ser det ur, så tror jag att man genom medvetenhet kan bli tio gånger bättre om man kan kontrollera vad man lägger energi på.

När man är nervös och vill göra bra ifrån sig finns det inget lättare i världen än att hitta ursäkter. Allt som man inte kan påverka , typ vädret eller alla dessa idioter, omvandlar man (kanske med lättnad, vad vet jag?) till en ursäkt.


Sedan jag flyttade till England och har tävlat, tränat och jobbat vid sidan av Tim och Jonelle har jag lärt mig att lägga om fokuset. Jag lovar er att jag har stött på måååånga idioter och varit tvungen att lägga om planen många gånger under mina tre år här. Men att se hur Tim och Jonelle hanterar något som för andra skulle vara en ”stressad, negativ situation” och lära sig att göra detsamma har givit mig massor.

Inte bara tävlingarna går bättre utan livet och allt därtill blir så mycket roligare och lättsammare om man lär sig att ignorera alla dessa idioter och bara fokusera på sitt. Jag förstår också att det är lätt att bli irriterad och att man ibland gärna skulle lära idiotierna lite vett - men jag har kommit underfund med att jag har bättre saker för mig.

Vad har du för erfarenhet av idioter - försöker du lära dem vett eller låter du dig inte påverkas så mycket av dem?


x/A

??x/A 

Gillar

Kommentarer

dressyrmorsorna
dressyrmorsorna,
Huvudet på spiken! 👊🏼 För många lägger energin o fokus på fel saker och kommer då med alla dessa ursäkter när saker inte blivit som man tänkt sig. nouw.com/dressyrmorsorna
emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229