Dagens hoppträning för Rafa the boss

Ännu en lång dag börjar lida mot sitt slut. Efter en dag på stallet fylld med ridning åkte jag vid 4 tiden till Badgerstown med bägge hästarna för att träna för Rafa.
Började med Raffi. Och alltså WOW. Vilken häst han är. Han har verkligen kommit in i ”vårt system” i hoppningen nu och är så grymt mycket mer avslappnad i hoppningen. Gav honom ett aningen lättare pass och avslutade efter att hoppa banan en gång. Normalt sätt hoppar vi banan eller slingan ett par gånger men ibland tror jag att det är viktigt och bra för dem att avsluta innan de är riktigt trötta. Särskilt så överambitiösa hästar som Raffi. Idag kom han ut betydligt bättre än någonsin förut så det ville vi helt enkelt belöna.
Sky sedan började vi med att jobba åt dressyrhållet. Repeterade bytena, som gick rättså bra och ett par andra checkar inför dressyrprovet som väntar imorgon.
Hpppade sedan fram med en ”kvickande ” övning. En kort Räcke räcke kombination med plank utan marklinje. Red in med en relativt stor galopp och satt sedan bara upp med öveelivet och lät honom tänka och vara kvick själv.
Därefter hoppade vi några korta ”banor” mem med stora språng för att riktigt få till dendär spänsten inför lördag. Och helt grym var han. Självförtroendet är på topp och vi känner oss redo för helgens 3* start!!

Trött och hungrig väntar vi nu tålmodigt på att köttet ska bli klart på grillen, sedan en mysig middag med min grymma tränare och älskling innan sovdags. Imorgon: uppstigning 05.00!

Chao amigos!!
x/A

??x/A 

Gillar

Kommentarer

mariellefriman
mariellefriman,
Åå så gott med grillat!nouw.com/mariellefriman
MayaJuuti
MayaJuuti,
härligt❤️nouw.com/mayajuuti
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229