Brasiliansk fälttävlan

På väg hem från min första dag på brasiliansk fälttävlan. En intressant och rolig dag på många sätt. Inte minst var det kul att se set-upen här. De hade klasser från 60 till CIC**. De första vi kollade på var dressyren - vilket inte gav det allra bästa intrycket, i Europa är dressyren nästan dem starkaste och mest avgörande grenen men inte här. När vi dock följde ekipagen in på hoppbanan var skillnaden stor. Betydligt mycket mer bra ridning. Lika så i terrängen. Jag tror de flesta lägger sitt fokus här - på det som är det roligaste. Tror ft i Sverige var mer så här om man spolar tillbaka tiden ganska många år.

Terrängen var välbyggd med en level lättare i svårighetsgrad än hemma i England. Inte lika pyntat och fixat heller. Men med tanke på det lilla antalet starter är det inte heller så konstigt.
När det kommer till ryttarna fanns det som två läger - militärer och ’de vanliga’. Militären här i Brasilien har fälttävlan som deras sport och det var massor med hästar och ryttare därifrån. Inte några jätteimponerande prestationer som jag hann se i alla fall. Ganska average ridning men ett flertal riktigt fina hästar. Det andra lägret är ryttare av diverse nivåer. Några riktigt duktiga ryttare - återigen framförallt i banhoppningen och terrängen. Det var en stor grupp ryttare som inte var sådär värst profisionella utan mer verkade tycka om att sitta i baren efter sin ritt och dricka öl. En betydligt mindre andel profisionella ryttare och det verkade mer som ett söndagsnöje för de allra flesta.


En annan skillnad här är återigen den billiga arbetskraften - både i form av groomar och funktionärer. Ryttarna kommer i sina lyxiga bilar, groomarna har kört dit deras hästar, de sitter upp vid framridningen, tävlar och går till baren och umgås. Ungefär så. Denna standarden gör att det är en stor skillnad mellan de brasilianare som bor , satsat och tävlar i England och de som är här i Brasilien. Det känns som det handlar mer om något socialt och trevligt med tävlingar än något riktigt seriöst.


Måste dock säga att detta medför till en riktigt härlig stämning. Alla känner alla, det är ingen stress och press och folk verkar genuint glada och snälla mot varandra. Detta smittar av sig på höstarna som över lag är väldigt lugna och ser glada ut. De behöver någonstans inte påverkas av nervösa och stressade ryttare. De är med sin groom som de känner väl och går sedan bara in och tävlar och gör sitt jobb.


Bangång

Rafa hjälper en kompis hoppa fram

Militärens camp

Jag trodde också de va äkta... ;)

Lagom till lunchdags kom regnet, ÖSREGNET

Lagom till det var dags att åka hem kom solen 😍

??x/A 

Gillar

Kommentarer

mariellefriman
mariellefriman,
Älskar att uppleva hästsport i andra länder! 😁nouw.com/mariellefriman
Hästsurr
Hästsurr,
60 cm. Där har vi konceptet för mig 😆nouw.com/hästsurr
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229