Bommar & markarbetes fokus

Sånna här pass älskar jag. Att bara poppa upp en massa bommar & hinder och leka. Gjorde liknande med både Raffi och sky. Sky fokus på lösgjordhet (som vanligt) och Raffi rytm och ändra längden på galoppsprången.
Enbart Små, små hinder och bommar på marken. Experimentera med olika avstånd, språnglängd, lätt sits, vinklar och utmana mig själv. Verkligen kul. Och särskilt när hästarna och jag själv bara blir bättre och bättre och skickligare och skickligare. Detta är kul. Jag tror at det är detta jobbet som sedan är grunden för terrängridning i högt tempo med stora hinder.

Har jobbat m liknande övningar 2-3 ggr i veckan de senaste veckorna. Under säsongen hoppas de inte så mycket dels för att det helt enkelt inte hinns med mellan tävlingar/ galoppjobb och dressyrridning. Så jag tycker detta är en bra tid att öva.

??x/A 

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Verkligen toppen att öva på bommar och låga hindernouw.com/fia_jungdalen
Ann
Ann,
Hej! Kan inte du dela lite kring hur ni jobbar era unghästar (3- och 4-åringar), både över året och på en typisk vecka och vad målen är per år? Jag tycker det är så stor press med alla unghästtävlingar, Instagrambilder med 3-åringar som springer och flashar som om de vore flera år äldre. Samtidigt så måste de ju börja bygga sin kropp för att bli starka osv. Har själv 2st 3-åringar som är inridna och nu inhoppade och tänkte ställa av de på lång vintervila sen, men är typ redan stressad över nästa års krav på dem haha. Samtidigt har vi inte samma möjligheter med lika stora hagar som er, utan de är ute tillsammans 8-17 i hyfsat stor rasthage, så de bygger ju inte sin kropp under vilan på samma sätt som era hästar har möjlighet till. Vore kul att höra hur ni gör, tycker ni verkar ha en så sund, hållbar och hästvänlig hästhållning
brieditiseventing
brieditiseventing,
brieditiseventing
brieditiseventing,
Svar ligger uppeN nouw.com/brieditiseventing
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229