​Årsresumé

Hand i hand gick vi igår tillbaka till stallet efter att ha släppt hästarna på bete. Vi pratade om året och tackade varandra för ett fantastiskt år. En stund med guldkant. Att blicka tillbaka, se på misstag och framsteg och reflektera. Vi är båda två så himla stolta och glada över året som gått. Hur vi jobbat och slitit så gott som vartenda dag i veckan, vartenda vecka under året. Hur vi stöttat och hjälpt varandra. Hur vi har byggt upp vårt system. Hur vi fokuserat och professionellt jobbat mot våra drömmar. Lika mycket som det jag just nämnde gör mig stolt, lika stolt är jag över vårt sätt att njuta av stunden och uppskatta det lilla. Vi har sett vid flertalet tillfällen i år att livet kan ändras på ett ögonblick och att man verkligen inte kan ta någonting för givet. Väldigt ofta påminner vi varandra och oss själva om just detta. Det är så lätt att alltid vilja ha mer, mer och mer, särskilt i en sportssatsning. Vi försöker ha lika mycket fokus på långsiktig framgång som på att just njuta av vartenda stund. Vårt mindset är något jag är sjukt stolt över.


Efter att haft ett förhållande tillsammans i mindre än två år var det en stor grej att flytta ihop och starta stall tillsammans. Samtidigt som att det var en stor sak att kliva in i så fanns det inte en sekund av tvekan inom mig. Givetvis kan det vara påfrestande vissa stunder att vara kärlekspartners och jobba och leva heltid tillsammans. Men vi har lärt oss att hantera det på ett bra sätt. Att hitta en balans och komma ihåg att vara kära och ha våra egna liv vid sidan av.Rent tävlingsmässigt har det inte varit mitt starkaste år. Började 2019 med att sälja min EM häst och hade inte riktigt något flyt med hästen jag hade i stallet. Självförtroendet i sadeln blev svagare i takt med att Rafas år blommade. Mycket jobb med det administrativa, markjobb på stallet och träningar och försäljningar av kunders hästar för min del. Så rent tävlingsmässigt har det varit lite av en dipp. Men jag har varit en stor del i att få vår verksamhet på rull. Nya kunder och samarbetspartner som kan ge oss en grym bas för året. Jag checkar ut från året 2019 med två väldigt spännande unghästar. Zed och Zinnia. Min ridning är på väg uppåt igen och det känns så galet kul. Är så taggad på att se vad 2020 har att komma med.


En annan grej som jag måste nämna är Falula & Rafa. Rafa fick henne samtidigt som vi blev tillsammans och jag har följt dem nära under dessa tre åren. Jag är KÄR i deras samspel. Det är nästan som magi. Som om att de är en kropp som utför fälttävlan - inte en häst och en ryttare, en kropp. De tog silvermedalj i Lima, Peru, på Pan-ams, kvalade inte bara sig själv, utan räddade team Brazils os biljett med ett os kval nere i Italien. Verkligen helt fantastiska. Känner mig hedrad att få stå bredvid och vara en del av deras resa.Och sist men inte minst, mig själv. Hur mår jag? I år har jag äntligen hittat tillbaka till mig själv efter att varit sjuk i anorexi för 1,5-2 år sedan. Det har tagit tid, men ångesten och smärtan från sjukdomen är nästan som bortblåst. Jag äter det jag vill och mår bra av, tränar när jag känner för det och ligger och chillar i soffan annars. Balansen mellan disciplin och att vara ett kontrollfreak har alltid varit hårfin för mig men livet och mina erfarenheter har lärt mig att hitta den balansen. Jag kommer helt säkert snubbla på andra trappsteg i livet i framtiden, men det får jag ta då. Just nu är jag stolt över att jag tagit mig upp på nästa steg som en starkare och bättre människa. Jag är stolt över mig själv och tänker njuta och ta vara på två veckors semester vid min älskade pojkväns sida i Brasilien.

??x/A 

Likes

Comments

stallhörnan
stallhörnan,
Underbar resumé! Jag önskar er fortsätt lycka till.nouw.com/stallhörnan
Emma
Emma,
Jättebra sammanfattning och fint skrivet! 🤗
Write a comment...
IP: 82.99.3.229