Header

Hej!
Idag har jag och min familj varit med och gått för att samla in pengar till Barncancer fonden. Det var en tipspromenad man gick på 2,5km med både barn- och vuxenfrågor, det var en lagom runda i skogen och det var så kul för att det var så många som var där och gick. Fler än vad jag hade trott faktiskt!
💜/BrewitzBlog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Tanken med denna blogg var från början att jag skulle skriva om var jag gör med min hund och tipsa er om vad ni kan göra med era hundar o.s.v. Så idag tänkte jag berätta om hur jag gör och vad jag brukar tänka på när jag är ute och springer med min hund.

För det första så har jag lärt mig att gå en liten sväng innan jag börjar springa med honom så att han får göra eventuella behov, så att vi slipper stanna och göra det när vi väl springer. Sen så har jag alltid sele på honom när vi springer det är för att jag inte vill att det ska dra så i halsen på honom för att då blir det så pass mycket jobbigare för hunden och jag tycker inte det är snällt mot hunden heller. Jag använder mig utav en dragsele. Som sagt går jag en liten sväng innan vi börjar springa och då har jag honom i halsbandet men precis innan vi börjar springa så byter jag från halsband till sele, och då rycker jag lite lätt i kopplet så att han känner att han är i sele och inte i koppel längre. 

När vi väl börjar springa så säger jag "spring" till honom och då vet han vad som gäller. Men man får ha tålamod för precis som allt man ska lära en hund så tar det lite tid innan han förstår själva kommandot "spring". Det är viktigt att tänka på vilket underlag man springer på det bästa är att man springer i ett motionsspår för där är det grus som är bra att springa på både för dig själv och för hunden. Det du absolut inte ska göra är att springa på asfalt. Sen är det viktigt att du håller koll på eventuella möten och om det skulle komma någon och springa om dig så att din hund inte flyger på någon annan. Så håll gärna hunden intill kanten bredvid dig så är det förhoppningsvis ingen fara. Vid hund möte är det ännu viktigare att ha koll på sin hund och kanske till och med saktar ner tempot när man springer, för jag känner andra och detta gäller även min egen hund att dom får in jaktinstinkten när man springer och vill gärna flyga på den där andra hunden som om det var den man jagade. Men det går självklart att lära hunden detta också att den ska låta bli andra hundar och min egen hund har blivit mycket bättre på detta så det gäller att vara lugn och ha tålamod. Det värsta du kan göra i dessa tillfällen är att bli uppstressad om du är lugn så blir din hund det med. 

Glöm inte att ta med godis! Varje gång din hund är duktig så berömmer du honom/henne! Lycka till! 

(Detta är vad jag gör och mina erfarenheter det är inte säkert att det blir så här för dig men det kan vara till hjälp om man inte vet vart man ska börja)

💜/Gibson&Brewitz
Likes

Comments

Hej! 

Alldeles strax börjar skolan och här kommer några snabba frukost/mellanmåls tips!

1. Kvarg och Bär/Frukt till detta kan jag rekommendera en macka (gärna fullkorn eller knäckebröd) för att man ska stå sig bättre under dagen
2. Blåbärsgröt 

Recept: 1dl havregryn

               2dl vatten

              1 nypa salt

              1dl frysta blåbär

Blanda ihop allt i en kastrull, koka upp och sedan koka på svag värme i ca 3 min.3. Bananpannkaka

Recept: 1 banan

               1 ägg

               2dl havregryn

Mixa ihop alla ingredienser till en tjock smet och stek dom precis som vanliga pannkakor. Ät dom sedan mad kvarg och bär eller frukt. 

Likes

Comments

Hej!

Idag var jag och Elin på esplanaden i Skövde och kikade lite i olika butiker. Det är så mycket rea nu när sommaren är på väg att ta slut, det enda tråkiga var att det är väldigt ur plockat. Det är mest sånna kläder som man inte vill ha, fel färg eller på tok fel storlek haha. Men vi hade trevligt och fick med oss några små fynd hem! När vi var på Elins Esplanad så kom vi på att vi har studentrabatt på "Wayne's Coffee" så vi lunchade där och det blev varsin Caesarsallad som var jättegod!

/Brewitz 💜

Likes

Comments

Hej!

Ja den här sommaren kan vi ju inte klaga på att vi inte fått någon värme i alla fall.
Jag har sommarjobbat hela denna varma vecka vilket har varit tråkigt för då har jag inte kunnat åka och bada på dagarna. Men några utav dessa eftermiddagar så har jag kommit iväg till sjön. Det har då blivit höjdpunkten på dan eftersom att jag trott att jag redan skulle varit dränkt av all den svett jag producerat under dan haha. Skämt åsido, men här kommer lite bilder från de eftermiddagar vid Vättern.

💖/Brewitz&Gibson
Likes

Comments

Hej!

Idag åkte jag in till stan och mötte upp Elin efter att hon slutat jobba. Sen gick vi runt i stan och kikade lite och så hitta de vi såklart litte smått och gott. Vi åt även på "Spice n rice"  vilket är en restaurang jag tipsar om! Om man gillar Thai eller kinamat. 

💜/Brewitz


En vanlig stilren marinblå V-ringad T-shirt från Åhlens för 49kr (rea)

Ett par slappa shorts från H&M för 99kr 

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag jobbat, och när jag kom hem så tänkte jag att jag skulle ta tag i och göra om min pall som jag köpte för en månad sedan. Som jag köpte för att måla vit. Det har jag alltså gjort nu och såhär blev resultatet!! 😄

Så allt jag gjorde var bara att köpa en pall på Netto för 29kr, ta fram sprayfärg (eller köpa om man inte har hemma) och bara spraya på färgen. Svårare än så behöver det inte vara!


Likes

Comments

Hej!

Jag älskar verkligen alla dessa sommarkvällar som man kan vara ute och bara va, som idag då jag och min lillasyster gick ut på ängen utanför vårat hus och tog lite bilder bara för att vi kan. Haha! 

💜BrewitzPå ängen kan man stå!

På ängen kan man hoppa!

På ängen kan man snurra!
Och snurra lite till haha!

Likes

Comments

Hej!

Jag tänkte eftersom att dom flesta andra lägger upp bilder på det dom köpt när dom varit iväg eller varit utomlands, så ska inte jag vara sämre jag än att jag också lägger upp bilder på det jag köpt även om det inte var så mycket. Men i alla fall!

💜BrewitzEn byxdress för 18,90 euro (ca 200kr)

En plånbok från Michael Kors (antagligen fake för jag köpte den på en marknad) 12,90euro (ca 120kr)

Två armband varav ett är till min kompis 4,90euro styck (ca 50kr/st)

Älskar is the så jag köpte med lite hem för dom säljer inte det på burk här där jag bor iaf 0,75euro styck (7,50kr/st)

Jag köpte lite lakrits i Tax free eftersom att jag ÄLSKAR lakrits för 49kr

Likes

Comments

Hej!

Som ni kanske märkt så har det inte kommit upp något inlägg på över en vecka och det är för att jag har varit på Kreta det veckan som varit. Vi var i en liten turistort som heter Agia Marina som var en mysig stad. På Kreta så solade och badade vi mest, jag tänker inte berätta så jättemycket om vad vi har gjorde för då kommer detta inlägg att väldigt långt så ni får ett par bilder som får tala för det vi gjorde (solade&badade haha)

💜BrewitzHär är jag på någon restaurang.

Här är jag när vi var nere vid havet och tittade på solnedgången.Hotellfrukost.Jag och min bror på stranden.

Jag och mina syskon i havet och badar.

Likes

Comments