På torsdag i nästa vecka är det dags för HockeyAllsvenskan att dra igång igen. Idag var det upptakt i Stockholm och här kommer några tankar, citat och till sist mitt tips om hur HockeyAllsvenskan slutar.

Det är många frågetecken som hopar sig inför starten av HockeyAllsvenskan och det är hög tid att belysa dem.

1. Är Djurgården redo att ta steget till SHL?
Ska man titta på försäsongen så ser det riktigt bra ut för Stockholms Stolthet. En riktig test återstår och det är hur man står sig mot svenskt motstånd och efter dubbelmötet med Brynäs vet vi lite mer om Djurgårdens status. Ser man till spelet i European Trophy har Djurgården fått ordning på defensiven i och med att defensivspecialisten Stefan Nyman kommit in i ledarstaben.

Med nyförvärven från Huddinge (Måns Krüger, Nicklas Heinerö och Mattias Sundberg), Mikael Ahlén och framförallt trion Steve Saviano, Joakim Eriksson och Sam Lofqvist ser Djurgården mycket starkare ut än förra året.

Har Michael Holmqvist gjort några fel överhuvudtaget på försäsongen?

Tony Zabel (bilden) och Djurgården har målbilden klar.
- Klubben kommer alltid ha samma målsättning och det är att komma tillbaka till SHL. Sedan om det är i år, nästa år eller något annat år får vi se. Man måste se till verkligheten och vi ser att vi måste bygga upp något över tid. Vi ska först och främst jobba med att utveckla de spelarna vi har så får vi se hur långt det räcker, säger Tony Zabel.

2. Ska Rögle bära favoritskapet?
Rögle är solklara favoriter hos Svenska Spel och bär favoritskapet hos de flesta inom media. Själv tror jag inte alls på att det kommer att fungera med Michael Nylander i truppen. Kommer han att hålla en hel säsong? Har Rögle spelarna som klarar att förvalta Nylader Sr:s passningar? Orkar sonen William leva upp till de förväntningar som Rögle satt på honom?
- Han är den största talangen som jag någonsin spelat med, säger NHL-hemvändaren Andreas Lilja om William Nylander.

Målvakten Brandon Maxwell har också haussats upp i media, han spelade senast i Milano i Italien.

Rögle kan råka ut för det samma som Djurgården gjorde förra året och risken är stor att de inte klarar att ta sig till Kvalserien nästa vår.

3. Hur länge klarar domarna att leva upp till de nya direktiven?
Det är inga nya regler inför säsongen, däremot har domarna fått direktiv att döma hårdare, med andra ord ingen nolltolerans, mot spelförstörade moment. De ska lägga fokus på att få bort hakningar, fasthållningar och framförallt slashingar. Tufft spel och tacklingar och ska vara en del av sporten meddelas från bland annat domarledningen och ligaledningen.

Personligen tror jag att bedömingsnivån sakta men säkert kommer att gå tillbaka till "det normala", det vill säga att ryggsäckar, hakningar och slashingar kommer det att blundas för - medan härliga tacklingar renderar matchstraff.

4. Vem får genombrottet 2013/2014?
Man gör det lätt för sig om man säger William Nylander. Tyvärr för William tror jag att slitningarna mellan Rögle och Modo samt upphaussningen av hans talang kommer att tynga honom. Han kommer nog att lyckas med karriären, men genombrottet kommer inte den här säsongen.

Marcus Sörensen i Djurgården slarvade bort en säsong när han gick till Skellefteå för att senare lånas ut till Borås för två säsonger sedan. Nu har han kommit i kapp med träningen och avslutade förra säsongen på ett bra sätt. Nu har han startat den här säsongen perfekt, vilket är frukten av en stenhård försäsongsträning.

5. Vilka blir det största fiaskot i HockeyAllsvenskan?
Timrå! De har tappat massor av spelare med rutin och tvingats banta ekonomiskt för att ens kunna ställa en trupp på is. Risken är överhängande att de sjunker som en sten och det kommer att ta tid innan satsningen tillbaka till SHL kan starta på riktigt. Timrå kommer att behöva några år av ekonomiskt stålbad innan man kan snegla uppåt i seriesystemet igen. Nu räddas Timrå av att det finns minst två lag som är sämre och de slipper kvala för att hålla sig kvar i HockeyAllsvenskan.

6. Vilka blir säsongens stora positiva överraskning?
Björklöven har värvat smart och tagit hem två Umeåfostrade stöttespelare i forwardeb Mats Lavander och Patrik Nevalainen. Även målvakten Adrew Raycroft och backen Per Hållberg är klassvärvningar för nykomlingarna.

7. Går något HockeyAllsvenskt lag upp till SHL nästa vår? 
Ja, jag tror att minst ett av lagen AIK eller Leksand kommer att få det riktigt svårt i Kvalserien.

8. Vilken tränare får sparken först?
Om jag ska gå efter mitt tips att Rögle missar Kvalserien skulle det vara dess tränare Daniel Tangnes, nu tror jag att klubben har stort förtroende för Tangnes och han sitter  rätt så säkert. Malmö har inte råd att sparka en tränare till så Mats Lusth och company kommer att sitta säkert hur det än går. Störst risk att få sparken har troligen Gunnar Leidborg i Troja, som har en tuff start och om man är utan seger en bit in i serien kommer silkessnöret att dras för Leidborg.

Citat från dagen:
- Det ska bli riktigt roligt att möta Björklöven i derby, säger Per Kenttä, sportchef och tränare i Asplöven.

- Hur långt har ni till Umeå, frågar moderatorn Per Forsberg från Viasat Hockey.

- Det är ju nästgårds, bara 40 mil, svarar Kenttä.

***
- Jag fattar inte att vi får behålla spelare år efter år. Vi har ett uteställe och vi samlas vid Ica Maxi, säger BIK Karlskogas kapten Martin Thelander.

- Super vi så super vi, tränar vi så tränar vi - det är rätt enkelt, säger Thelander.


Mitt tips

Direkt till Kvalserien

Västerås
Djurgården
Oskarshamn

Till playoff
Södertälje - till Kvalserien
Rögle
Malmö
Karlskoga

Kvar i HockeyAllsvenskan
Björklöven
Mora
Timrå
Almtuna
Troja

Till kval till HockeyAllsvenskan
Karlskrona
Asplöven

Kvalserien
1. Djurgården
2. Västerås
3. AIK
4. Oskarshamn
5. Leksand
6. Södertälje
 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För 17 dagar sedan spelades EM-finalen på Friends Arena i Solna utanför Stockholm. Då såg promenaden från Solna Station till arenan ut så här>>>

Nu ska jag tillbaka till Friends och frågan är om det ser likadant ut i dag eller om Solna stad har kommit någon vart.Containern är kvar utanför stationen. Skylten nedan har blivit något uppfräschad och riktad.


I övrigt är det mesta sig likt....


Bron och nya uppgången är långt från klara, vilket märktes efter matchen - då hade det förenklat något enormt för besökarna.Här är den enda positiva förändringen, vad nu det gör för nytta när biltrafiken är avstängd i området innan och efter match.

Likes

Comments


En alternativ TV-gala med det inte helt smickrande namnet "Skämskudden" har fötts. Nu undrar vi om de nominerade kommer att komma till galan?

Svenska folket har under en halvårsperiod fått nominera de program och tv-personligheter de ansett varit sämst under 2012/2013 och resultatet presenteras idag.

SVT är den kanal som fått flest nomineringar, med 10 stycken. TV4 fick 9 nomineringar och TV3 6 stycken. Det program som nominerades flest gånger är Uppdrag Granskning, som ensam drog in 3 nomineringar.

- SVT har som vanligt gjort en hel del bra saker, men också anmärkningsvärt mycket risig tv i år. Det förvånar mig inte att de fått så pass många nomineringar, säger Martin Soneby, galans grundare och konferencier i ett pressmeddelande.

På galan kommer bland annat Soran Ismail, Magnus Betnér, Josefin Johansson, Ola Söderholm och Emma Knyckare att dela ut priser. Galan äger rum 29 augusti på Kolingsborg i Stockholm.

De nominerade är:

Programledare
Martin Timell (Sveriges knäppaste klipp, Äntligen Hemma, TV4)
Danny Saucedo (Melodifestivalen, SVT)
Malou von Sivers (Efter tio, TV4)

Livsstil
Det okända (Nordisk Film & TV, Sjuan)
69 saker du vill veta om sex (STO-CPH, TV3)
Lyxfällan (Meter TV, TV3)

Meltdown
Erik Saades HashtagMILF-insats (Eurovision Song Contest, SVT)
Charlotte Engelkes dansar Svansjön (Efter Tio, TV4)
Mackes kompis vill ringa åklagaren (Tunnelbanan, Kanal 5)

Underhållning
Hela Sveriges fredag (Nordisk Film & TV, SVT)
Sveriges roligaste klipp (Titan Television, TV4)
X-factor (FremantleMedia, TV4)

Fiktion
Fjällbackamorden (Tre Vänner, SVT)
Gustafsson 3 tr (Jarowskij, TV4)
Arne Dahl (Filmlance International, SVT)

Granskning
Uppdrag Granskning: Den goda viljan (SVT, SVT)
Uppdrag Granskning: Hotet inifrån  (SVT, SVT)
Uppdrag Granskning: Barnfattigdomen (SVT, SVT)

Direktsända program
Debatt (SVT, SVT)
Fotbollsgalan (OTW, TV4)
Humorgalan (Meter Television, TV4)

TV-personlighet
Alexander Nilsson (Kniven mot strupen, TV3)
Erik Saade (Eurovision Song Contest, SVT)
Per Moberg (Sveriges Mästerkock, TV4)

Reality/Dokusåpa
Kändishoppet (Nordisk Film, TV3)
Tonårsbossen (Meter Television, TV3)
Top Model (Acne, TV3)

Biljetter>>>

Foto: Skämskudden.se

Likes

Comments


Christian "Fimpen" Eklund har startat kampanjen "En dag som Percy", där han och flera följare ironierar på den skånske byggherren Percy Nilson som tidigare i veckan gick till borrattack mot en glassbil.

Den före detta Djurgårdsspelaren Christian "Fimpen" Eklund startade kampanjen "En dag som Percy" och nu följer flera hans exempel.

Här hittar du kampanjen>>>

Här är "Fimpens" twitterkonto>>>

Foto: Tomas Hedlund och "Fimpen" Eklund - Montage


 

Likes

Comments


De tillhör gräddan av den svenska komikerkåren, nu gör Djurgårdspolarna Janne Westerlund och Jakob Öqvist gemensam sak och drar till med en Stand Up Djurgården Edition på komikerskeppet m/s Prinsessan Estelle i regi av Stockholm Comedy Club.

- Det kommer att bli en episk kväll där vi blandar högt och lågt. Vem vet, i stället för godisregn kanske vi kör ett päronregn från bomblådor, säger initiativtagaren Janne Westerlund till Breaking News.

Det gamla strävsamma paret Westerlund och Öqvist slog igenom för den breda publiken i SVT:s humorprogram Stockholm Live. Nu har urdjurgårdaren Janne Westerlund fått loss ett härligt gäng komiker där även Djurgårdskomikerna Svenne Brundin och Sanna Eklund kommer att roa besökarna.

Du blev extra känd i Djurgårdskretsar när du gjorde kampanjen ”Vart i Stockholm ligger Solna”. Vad kan man förvänta sig för påhopp den här gången?
- Framförallt kan det bli en och annan lektion i ägande för förvirrade fotbollssupportrarSödermalm.

Den 16 och 17 augusti klockan 20.00 smäller det och biljetter köper du här>>>

Många Djurgårdare känner nog till det här klippet från Stockholm Live med Westerlund och Öqvist:


Likes

Comments


Idag står Sverige, Stockholm (Solna), som värd för EM-finalen i damfotboll. Matchen spelas på den stora Nationalarenan Friends Arena i Stockholm, ja jag vet att den ligger i Solna - men det är inget som tyskar och norrmän bryr sig om. Nu har inte Solna Stad hängt med i svängarna, utan det är den här bilden besökarna kommer att ha på näthinnan när de kommer fram till Friends Arena.

Bilderna är från en vandring på 1 100 meter från Solna Station till Friends Arena. Det första som möter gästerna är en container som blockerar halva utgången från pendeltågsstationen.


Första skylten som talar om vart du ska för att komma fram.
Sen fortsätter vi.


Efter 200 meter möts vi av denna syn.Om den här bron hade varit klar hade besökarna sluppit 600 meters promenad ungefär.Efter ungefär 600 meter ser du för första gången Friends Arena.Det spelar ingen roll om du kommer från norr, söder eller väster så kommer du in mitt i ett stort byggområde. Från öster går det inte att komma för där ligger järnvägen i vägen.

Jag vill poängtera att det är ingen kritik mot vare sig EM-organisationen eller Svenska Fotbollförbundet, SvFF. Kritiken riktar sig mot Solna Stad som inte klarar att visa upp en städad fasad. Vi ska ha i åtanke hur många som är oroliga för hur Brasiliens infrastruktur kommer att se ut när VM för herrar spelas nästa år - samtidigt är detta bilden av Sverige!

Trots att jag försäkrat SvFF att kritiken inte har med dem att göra är de rädda för dessa bilder.

Samtliga bilder är ©Tomas Hedlund

Likes

Comments


Den trogne Feyenoordsupportern, Rooie Marck, var dödssjuk och hade en sista önskan - att få se sitt kära Feyenoord träna en sista gång. Rooies önskan gick i uppfyllelse när han fick bevittna lagets första träning för säsongen på hemmaarenan De Kuip.

Det inte Rooie, 54, visst var att Feyenoordsupportrarna planerat ett avsked värdigt en trogen supporter. De hyllade honom med ett mäktigt tifo, de sjöng bland annat You'll Never Walk Alone för honom.

Endast tre dagar efter att Rooie fått sin önskan uppfylld tog han sitt sista andetag och dog.

Se hela hyllningen till Rooie här:


Likes

Comments

Nu vill jag att alla som håller på Djurgårdens IF stannar upp en stund och tänker till om den här bilden.

Jag har läst diverse inlägg och kommentarer om bilden, mest från ängsliga Bajare, men också från skadeglada hifdif-råttor och Djurgårdare. Det är ingen rolig läsning.

Vad är problemet med bilden? Har du som storesyskon aldrig ställt upp på foton med de yngre? Har du som småsyskon aldrig stått där och poserat med beundrande blick till din stora förebild?

Det snackas om rivalitet, vilken rivalitet? 
Stockholms Stolthet Djurgården har elva SM-Guld i fotboll, spelar i Allsvenskan. Lillebror från Södermalm har ett guld och spelar än så länge i Superettan och de tvingas kolla nedåt i tabellen, snart är de i division ett.

Ha förståelse för att bilden togs.
När lillebror får hybris de luxe och försöker stjäla en tre miljarders arena från skattebetalarna och säger att den är deras. När Djurgården haft visningar för barnfamiljer har de attackerats. Det har placerats en bomb på arenan och rena hot har publicerats på sociala medier och hemsidor

Det är då föreningarna, arenaägaren och namnsponsorn tvingas ta till detta medel för att visa att det finns hopp för mänskligheten, för att visa för barnfamiljerna att det ska vara tryggt att gå på idrott. Ska verkligen rivaliteten mellan två lags supportrar få förstöra för hela idrottsrörelsen?

Det finns en oro som gnager mig
Något måste göras innan någon dör! Det är allas förbannade plikt att se till att jag får fel i frågan och att min oro slutar att gnaga mig.

Folkfester
Tänk istället vilka folkfester det kan bli, nu när Djurgården äntligen har en intim arena som tar cirka 30 000 åskådare. Gör flytten till Tele2 Arena till en orgie i folkfester!
 

Likes

Comments


Ikväll 20 juni går en svensk epok i graven. Systembolagets sista butik med försäljning över disk på Odengatan 92 i Stockholm stänger för gott klockan 19.00. I november öppnar Systembolaget en ny butik i samma lokal, men denna gång är det en självplocksbutik.

Systembolagets sista butik med betjäning över disk stänger den 20 juni. Butiken ligger på Odengatan 92. Om man räknar med föregångare till dagens Systembolag så har lokalerna på denna adress funnits i bolaget sedan 1937.

- Det är en epok som går i graven. Från och med nu är alla våra butiker av självbetjäningsmodell. Vi kan erbjuda ett bättre kundmöte i självbetjänings-butikerna. Både för de kunder som önskar botanisera själva, men framförallt för de kunder som önskar goda råd och passande dryckesrekommendationer, säger Mikael Wallteg vice vd/försäljningsdirektör på Systembolaget.

Butiken byggs nu om och öppnar i november som självbetjäningsbutik.

Fakta - Systembolagets butiker
• 1955 bildades Systembolaget och blev en rikstäckande butikskedja
• Den första självbetjäningsbutiken öppnade 1991, i Filipstad
• Systembolaget har idag totalt 422 butiker och 507 ombud 
• Systembolaget finns i alla Sveriges kommuner

 

Likes

Comments