Känner mig väldigt ny i dessa sammanhang med bloggar, men alltid lär man sig nagot nytt, so here we go! Detta kommer att bli spännande (dels för att datorn min inte har ett helt fungerande tangentbord...gissa vilken bokstav som ej samarbetar, jag utmanar er)

Iallafall sa kommer detta att vara en blogg som skapats genom att jag har valt att studera mediehistoria under höstterminen-16. Mediehistoria ja...vad är egentligen mediehistoria? Mina spontana tankar som kommer upp när jag hör detta ord är framför allt "propaganda". Inte bara propaganda i sig, utan snarare att media används för att föra fram budskap människor emellan. Om det sedan är den vardagliga kommunikationen eller om det är specifikt riktade budskap, likt propaganda, det är sak samma, allt är olika versioner av medier.

I dagens samhälle är allt uppbyggt mer eller mindre kring versioner av medier. Bara i den vardagliga kommunikationen använder sig den moderna människan av medier, ett exempel är mobiltelefonen. Idag är människan alltid kontaktbar, varsomhelst, närsomhelst och hur som helst...vi kan till och med ha kontakt med de som spenderar sin tid ute i rymden.

Mediehistoria är bakgrunden till det vi har idag, förklaringen till varför det ser ut som det gör idag gällande medier i samhället, nagot jag hoppas att denna kurs kan ge mig mer klarhet i.

Hur har vi lyckats komma dit vi är idag när allting egentligen bara har startat med drömmen om det omöjligt möjliga? Att alltid ha den man kommunicerar med nära...fast än sa langt borta. För att första sig själv, behöver man första sin historia helt enkelt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments