Första dagen på nya året! Vi är som vanligt i Ugglarp. Utan Anders den här gången men vi har det bra ändå ☺️

På väg åkte vi förbi Partille och hälsade på Gustav och hans familj. Jonathan var lite blyg första dagen men efter lunch andra dagen var han i full förd med att leka med Hugo och Signe. Vi avslutade vistelsen i parken Justin Bäver.

Nyårsafton var lugn. Lek i campingens park på förmiddagen och på eftermiddagen spelade vi spel och på kvällen såg vi Karlsson på taket. Jonathan somnade 21.45 och vi höll oss vakna till tolvslaget precis.

Idag var vi också i parken och tog vägen förbi stranden hem. Blåst!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tredje dagen in på det nya året, 2016. Jag får säga som jag gjorde vid den här tiden förra året. Jag börjar blogga igen.

Vi är i Ugglarp, hos svärfar. Japp så kan jag säga, då jag och Jonas gifte oss i somras.
Vi fick god nyårsmiddag, tre rätter.

Nu har vi precis gått en härlig vinterpromenad i solen. Strax under noll grader, lite blåsigt och små små puder av snö far omkring. Och alla tre dagar på det nya året har jag kommit upp över tio tusen steg. Så nöjd, med tanke på att under hösten har jag varit glad om jag kanske kommit upp till sju tusen...

Bra start på året!

Likes

Comments

Jag mår så bra! Vågen står på minus 9,5kg på fyra månader!
Jag fortsätter med mina lunchpromenader. 20 minuter varje dag på lunchen. Sticker in huvudet i personalrummet innan och frågar om nån ska med på promenad. Tre gånger har jag lyckats få med mig en kollega. Men det är skönt att få lämna jobbmiljön lite, och få frisk luft.

Jag cyklar också 30 min 2-3 gånger i veckan. Jag fotar ibland resultaten, och idag jämförde jag dagens mot för en månad sedan. Och det var skillnad!

Dom två översta är resultat efter 30 min, och dom två understa är efter två minuters vila. Skillnad på pulsen, och skillnad på kcal. Hurra!

Och träningskläderna som brukade sitta som korvskinn, är nu slappa.

Snart ska jag väl våga mig på en löprunda också! Tänkte göra det idag, men ångrade mig när det började regna. Det fick bli cykeln istället.

Fotar ofta när jag går mina lunchpromenader :)

Likes

Comments

Tisdag är ju vägdag. Har inte gått på två veckor pga sjukdom och jobb. Men nu var jag ju tvungen eftersom jag inte kan nästa vecka... Så jag var lite orolig för vikten, det har gått lite upp och ner med hur strikt jag varit, och nästan inte cyklat alls. Däremot har jag börjat med att gå en runda på lunchrasten om vädret tillåter. Hittills har jag bara gått två gånger, alltså en vana, tredje gången blir det tradition hihi! Det är skönt! Varför ska jag sitta inne i personalrummet och pilla på telefonen?

Tre månader i Viktväktarna har gett följande resultat:
Vikt -7kg
Midja -24,5 cm
Mage -15,5 cm
Byst -6,5 cm
Under byst -6 cm
Höfter -7,5 cm
Lår -2 cm
Överarm -3 cm

Hurra för mig!

Likes

Comments

Det känns så bra!

Midjan -21cm. Helt sjukt!

Vikten -5,5kg. Toppen!

Jag är lite arg på mig att jag inte tog nån ordentlig före-bild. Men jag var i alla fall så smart att jag väger mig i samma kläder. Så det här är väl det närmsta före jag kommer. 

Men nåt som är konstigt. Innan jag vägde in mig så vägde jag mig hemma. Det diffade på 1kg. Det är väl ok, men jag följer VV vågen. Men idag var vågen hemma 0,5kg mindre än VV. Det borde väl fortsätta vara 1kg skillnad...


Likes

Comments

Fick underbara blommor i fredags! Fick dom en dag tidigt för annars skulle det inte bli nån överraskning. Han är bäst min Jonas! Jag hade ju inte förväntat mig nåt, eftersom jag vet vad han tycker om sånna här dagar. Han älskar ju inte mig mer för att det råkar vara 14 februari.

Alla hjärtans dag firade vi med att hämta svärmor. Fortfarande strul med färdtjänsten, det är ju inte så kul att åka sex mil enkel väg... Det blir ju dyrt. Hur som helst.

Superfestlig middag, fiskpinnar och potatismos. Frozen yoghurt med hallonsmak och riven vit choklad till efterrätt.


Idag speglar desserten vår längtan efter sommar. Jordgubbar, kvarg och digestive i en falsk cheesecake.

​Idag speglar desserten vår längtan efter sommar. Jordgubbar, kvarg och digestive i en falsk cheesecake.

Likes

Comments

Kul att vakna i morse? Nej! Jonathan hade nån svårighet att andas. Trodde först han var täppt i näsan, men det var han inte. Det var liksom inte som det varit dom andra gångerna. Han fick medicin, och vi funderade på om vi skulle åka in eller inte. Så började han hosta. Riktigt skällande. Jag har undrat hur det skulle låta, när man läst om det på 1177. Men jag skojar inte, han lät som en skällande hund. Gällt som nån liten skällande hund. Vi ringde 1177 och dom tyckte vi kunde ringa närakuter i Handen vid 8 när dom öppnade. Så Jonas åkte till jobbet.
När klockan väl var 8 så var han ganska bra. Men jag ringde och dom tyckte jag skulle ringa vårdcentralen här i stället. Okej. Där sa dom att han absolut skulle träffa en läkare så vi fick tid klockan 11. Då hade han hunnit med att bli arg på traktorn som inte gjorde som han ville, och blev ju så upprörd och började hosta. Det var mörkt skällande nu, som nån stor hund. Skumt att det låter som hundskall, men jag förstår ju nu varför det heter skällande hosta...

Aja, det verkade vara nån form av kruppanfall. Vanligt hos förkylda pojkar i tvåårsåldern. Javisst, men Jonathan är inte förkyld. Så det var så konstigt att han fick ett anfall liksom från ingenstans. Annars hade vi varit lite mer "förberedda" eller vad man ska säga, eftersom han vid varje förkylning får hosta och liknande astmatiska besvär.

Det var inte kul att träffa läkaren. Jonathan har visst gjort det för mycket nu tycker jag. Stetoskopet var spännande så länge det inte användes på honom. Det spelade ingen roll att det var likadant som det i Halvans ambulans. Det var lite rossel. Sen fick vi vänta i väntrummet en stund innan provtagning. Stick i fingret, både Jonathan och nallen fick plåster. Tog tempen i örat, i ena örat 37,2 och i det andra örat 37,7. Intressant att det kan skilja sig så. Och syresättning eller och puls. Det tog ett tag innan det funkade för den grejen man satte på fingret var ju inte anpassad till så små barn. Sen fick vi vänta i väntrummet igen. Men det visade inget alls. Sänkan var under fem. Så vi skulle hem och vila. Skulle det bli värre igen under kvällen eller natten skulle vi åka in.


Nästa år hoppar vi över Vabruari...

Likes

Comments

Tisdag är vägningsdag. Vikten var väl inget att hurra över den här veckan. +0,2kg men dessutom mensvecka så det var väl okej ändå.

Minus på midjan i alla fall!


Likes

Comments

Vi vaknade upp till en massa snö! Härligt, eftersom allt vi fick förra veckan har regnat bort under onsdag och torsdag. Så efter frukost passade vi på att ta en promenad med pulkan så Jonathan får åka lite. Innan traktorn kommer för att ploga och sanda.
Väl ute upptäcker vi att det regnar, och det mesta bara är slask... Men det går bra att åka pulka. Det var bara dom stora gångvägarna som var sandade så vi kunde gå runt kvarteret i alla fall.
Blöta blev vi. Men Jonathan hade kul!
Lunchen intagen, Jonas åt ur kastrullen för att spara disk haha. Nu sover vi middag.

Likes

Comments

Då var det tisdag. Tisdag är vägningsdag. Det har inte känts bra alls den här veckan. Jag har använt alla propoints och hela veckobonusen. Aktivitetspointsen har jag iofs kvar. Det är ju bara fem visserligen, men det är ju 200g kvarg eller två bitar mörk choklad...
Men jag blev glad trots allt när jag vägde mig.
-0,5 kg! Totalt på sju veckor -4,4 kg. Och midjan är totalt -18cm.

Jag fick ju en typ stegräknare i julklapp. Den där aktivitetsarmbandet som var årets julklapp, fast jag fick den inte som armband utan jag knäpper den på byxorna. Och det ger ju lite motivation att gå några extra steg eller nån extra promenad.
Målet är ju 10 000 steg om dagen. Än har jag inte uppnått det, men det är ju bara ett mål och inte ett måste.


Likes

Comments