Utmattad, Väggen

Hur vet man att det inte bara är vanlig trötthet man drabbats av?

För några dagar sedan hade de ett bra avsnitt i Fråga Doktorn om just stress och utmattning. Om vi säger som så, så prickade jag in mej själv på allting, det är så sorgligt, men det är bara att inse fakta. Mera om hur jag hamnat där jag är idag i ett annat inlägg.

Det är naturligt att stressa, men det slutar vara naturligt och hälsosamt när återhämtningen blir för kort eller inget alls. Det är då väggen kommer emot snabbare än du hinner blinka.

Dessa är varningssignalerna du ska ta på allvar:

- Trötthet, när du sover och sover och sover och du inte blir piggare. Du sover 10 timmar nätterna igenom och du är fortfarande trött när du vaknar. En mental trötthet.
- Sömnsvårigheter, du har svårt att somna och att komma till ro. Vaknar mitt i natten och kan inte somna om.
- Social isolering, du börjar tacka nej till vänner som försöker få dej ut på en kaffe, du drar dej för att träffa dina vänner, du orkar inte helt enkelt vara social.
- Känslosam, du är argare än vanligt, du känner inte igen dej själv, du har kortare stubin med t.ex barnen.
- Minnesstörning, du kommer inte ihåg var du lägger saker, du kommer inte ihåg namn, vart du är på väg, vad du skulle göra när du kommer in i ett rum osv.
-Ytlig andning,
- Ljud och ljuskänslig, du reagerar på ljus och ljud som du tidigare inte haft några problem med.

Här var varningstecknen.


Likes

Comments

Utmattad, Väggen

Jag har länge tänkt på att jag borde starta en blogg. För flera år sedan hade jag en blogg, men då handlade det om graviditeten och första åren med ett litet barn.

Någonstans där kraschade mitt liv på något sätt, eller jag kraschade inte då ännu men jag startade hela branta backen uppför helt enkelt.

Det är ju tur man inte vet vad som ska hända en, skulle någon då sagt åt mej att om några år är du ensamstående mamma med två barn varannan vecka och att du sen också kommer krascha in i den berömda väggen, då skulle jag inte trott personen alls. Ett liv som verkar så perfekt och harmoniskt kan vara allt annat än det när det kommer till kritan.

Jag tänker nu att jag skulle kanske må bra av att skriva av mej, hur jag mår och hur jag hamnat hit. Kanske hjälper det någon och kanske någon vill dela med sej av sina historier och kanske vi också kan byta erfarenheter och peppa varandra.

I vilket fall så är du välkommen in hit till min kaotiska vardag och vägen till ett mindre stressigt liv, hur det då sen ska gå det vet jag inte ännu.


Likes

Comments