Webbteknik, ny kurs

NU är skolan igång. Ojojoj!

Vi hade distanslektion idag igen vilket jag börjar vänja mig vid, det är mysigt att sitta hemma och diskutera med klasskompisarna och läraren. Och sen få gå iväg för att tillaga lunchen, allt blir så bekvämt hehe.

Men nu är det igång på riktigt, jag har märkt det. Vi är tre veckor in i utbildningen och alla läxor börjar flyga till en från alla håll. Vi har ju två kurser nu samtidigt som är:

Marknadsföring & Affärsjuridik

Webbteknik

Ärligt så älskar jag dem båda, detta är så himla rätt utbildning för mig.
Jag är kär, kan man vara det i en utbildning? Haha jag är det i alla fall...


Ska berätta om det spännande vi gör nu, fortsätt läs!

Första dagen på kursen Webbteknik (som var för två dagar sen), fick vi lära oss lite grejer som är bra att veta. Grunderna till hemsidor och vad vi egentligen jobbar med.

Men vi ska inte koda med komplicerade tecken osv, nej vi kommer att lära oss Wordpress.

Vi har fått en läxa.

Under två veckor ska vi skriva ett dokument där vi förklarar vad vår hemsida ska handla om och vilket vårt domännamn är.

Det ska vara ett förklarande dokument, så vi ska veta varför vi gör hemsidan och även hur den ska se ut. Med layout, design, färger och vilka sidor som ska finnas med.

T.ex. "Kontakta mig" eller "Om mig". Kanske vill jag ha en sida som heter "Mina tips" eller något. Det är upp till mig, men vi ska i alla fall skriva det i ett dokument under dessa två veckor, och den 15 ska det lämnas in till läraren.

Förresten, han är från Alabama. Hur coolt!?

Våra föreläsningar är så otroligt lärorika och spännande, och ny information gör mig ännu mer nyfiken hela tiden. Men jag blir också helt slut av det.

Efter lektionerna är jag trött och segis, eftersom hjärnan är igång konstant när vi diskuterar - eller när jag försöker att förstå allt som sägs vid powerpointsen.

Det är många nya begrepp, förkortningar och förklaringar. Wow vad mycket information det finns...

Jag har velat lära mig Wordpress väldigt länge, då jag är intresserad av tekniska och digitala saker. Att lära mig Wordpress nu är guldvärt då jag håller på att bygga upp en hemsida i systemet, och vill få igång den så att jag kan bjuda på min idé.

Hemsidan är klar i mitt huvud och jag har syfte osv, men den ska bara fungera och jag vill samtidigt veta vad jag gör med den. När den väl är igång, menar jag.

Nej, jag kommer inte att bygga på min egen hemsida i skolan. Utan jag kommer att göra en helt ny som kommer att bli som min portfolio. En hemsida som handlar om mig och kan fungera lite som ett CV, där jag kan visa att jag är tillgänglig för jobb i framtiden.

Gymmet väntar på mig ändå och jag tänker inte svika det igen haha, för jag vet att jag hämtar ny energi när jag väl är där och tränar. Så det blir träning idag om 30 minuter ish!

kramiiiiiisss

Gillar

Kommentarer

Dontworrybelikeheidi
Dontworrybelikeheidi,

Kul med en utbildning som du verkligen trivs med, det är verkligen A och O för att man ska orka plugga 😃 <3

nouw.com/dontworrybelikeheidi
brandebymaddes
brandebymaddes,

Åh ja så sant! Det blir så enkelt att plugga nu när jag verkligen vill lära mig och älskar allt i skolan 😍 <3

nouw.com/brandebymaddes
celinelundqvists
celinelundqvists,

Det låter riktigt spännande faktiskt!

nouw.com/celinelundqvists
brandebymaddes
brandebymaddes,

Vad kul att du tycker det! Jag känner verkligen att jag längtar till varje lektion hehe <3

nouw.com/brandebymaddes