Projekt: Förändra samhället

Äntligen kan jag berätta om projektet! Nu har vi lite mer koll, keep reading...

Vi kom hem ganska precis efter att ha grillat hos mamma och ätit där, supermysigt. Alltid lika skönt att komma hem till henne och bli lite bortskämd, och även träffa mina söta vovvisar!

Först en fråga till er...

Tycker ni att alla ska få klä sig som de vill utan att bli påhoppade, sexuellt utnyttjade eller shameade?

________________________________

Vårt projekt

För er som inte läst mitt tidigare inlägg, så var det en tjej som gjorde ett inlägg på Facebook om något som jag tyckte var så viktigt och intressant. Jag har velat göra något viktigt och detta kändes bara så bra att hjälpa till med, så jag skrev till henne. Idag träffades vi för att planera och nu har vi koll på vad vi vill göra. Så nu ska vi starta igång ett projekt.

To do...

Tjejen med initiativet, Marre, kommer att måla tavlor av de kläder som tjejer har skickat till henne, som användes vid tillfället de blev sexuellt utnyttjade/våldtagna. Detta är för att visa hur kläderna INTE spelar någon roll.

Vi kommer att ha ett Instagramkonto där vi delar bilderna på tavlorna och även information om själva projektet, och vi kommer även att skapa en blogg för detta. Bloggen ska fokusera på att lyfta fram berättelserna från de som upplevt sexuellt ofredande och låta deras röster bli hörda/lästa. Just för att berätta DERAS känslor och att PRATA om detta.

Kläderna har inte, och ska inte ha något att göra med hur en annan människa utnyttjar ett tillfälle utan ett "ja". Det vill vi visa.

Vår tanke

Vi vill sprida detta och göra det stort! Så att det uppmärksammas av så många som möjligt och även av media om vi har den möjligheten och turen. Det är ett viktigt ämne som behöver lyftas och pratas om, för just nu är för många rädda för att träda fram eftersom ingen verkar bli fälld för det brott som de har gjort.

Tavlorna vill vi visa offentligt senare när alla har målats, för att låta det offentliga se vad som har hänt. Vi vill fånga samhällets uppmärksamhet och berätta hur gärna vi vill förändra och förbättra. Just nu är det inte tryggt eller bra för kvinnor, eftersom vi hela tiden är rädda att något kan hända. Både dag och natt.

Jag önskar ett samhälle när alla människor kan gå fritt och känna sig fria, utan att vara nervösa för vad som kan hända vid nästa steg de tar.

Engagemanget

Just nu har vi 50 st (WOW) som vill vara med och delta i projektet, och faktiskt har skickat bilder eller beskrivningar av sina kläder! Så otroligt, och vi vill ju ha fler med oss.

Vi har även folk som erbjudit hjälp i form av kontakter till sponsorer och att skapa/redigera film.

Varför?

Detta är ett viktigt ämne och känns så bra att jag får vara en del av det och kämpa för något viktigt i samhället. Jag står för att alla ska få vara sig själva i samhället utan att få hot eller kränkningar, och det är ett samhälle som jag önskar vi kunde ha. Om jag kan göra skillnad, så vill jag verkligen försöka att göra det på bästa möjliga sätt.

_________________

Vill ni vara med?

Känner ni att ni vill hjälpa till, oavsett om ni blivit utsatta eller inte, och kan bidra med något? Skriv till mig!
Här i meddelande, i kommentar eller på facebook: "Madde Ericsson".

Tillsammans kan vi förändra samhället - men då måste vi också försöka och hjälpas åt.

Gillar

Kommentarer

Tinadesu
Tinadesu,

Wow!! Grymt!!🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

nouw.com/tinadesu
brandebymaddes
brandebymaddes,
Så kul att du tycker det! Ska bli så spännande 🍀❤️
nouw.com/brandebymaddes
Ida,

Så himla viktigt projekt!! Ska bli intressant att följa 😃

idanilssonphoto.se
brandebymaddes
brandebymaddes,
Visst är det! Vad roligt att du tycker det 😃❤️
nouw.com/brandebymaddes
Dontworrybelikeheidi
Dontworrybelikeheidi,

Så himla bra initiativ ❤😊

nouw.com/dontworrybelikeheidi
brandebymaddes
brandebymaddes,
Åh tack fina du 🥰❤️
nouw.com/brandebymaddes
santonia
santonia,

Vilket underbart bra och viktigt projekt, heja dig!❤️

nouw.com/santonia
brandebymaddes
brandebymaddes,

Tack fiiina du! Vad glad jag blir för din fina kommentar och support ❤️

nouw.com/brandebymaddes