Otroligt dålig trend

Tänkte på en sak nu precis...

Ni vet hur människor ofta döljer när de mår dåligt, och svarar hur bra de mår när frågan ställs om deras mående?

Denna vardagsfråga:

"Hur är det?" eller "Hur mår du?"

Och svaret är ungefär ALLTID:

"Det är bra" eller "Jag mår bra"


Bianca var en otroligt bra förebild när hon lade upp denna ärliga story, så fint att visa sina känslor men hemskt att hon ska behöva göra det så för att kanske få stopp på hat.

Är det verkligen bra alltid? Och mår ni verkligen bra varje sekund av varje dag? Självklart inte, eftersom det är mänskligt att må lite sämre ibland.

Så varför blir det dolt så ofta och pratas aldrig om de lite sämre dagarna?

Om vi ska prata om normalt, så är det verkligen helt normalt att må olika under olika dagar. Alltså är det OKEJ att må lite sämre ibland, vilket är helt OKEJ att prata om också.

När vi inte pratar om det öppet så verkar det inte finnas. Detta innebär att andra människor tror sig förstå hur perfekt andras liv är, och därför vill de inte heller berätta om sina sämre dagar. Det blir som en ond cirkel och alla dras in i den, eftersom ingen vågar gå ur cirkeln och berätta om verkligheten.

Det tråkiga är att alla faktiskt vet om hur verkligheten egentligen ser ut, och att alla mår dåligt några dagar under året. Men ändå pratar ingen om sanningen och hjälper till att sprida det.

Hur tufft är det inte att stå ensam och prata om någon som knappt någon annan pratar om? Det blir så annorlunda och ensamt kanske? Så jag förstår varför det är enklare att smälta in, och följa med i det negativa hjulet... Men jag hoppas verkligen från hjärtat att detta ändras.

För då blir det enklare för alla att berätta sanningen istället, när hjulet är positivt och mestadels av människorna berättar om hur de verkligen mår. Då blir det enklare att haka på den trenden...

Gillar

Kommentarer

MissMinnea
MissMinnea,

Så otroligt bra skrivet, och verkligen ett viktigt inlägg och ett ämne som bör lyftas upp! För precis som du skriver så är det okey att må dåligt, allting är inte perfekt och det är okey! <3 Dessutom så ska jag säga att jag tycker det är mer intressant att läsa inlägg eller se storys som är äkta och inte "pimpade" för att verka perfekta!

nouw.com/missminnea
brandebymaddes
brandebymaddes,

Tack fina du!

Visst är det, man kaan ju inte må bra hela tiden. Helt omöjligt! Älskar också de inlägg som verkligen visar hur det är och är så äkta, genuina ❤️

nouw.com/brandebymaddes
beattriicee
beattriicee,

Som du verkligen säger det är OKEJ att inte alltid vara på topp. Och att visa det är bara bättre än att alltid säga det är bra, jag mår bra, så bra inlägg!!! ❤️

nouw.com/beattriicee
brandebymaddes
brandebymaddes,

Ellerhur! Så skönt att bara få vara... tack så jättemycket! ❤️

nouw.com/brandebymaddes
agnesmathilda
agnesmathilda,

Så viktigt inlägg ❤️ Det är dags att vi börjar prata mer om detta ❤️

nouw.com/agnesmathilda
brandebymaddes
brandebymaddes,

Tack så mycket och ellerhur! ❤️ Jag vill bara att samhället ska starta igång och prata, lyfta det och agera därefter ❤️

nouw.com/brandebymaddes
Tinadesu
Tinadesu,

Mycket bra skrivet som alltid!🤗

nouw.com/tinadesu
brandebymaddes
brandebymaddes,

Tack fina du! ❤️

nouw.com/brandebymaddes
happyM
happyM,

Sååå bra skrivet och detta är såå otroligt viktigt, TACK för att du tar dig tiden att skriva och lyfta detta ❤️❤️ Stor kram

nouw.com/happym
brandebymaddes
brandebymaddes,

Tack såå mycket fina! Vad glad jag blir att det uppskattas, betyder så mycket ❤️❤️ Stor kram

nouw.com/brandebymaddes