Intervju med Emilie Linterius

Målet är att bygga en blogg som inspirerar och hjälper människor att tänka mer positivt, må bättre och våga prata mer om jobbiga saker. Genom att dela med mig av människors historier, egna tankar och tips kan fler relatera.

Därför har jag bestämt mig för att ställa frågor till människor och få dela med mig av deras tankar och idéer. Människorna som intervjuas är personer som inspirerar, pratar om viktiga ämnen och vill bidra till ett bättre samhälle.

Emilie Linterius är en person som har gått igenom väldigt mycket i sitt liv, samtidigt som hon har lärt känna sig själv mycket på senaste tiden. Med en tuff barndom fick hon tidigt stå på sig själv och hantera mycket, men som idag har blivit till positiva egenskaper. Emilie är en glad och fantastiskt härlig tjej, som har nära till skratt och ser på livet med massor av möjligheter. För mig är hon en inspiration till att våga göra det som man tror på, och våga fälla ut vingarna för att flyga vidare till den destination som kallar på en.

Ni kan följa Emilie Linterius på Instagram här, kontot innehåller fantastiskt fina bilder från resor och fina miljöer (och hennes söta hund):

https://www.instagram.com/emilielinterius/


"De senaste åren har jag bott i Kroatien där vi har jobbat med segling."
Emilie Linterius.

Emilie är 28 år och bor i Göteborg tillsammans med sin fästman. Anledningen till att de bor i Sverige för tillfället är hennes fästman som har gått in i väggen och återhämtar sig, annars bor de i Kroatien och jobbar med segling. Emilie var snabb på att flytta efter gymnasiet och ville direkt till större städer och nya platser i världen, då hon hittade Göteborg först för att sedan resa vidare mot Kroatien under senare år. Där hittade hon sin kärlek för segling och det härliga vädret, som inte tar plats i Sverige. Med på resan fick hennes fantastiska fästman åka, och idag jobbar och bor de tillsammans i Kroatien (i vanliga fall). De hoppas på att få leva ett spännande liv i varmare breddgrader i framtiden igen, med trevliga arbetsuppgifter som segling.

Emilie är även min halvsyster. (På bilden nedan ser ni mig, min bror och min syster)

Min fråga: Hur har det tuffaste i ditt liv påverkat dig?

"Hela min barndom var ganska tuff, med skilda föräldrar där jag hade det väldigt bra på ena sidan och inte alls bra på den andra. Men jag skulle inte ändra på det, då det har gjort mig till en person som inte tar åt mig av vad andra säger. Jag går alltid min egen väg och tror alltid det bästa om mig själv (om man får vara självgod). Jag vågade stå på egna ben tidigt vilket gjorde mig stark."

"Jag var otroligt blyg och rädd förr men idag är jag supersocial och är inte rädd för nya saker."

Min fråga var hur Emilie har blivit starkare idag, och vad som har hjälpt henne dit. Hon svarade att alla ställen som hon har fått möjligheten att resa till, har utvecklat henne till en mer social människa och mer framåt i sin personlighet. Hennes fästman, allt hon vågat testa utan att tänka två gånger och att sluta dricka alkohol har också öppnat upp en trevligare värld för henne. Hennes anledning till att sluta med alkohol var utan dåliga erfarenheter, det var istället ett positivt val för att komma närmare sig själv och att lära känna sig själv ännu mer. Hon har då lärt sig att ha roligt och hittat nya sidor hos sig själv. Emilie berättar även att hennes beslut om att hoppa på olika jobb i världen har lärt henne att vara mer framåt, att vara supersocial och inte alls vara rädd för nya saker.


Min fråga: Vad skulle du sagt till ditt unga jag om du fick chansen?

"Allt löser sig, framtiden kommer alltid se annorlunda ut jämfört med då-tiden."

"Så länge man håller hoppet uppe och håller sig någorlunda positiv så tar man sig igenom det."

Såhär hanterar Emilie en tung period och försöker att hålla sig positiv, då hon vet att det blir bättre någonstans längre fram. Hon menar att man kommer vara tacksam att man gick igenom det, då det ger så mycket erfarenhet och tankar.


Mina tankar

Personligen tycker jag det är så uppfriskande att höra Emilies djupa men ändå positiva svar. Efter allt som hon har gått igenom i sitt liv så måste det ha varit tufft att ta sig upp igen, men hon har verkligen hittat bra sätt för sig själv och tagit sig vidare i livet. Något fantastiskt har skapats för henne och hon har jobbat sig framåt i livet, och verkligen kastat sig ut i en ny värld. Den nya världen, bokstavligen de nya länderna, har gett henne så mycket och hon har hittat sitt positiva tänk.

Det är så fint att höra hur människor hanterar livet på olika sätt, och jag tycker att Emilie inspirerar galet mycket med att man kan bli framåt och våga mer från att inte våga ta steg fram mot människor. Livet kan verkligen förbättras och förändras om man önskar det, allt ni behöver göra är att följa era drömmar och våga veckla ut vingarna.

Gillar

Kommentarer