Anledningar att vara sig själv

Visst kan det vara jobbigt att vara sig själv i dagens samhälle och värld, där alla påverkas för att gå samma håll?

Det är tufft att stå på sig och att vara sig själv, att visa sina åsikter öppet och att följa sina känslor/tankar. Så länge man inte sårar någon annan så är det HELT RÄTT att gå sin egen väg, den väg som man själv vill gå. Nu ska jag berätta varför...


Inlägget är ägnat till de som vill våga vara sig själva och stå för sin egen stil, att inte följa alla trender, åsikter från samhället - och för de som kämpar för att gå sin egen väg och möjligtvis inspirera andra!

(bilder från Pinterest)

Blir du glad av att höra från någon, hur du är cool för det du gjort?

Exempelvis om du har en speciell klädstil, en frisyr eller kanske din musiksmak? Om du skulle få en komplimang om dina skor, som är helt annorlunda från vad samhället visar och pratar om... skulle det kännas genuint i magen med en god känsla?

Då är det ju rätt, att stå för dina egna tankar och åsikter.

... Om någon skulle påpeka hur bra det var att du smälte in, eller "inte var för mycket", skulle du få en klump i magen då? Eller skulle du bli nöjd?
Jag skulle få en klump i magen för det skulle inte kännas rätt.
(Idag kom en kund in till butiken, en jättesöt tjej, som gav en komplimang för mitt hår (den bruna breda slingan som jag har i luggen). Hon tyckte det var otroligt snyggt, och började visa tips på liknande stilar som jag kunde göra till höst. JAG BLEV OTROLIGT GLAD. Genuint i magen, och uppskattade det otroligt mycket. Hon såg mig för vem jag var, och jag fick sådant mod att vara mig själv ännu mer. Verkligen!)

Att spela någon annan tar all energi från dig...

Hur länge ska du orka att låtsas vara någon annan, och kommer du klara det? Risken är att du blir utmattad och förlorar all din energi, för du får inget tillbaka. Du spenderar all din energi på att leka någon annan, som du egentligen inte står för. Dessutom, så kanske du tappar bort dig på vägen. Och till slut inte tycker om vem du ser i spegeln. Minns ni Mean Girls? När Cady tappar bort sig själv i allt spelande och låtsandes för Regina?
Hon förlorar vänner och en kille hon tycker om. Var försiktiga, var er själva <3

Vem är de att döma dig? Hur är de bättre?

Egentligen finns det ingen anledning för någon att döma någon annan, så varför händer det?

1. Avundsjuka från andra

2. Dåligt mående själv, någon måste trycka ner dig för att må bättre (känna sig bättre)
3. Rädsla hos andra för att bli oviktig och irrelevant

Så det är aldrig, ALDRIG, ditt fel. Om du INTE har varit elak, så är det absolut INTE ditt fel. Ta aldrig på dig det.

Ingen ska få döma dig, och om du inte tillåter eller accepterar det... Då händer det inte.
För att bli dömd så måste du ta åt dig och ta emot det, annars "studsar" det iväg - visst?

Tänk det som en pingisboll... Om någon kastar och du fångar den, så har du tagit emot det. Om någon kastar bollen på dig så, visst det kan göra ont, men den trillar bort från dig igen. För du tar inte emot den. Tillslut lär du dig att ducka för bollen eller att kanalisera smärtan till annat, för nu vet du hur den känns och kan välja att inte få ont av kastet. För du blir inte längre förvånad. Du är medveten, och väljer att ignorera pingisbollen.(bilder från Pinterst)

Lovar du att vara dig själv nu? Ser du, inga anledningar att vara någon annan?

Var den HÄFTIGA du som du är, jag stöttar dig och står vid din sida!!!

Gör det du vill, tusen kramar <3

Gillar

Kommentarer