• Blogkeen
  • Nouw

Jag har varit tyst ett tag.. ett långt tag! Jag känner och har kännt ett tag att jag kokar inombords, bubblar av känslor, svämmar över av känslor! Jag kvävs... jag drunknar och jag orkar inte hålla mig ovanför vattenytan längre! Idag och de sista dagarna.. eller veckan har varit rena mardrömmen som började med mycket känslor efter två psykologkontaktmöten följt av ryggskott som gjorde att jag kröp runt i mitt hem för att ens kunna ta mig fram! Sen dess.. förra fredagen har smärtan varit ett faktum, allt mina dagar handlat om, ännu mer begränsad som att de inte räcker med mitt psykiska dåliga mående eller utmattning eller vad de nu är om alla kan enas och komma framåt i hur jag ska få må bättre!
Sa jag att jag är less??! Så enormt less! Jag vill strunta i hela skiten, men det är inte alls jag, för jag ger inte upp!
Men när livet handlar om att överleva varje dag istället för att leva varje dag så orkar varken kropp eller hjärna tillslut! Kvällar och nätter är en enda ångestritual! Jag avskyr dom, avskyr att gråta i min ensamhet, avskyr att jag inte vet hur jag ska hantera allt, hur jag ska kunna må bra igen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har fått nog.. för länge sen! Jag lyckades vända de stora skepp som styrde i helt fel riktning. Jag var på banan och kunde äntligen se livet, möjligheterna och kände mig friskare och visste att ännu friskare skulle jg bli med tiden! Jag SKA bli frisk! Jag sk komma tillbaka. Mitt skepp blev till en liten jolle som kantrade för minsta lilla våg eller motstånd! Just nu simmar jag under vattenytan känns det som, oförmögen att få luft, oförmögen att bryta ytspänningen!
Jag vet HUR men ändå går de inte att ta sig till ytan och hoppa i båten igen! För jag har de där berget(sockret) fastanklat i mina fötter... precis som i detta senario medföljer en drös med följder som påverkar mig negativt, ångest, värk, dimmighet, nedstämdhet, panik, stress.... ja allt! Jag dras väldigt fort ner till botten! Jag är inte som de flesta av er där ute som kan ta en macka, lite gluten i något bröd, måltid eller liknande, jag är ingen sådan person som kan "unna" sig saker med socker, jag är ingen sån person som kan ta EN bulle och ta nya tag imon igen!!
Jag är sockerberoende! Många skrattar, många höjer på ögonbrynen och tänker att de där är hittepå! Men jag vill bara säga en sak, ni får gärna tro vad ni vill det är ok! Jag respekterar de, accepterar er alla precis som ni är, så även era val att äta 1-230 bullar eller vad ni vill.
Jag berber bara att respektera mig, sånna som mig. Den som sitter till höger om er i fikarummet på lunchen kanske lider i tysthet, ovetande om att den ens har problem, eller välmedveten omde men med en känsla av att ingen förstår för där sitter alla och fikar och säger glatt "men ta du EN bulle, de blir du inte tjock av! Bara EN bulle! Herregud, de går du av dig innan dagen är slut!"
Jag ber er alla tänka på att acceptera svaret som ges första gången, man orkar inte stå emot hur mycket som helst när drogen är ständigt närvarande och alla pushar en att ta lite, bara lite!
Personen infråga bär på en enorm storm av känslor och tankar att kämpa med för att hålla sig på banan, vissa dagar är värre än andra.
Den där lilla bulle eller kakan... är början på berget som tar kommandot över hela vadagen, över hela jaget!
Så snälla, respektera ett nej även i fika situationer🙏🏻❤. Lägg ingen värdering i de. De är kanske någon som vill dra ner på de, någon som tränar hårt inför sina mål, någon som kämpar mot ett beroende. Bara att ha de i åtanken gör skillnad.

Idag är en ickebra dag för mig! Jag föll rätt hårt! Jag har ont i huvudet, hjärtat rusar, känner mig trött, dimmig, humörsvängningar utan dess like. Känner ilska väldigt snabbt!

Detta är en bra lärdom för mig och de gör mig så säker på att jag gjort rätt val att inte äta socker och gluten för min hjärna och kropp tål de inte!
Nu ska jag bara kämpa mig dit, ovanför vattenytan!

#sockerberoende #sockerbomben
#sockerfritt

Likes

Comments

Dag 7 är kommen utan socker och gluten!
Inga sötningmedel heller för den delen som triggar sötsuget och förstör kroppen mer än vanligt socker många gånger!
Veckan har gått över förväntan och jag är så enormt glad för att jag tog beslutet, tog klivet att ändra min livsstil en gång för alla för att bli kvitt mitt beroende.

Jag har lärt mig mycket om mig själv på bara dessa sju dagar, jag ser klarare än innan och jag tar känsla för känsla, är i den och reflekterar istället för att aggera! Förr aggerade jag utifrån mina känslor för att bedöva dom och fly. Jag har för länge sedan kommit på att jag har de beteendet att jag hellre flyr saker som har med mig själv att göra. Men jag hade aldrig då kunnat förstå eller trott att det var så mycket mer än de stora som behövde förändras. De som låg mig närmst kunde jag inte se, förblindad av giftet/drogen som sa att förändring är gjord, fortsätt ät mig, du mår så mycket bättre då! Du uppnår lycka, lugn och luddighet! Perfekt! Vem behöver då bemöta känslor?
Denna veckan har jag i princip kommit upp i joggtempo med mat och tänk och tänk att detta var ju en baggis, dag 4 kom första farthindret. Ett läkarbesök och min värld rasar av en helt kompetensbefriadläkare utan empati och lyhördhet. Mitt vanliga jag skulle tagit till socker och tyck synd om mig tills ruset kommer och jag kan springa vidare. Denna gången stannade jag upp, kände in känslan, accepterade känslan, kände ilska, vrede, ledsamhet. Jag öppnade munnen och lät alltbara komma, allt på en och samma gång! Jag sa ifrån, lät allt riktas mot kärnan och inte fördröjt mot annat. Jag sa allt jag kände där och då! Efterdyningarna hängde i, hängerp i än idag... dag7😔. Men när tanken kommit om socker.. har jag kunnat tänka "Ok! Nu kom den tanken igen i samband med den känslan! Det är ok! Men jag ska inte aggera utifrån den!" Insett att valet är alltid mitt vad jag gör med känslor som uppstår! Jag kan inte alltid stura vad som ska dyka upp i mitt liv, saker händer, jobbiga episoder kommer, folk fikar, folk äter godis(de i min familj kommer göra de) jag kan inte ändra på hela världen men JAG kan ta kontrollen över vad jag gör med känslorna som uppstår vi de olika tillfällena! Tankens kraft är så mycket större och starkare än vi många gånger tror.
En dag i taget!🙏🏻
Ser framemot mer lärdom, visdom, klokhet och dagar att glädjas åt❤
#sockerfritt #sockerberoende #paleo #paleolifestyle #utmattningssyndrom #depression #psykiskohälsa

Likes

Comments

Dag 4!!!! Känns overkligt på något sätt. För mig har allt känts omöjligt och svårt. Själva starten är svårast och att ha focus på här och nu.
Minut för minut, timma för timma, dag för dag! Plötsligt är jag på dag 4 med paleo och en vardag utan socker och gluten🙏🏻🎉. Jag är så tacksam att jag tog mig orken att komma hit! Jag är stolt över mig själv som är en person som är nollad inom de där med kost och innehållsförteckningar! Jag har en vän som är heltfantastisk på de där som är till så stor hjälp, annars hade de varit påtok för tungt att klara av.
Att jag har så många helt underbara vänner runt om som stöttar och hejjar på är bara så underbart och välbehövligt.

Mitt sista läkarbesök kom tankar om att jag troligen fått fel "diagnos" fram😳 jag är inte då deprimerad, iallafall är det inte de som är största problemet utan jag är "utbränd". Många likheter i sjukdomsbilden men ngra stora skillnader också och främst i hur mitt tillfrisknande ska se ut, två helt skiljda vägar att gå.🤔 Idag ska jag till läkaren igen och se vad dom kan enas om! Om det är så så är det inte konstigt att läkemedlen jag fått inte ger den effekt dom önskar och jag skulle i princip skippa dom helt! Idag känns de som att de kan bli ett avgörande i mitt tillfrisknande, att plötsligt få komma framåt istället för att stå still eller gå bakåt! Jag hoppas på en bra läkare och bra besök. Vågar inte hoppas på något då min resa genom vården bara gett mig magsår och taskigt bemötande sista halvåret! Vågar inte lita på vården längre🙄. Vid ett annat tillfälle kanske jag skriver historien om de här för er. Rena parodin😬 och skräcken!

Igår åt jag avocadokräm till frukost, med ingefära och lime. Det var helt ok men främst kändes de så gott i kroppen!
Jag fick finbesök av en vän och vi skulle fika. Hon åt semla( och de kändes inte ett dugg svärt för mig att avstå) och jag hade gjort chokladbollar av dadlar, cashewnötter, solrosfrön, cocosflingor, cocosolja, vatten, cacao👌🏻😍. Ljuvliga!

Nu är det frukostdax här, få upp mina vilddjur och få iväg dom till skola och dagis, sen ska jag ut på min dagliga morgonrunda som jag fått som order från min samtalskontakt att jag måste göra varje dag för att tillfriskna, så det är inget att fundera på😊.

Ha en fin dag allihop där ute🌸

Likes

Comments

Likes

Comments

Söndagskväll, mycket tankar som är i omlopp just nu.
Jag har snubblat över en bok som jag tyckte verkade intressant då jag visste att socker och jag inte fungerar så bra ihop. Jag hade vid de tillfället insett att sockret hade makten i mellanåt.
Det jag inte visste och då vad att boken "sockebomben 3.0" var skriven om mig.. eller var de jag som skrivit den? Eller var den skriven utifrån mig🤔😳. Känslan av att läsa en text som förklarade mig själv, som så tydligt kunde sätta ord på allt kaos jag känner och upplever och som dessutom kunde förklara vad som hände i kroppen vid olika tillfällen.
Jag fick många "ahaupplevelser" och kände sorg över att ingen någonsin informerat mig om detta. Jag började leta fakta, höra mig för, tog hjälp av en kompis som är väldigt duktig med allt vad ämnen, kost att göra.
Imorgon börjar min resa mot tillfrisknande. Jag kommer att äta enligt paleo, ingen diet eller konstigt.
Bara mat utan socker och gluten!
Så taggad och redo för :detta!😃🎉

Likes

Comments

Då var det dax för mig att blogga igen hade jag tänkt. Jag har saker att ventilera och få ur mig, jag har saker att dela med mig om och upplysa om. Främsta anledningen är att jag alltid mått bra av att få skriva av mig, att jag kan läsa och på såvis bearbeta och även minnas.
Detta är en blogg om mig, mitt liv och allt som hör till utan vidare filter. Rakt och ärligt!
Vem är jag då?! Jo jag ären 32 årig 3 barnsmamma, fru, matte och viktigast Madelene, jag är jag! Jaget måste finnas som en stadig grund för att kunna bära och orka rodda titlar som mamma, fru och matte.
Jag går just nu igenom en svår depression. 2011 var första gången jagdrabbades av utmattningsdepression, därefter har de hänt en rad saker som inte gynnat mitt mående direkt. Tids nog kommer ni även kunna få läsa mer om dessa händelser.

Det finns fortfarande enorma brister och okunskaper inom vården vad de gäller psykisk ohälsa. Så även bland medmänniskor runt omkring oss. Jag stöter på de titt som tätt och de är mycket sårande många gånger. Med denna blogg vill jag kunna skapa förståelse, belysa, kunna starta tankeverksamheten hos folk, att iallafall kunna bemöta folk med större empati och förståelse.

Likes

Comments