På måndag hade FemSoc en bake sale p.g.a. att vi denna vecka organiserar "Gender Awarenes Week", pengarna gick oavkortat till Galway Rape Crisis Centre.

Reaktionerna som vissa av dessa bakverk fick var väldigt intressanta. Vissa tyckte det var äckligt, hemskt och osmakligt medan andra tyckte det var det roligaste de sätt på länge.

Det fanns även de som kritiserade vårt val av att sälja vaginaformade cupcakes då menar att man sätter sådan vikt på det biologiska könet. Jag förstår vad dessa personer menar MEN jag tycker att det är viktigt att vi tar bort tabun kring det kvinnliga könsorganet och detta var ett litet steg och försök till detta.

Jag är förövrigt jätteglad att jag har involverat mig i FemSoc (även om jag inte riktigt har så mycket tid till det som jag skulle vilja) det skulle vara fantastiskt om det skulle finna något liknande på ÅA (kanske något att ta i tu med i höst??)

Det som är så fint på NUIG är att de olika föreningarna har så mycket understöd och resurser. Det finns många många lokaler som de gratis får låna och till varje event understöds de med 50 euro. De får också hjälp med att marknadsföra sina event. Om man är fattig och hungrig kan man som NUIG student äta free pizza varje vardag på någon av de olika föreningarnas tillställningar. Jag försöker att utnyttja denna förmån så lite som möjligt.

​Nami nami(?)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Äntligen så var alla mid-term essays inlämnade. Har varit pest och pina att få dom gjorde samtidigt som jag varit lite sjuk. Men nu så kommer ett förhoppningsvis dunderkul veckoslut! Emma och Emilia kommer ju hit detta veckoslut och sen är det st. Paddy's!  

Det enda som oroar mig för tillfället är att tiden går så väldigt väldigt fort. Snart är det liksom slut. Hur mycket jag än saknar mina vänner där hemma så är jag långt ifrån redo att lämna härliga Galway. Universitet är så bra och människor är så väldigt engagerade. Det slog mig att jag nästa vecka måste börja arbeta på mina final essays redan nu för jag har så väldigt mycket inplanerat. Nu är det ju St. Paddy's snart, sen kommer min födelsedag strax och sen är det påsk (som kanske kommer tillbringas i Wien, det ni!)och sen kommer min kära mommo och mamma på besök och sen är redan deadlinen här. Men sen bär det av till BERLIN för reunion med Fanny och Malin!!! Jag har så länga velat åka till den staden och att få utforska den med två av mina favoritpersoner i hela världen känns som ni säkert förstår dunderbra. Och förhoppningsvis ger det mig motivation till att studera flitigt under study week för att sedan skriva mina tenter. Sen skall jag spendera en vecka här i Galway och säga hejdå till alla fina människor här. Uschnejfy vad hemskt det kommer bli. Men sedan bär det faktiskt av till TOSCANA om allt vill säg väl. Och sen kallar Finland och (förhoppningsvis) jobbjobbjobb. 

Så där hade ni min närmsta framtid presenterad. Det är verkligen det bästa som finns att ha resor inplanerade. Och om någon skulle undra varifrån jag hämtar pengarna till dessa resor så stavas svaret STUDIELÅN. 

Ursäkta för ett rörigt inlägg. Ha de gött.

Likes

Comments

Detta veckoslut hade jag besök av Mariko, som studerar i Cork detta läsår. Vi hade kort och gott väldigt roligt igår kväll. Idag åt vi full irish breakfast och såg irländarna slå engelsmännen i Rugby. Ganska bra fiilis på på puben om man så säger.

Tyvärr håller jag på och bli sjuk vilket är väldigt tråkigt då det är så mycket jag skulle vilja göra nästa vecka. Min nya franska housemate har lovat att han skall försöka lära mig klättra, vi skall kanske åka iväg och skida (dry slopes, men det skulle vara intressant och testa!) och så missade jag veckans kajaktimmar och det skulle vara synd att missa ännu mer!

Barselfie

Likes

Comments

Borde säkert börja med att be om ursäkt för att jag är världens sämsta på att blogga. Det är inte ens av lättja eller tidsbrist, jag hade helt enkelt glömt bort att min blogg existerade. Men nu ni, nu ska ni få en uppdatering!

Jul och nyår i Finland

Jag var som sagt hemma under jul och nyår. Riktigt angenämt. De bästa var mina fina vänner och mommo och moffa. Julmat är inte något som får min smaklökar att vattnas men en och annan skinkbit slank ändå ner. Julen firades hemmavid och nyår i goda vänner lag. Annat jag hann göra var att ta promenader i vackra snöiga Nagu och äta ännu mer mat i gott sällskap.

Jag skäms nu nr jag kollar igenom mina bilder. Mat och på mig själv.

Lite grejer hemifrån som jag tyckte världen behövde.

Tyskland

Efter att 2015 hade anlänt begav jag mig till Tyskland, mer bestämt Nürnberg men tog också en krok via München. Där spenderade jag en väldigt fin vecka. Mycket mat, lite shopping och två vackra städer.

Bästa frukostarna i hela mitt liv.


Prag

Så för ungefär två veckor sedan befann jag mig i Prag. Jösses Amalia sådan vacker stad! Billig mat, billig dryck, vacker arkitektur och långa nätter kan beskriva den resan.


Familjen på besök

Förra veckan kom mamma, pappa och mina två yngsta syrror på besök. Vi gjorde bl.a. en utfärd till vackra Connemara. Det var underligt och härligt att ha dem här. Jag låter bilderna tala för sig själva.


Kategori övrigt

Förutom resor och besök har ju nya kurser för länge sedan börjat och löftet om att studera aktivt brutits. Jag har varit på bal och druckit moijito. Också gått långa promenader, sprungit, simmat och gymmat, allt för att all mat jag tryckt i mig inte skall sätta allt för stora spår. Jag har också börjat med två nya aktiviteter. Kayaking och så har jag blivit medlem i styrelsen för Fem Soc. Jag deltog också i en demonstration för jämlikhet på NUIG.

Bilden till höger föreställer vyn från vårt köksfönster. Riktigt trevligt soliga mornar.


Så nu är ni uppdaterade! Skall försöka skriva mer ingående inlägg när jag har tid. Nu måste jag rusa, Erasmus partaj ikväll.

Ha de så bra! 

Likes

Comments

​Hejsan på er allihop! Som någon uppmärksam läsare kanske har märkt har jag inte skrivit ett enda inlägg på en månad. Under den tiden har jag hunnit skriva några tenter, sagt hejdå till flera vänner, firat två härliga julveckor i Finland och haft en underbar vecka i Tyskland. Bilder och mer pladder om detta skall jag nog få till stånd inom kort. Men hur som helst, det känns väldigt bra att vara back on track i Galway. 

Likes

Comments

Ni vet vänböckerna som var så otroligt populära i lågstadiet? De man skulle fylla i sin favoritårstid o.s.v., jag älskade verkligen att fylla i dem! Så nu tänker jag ta tillfället i akt att svara lite frågor och eftersom jag faktiskt inte har presenterat mig själv här för bloggen (kanske mest för att bloggen är till för vänner, bekanta och mamma ;)) så kan denna frågerunda fungera som det med. Jag googlade rätt och slätt "frågor till bloggen" och detta var den första träffen.

1. Hur gammal är du om fem år? 26

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Ingen...

3. Hur lång är du? 160 cm. En gång mättes jag till hela 160.5 ;)

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Hunger Games: Mockingjay part 1

5. Vem ringde du senast? Léa

6. Vem ringde dig senast? Léa är svaret igen

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Okay tell me when you start to get ready, I´ll do the same"

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Detta beror ju riktigt på vem det är till.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Ganska nyligen gifta!

10. När såg du senast din mamma? 3 månader och 18 dagar sedan.

11. Vilken ögonfärg har du? Grön.

12. När vaknade du i dag? 7.40

13. Vilken är din favoritjulsång? Fairytale of New York.

14. Vilken är din favoritplats? Bärö, ön där vi har vår sommastuga. Ingen tvekan om saken.

15. Vilken plats föredrar du minst? Tandläkaren. Ingen tvekan om detta svar heller. Eller ja i en ormgrop skulle vara rätt jobbigt.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Ingen som helst aning, Förhoppningsvis utomlands någonstans och jobbar med något som är utmanande och intressant.

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Morran.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Noelia. Hon kan få mig och skratta när som helst bara genom att vara sig själv!

19. Hur stor är din säng? 120 cm.

20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Hemma i Finland med shorts och t-skjorta. Här med mjukisbyxor, tröja och yllesockor.

22. Hur många kuddar har du i sängen? 2.

23. Hur många landskap har du bott i? Två.

24. Vilka städer har du bott i? Pargas stad, Åbo och Galway.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Mina superfula med charmiga innetossor jag har här i Galway är ganska så trevliga.

26. Är du social? Jag vill tro det.

27. Vilken är din favoritglass? En riktigt god vaniljmjukglass. Mums!

28. Vilken är din favoritefterrätt? Cheesecake eller chokladkaka. Eller pannacotta? Blåbärspaj? Eller bara jordgubbar??? Ni fattar.

29. Tycker du om kinamat? Jajamen!

30. Tycker du om kaffe? Nix. Jag har ganska så nyligen vant mig dricka te. Barnrumpa.

31. Vad dricker du till frukost? Vatten, vatten bara vanligt vatten.

32. Sover du på någon särskild sida? Njä.

33. Kan du spela poker? Jo!

34. Tycker du om att mysa/kela? Vem gör inte det?

35. Är du en beroendemänniska? Kanske lite.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej.

37. Vill du ha barn? Kanske.

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska. Å jag blir ju inte såld på torget med finskan i.a.f.

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej.

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet alla gånger om.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Resor.

42. Äger du dyrbara smycken? Smycken som är dyrbara för mig i.a.f.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Ser ju inte mycket på tv. Men handen på hjärtat så skulle det väl kunna vara Skavlan och På spåret. Hur många vuxenpoäng får jag inte nu?? Tv-serier och liknande ser jag via datorn.

44. Kan du rulla med tungan? Nej.

45. Vem är den roligaste människan du känner? En kombination av Cessi och Calle.

46. Sover du med gosedjur? Nej.

47. Vad har du för ringsignal? Foundations - Kate Nash.

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Mamma kan svara på det.

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Min tröja har röda ränder.

50. Flirtar du mycket? Haha, vilken fråga? Nej inte medvetet.

51. Kan du byta olja på bilen? Neeej.

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej.

53. Vilken var den senaste boken du läste? "Northern Ireland - the politics of war and peace"

54. Läser du dagstidningen? Jo.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.

56. Dansar du i bilen? Ibland.

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Radio x3m.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Något studierelaterat.

59. När var du i kyrkan senast? Bra fråga.

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Jag vet faktiskt inte. Kanske min modersmålslärare.

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? 5 dagar på Peace and Love.

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Noelia, hon hade lämnat mig ett supergulligt julkort.

63. Vad lyssnar du på just nu? Trädgården en fredag - Veronica Maggio

64. Har du varit med i tidningen? Jo.

65. Vad är det konstigaste du ätit? Ingen aning.

66. Vem såg dig naken senast? Antagligen Noelia :D

67. Vad är det för färg på din tandborste? Gredelin.

68. Hur imponerar man på dig? Humor och intelligens.

69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Malin, Cessi eller Fanny.

70. Har du någon piercing? Fyra hål i öronen.

71. Din största vinst? En blomma när jag var 9 år.

72. Favorit årstid? Våren. Sommaren är påkommande då.

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? FB, diverse nyhetssajter och kollar emailen.

74. Är du fåfäng? Försöker att inte vara det.

75. Ångrar du någonting du gjort? Vem gör inte det?

76. Hur gammal är din pappa? 60.

77. Vilket är ditt drömjobb? Journalist eller arbete inom någon internationell organisation.

78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Resa till massor av ställen! Hoppa fallskärm. Volontärarbeta.

79. Vad har du haft för husdjur? Gerbiler och kanin.

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? Jag lovar att fundera och svara på denna fråga senare.

81. Svär du ofta? Inte jätteofta men för mycket.

82. Finland när det är som bäst? Varm sommardag ute i skärgården.

83. Kan du åka slalom? Lite.

84. Vad har du ätit i dag? En väldigt underlig smörgås med skinka och keso. Man tager vad man haver.

85. Vad har du för utbildning? Nästa år blir jag förhoppningsvis politices kandidat.

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Lilltårna.

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Vilken trist fråga.

88. Vilken är din bästa egenskap? Att jag bryr mig. Omtänksam kan man väl säga.

89. Vilken är din sämsta egenskap? Blir ibland väldigt otrevlig då jag är stressad.

90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Finns så väldigt många! Men jag ser upp till Benazir Bhutto. Och jag köpte nyligen en memoarbok om Raoul Wallenberg så jag vill säga honom också.

91. Saknar du något? Såklart.

92. Är det viktigt att fira födelsedagar? Ja då.

93. Vad gör dig ledsen? Orättvisor. Ofta gällande kvinnors och minoriteters situation i världen.

94. Vad gör dig glad? Mina fina vänner, riktigt god varm kakao och mommos hundar.

95. Har du varit gift eller förlovad? Nej.

96. Vad ska du göra i helgen? Återse min familj och vänner i Finland!!

97. Vad är det knasigaste du gjort? Ingen aning.

98. Vad har du för laster? Choklad.

99. Vem är din förebild? Väldigt många starka personer, speciellt kvinnor. Malala Yousafzai t.ex.

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Fortsätta studera.

En bild från ett mulet Bärö, de sötaste hundarna i heeeeela världen och julkortet jag fick av Noelia.

Likes

Comments

Jag är ganska så stressad just nu. Två dagar kvar tills tisdag då jag skall skriva två tenter på samma dag. En tent om Nordirland och en annan om internationella relationer. Bägge ämnen är riktigt intressanta, men som de flesta som har studerat vet så kan det mest intressanta bli pest och pina när det är "måsta på" och ont om tid. Men jag skall klara det! Och som många gånger förut har jag lovat mig själv att skärpa mig till nästa termin. Får se hur det går med den saken.

Igår skrev jag en lista på alla julklappar som skall köpas. Det blev en hel del och till de flesta har jag faktiskt ingen aning om vad skall köpa. Men jag gillar faktiskt lite den här julklappsstressen. Jag älskar att köpa presenter. Läääängtar tills onsdag då jullovet är här och shoppingen skall göras!

Lite böcker som jag skall plöja igenom idag. Sötaste Noelia som reser hem inatt (bilden tog jag igår då hon prövade nyårs-outfits). Och en liten jämförelse mellan felicianska anteckningar och leanska. Har tänkt mången gång att mitt studerande skulle vara trevligare om jag hade vackrare handstil.

Likes

Comments

Dessa bilder är stulna från fina Sandrine, Frédérique och Céline.

Verkligen en LegenDerry resa! ;)

Likes

Comments

Om man är en lite yr resenär (vilket jag ju allt som oftast är) kan man vara helt lugn när man reser i Irland. Ibland räcker det med att man ser lite vilsen ut för att nån skall erbjuda en sin hjälp.

Under vår resa i Nordirland fick vi väldigt många prov på Irländsk vänlighet. Här kommer några exempel: Busschauffören på Giant's Causeway touren satte när sin själ i att få oss till Derry (den riktiga touren började och slutade i Belfast), ringde runt och fixade och trixade. Han var så söt när han redan hade återvänt in i bussen efter att ha hjälpt oss med våra väskor vid busshållplatsen kom tillbaka ut till oss för att önska en god jul och ett gott nytt år. En kvinna på tåget frågade om vi behövde hjälp att hitta till tåget och väntade tålmodigt på oss. I Derry hade vi ingenstans att lägga våra tunga väskor under dagen då vi skulle upptäcka staden men en man erbjöd oss ha våra väskor i en bar, han insisterade också på att ta en bild på oss när vi är bakom bardisken.

Och vad är det här för tråkig bussbild tänker ni? Jo det var nämligen så att när vi steg på bussen som skulle ta oss från Derrys tågstation till centrum frågade vi busschaffisen om vägen till vårt hostell (redan det skulle ta testat mången busschaufförs nerv i Finland) och istället för att förklara för oss ändrade han bussens skyltar till "Privat" efter att vi nått centrum och bussens ändstation och körde oss till hostellet. Kundservice när den är mer än bäst.

Jag älskar Irland.

Likes

Comments

För två veckor var jag som sagt i Nordirland. En väldig trevlig resa till ett vackert och intressant område som jag definitivt tänker besöka igen. Jag åkte med en holländare och två belgare. Bussresan tog fem timmar från Galway via Dublin till Belfast.

Belfast är en en stad som både känns otroligt mysig och cool (två adjektiv som kanske inte alltid används i samma mening) samtidigt som spåren av the Troubles finns runt hörnet. The Peace Line är också en ständig påminnelse om att konflikten inte är över.

Vi besökte Titanic-museet, ett väldigt satsat och imponerande museum. Vi besökte julmarknaden där vi strosade runt, åt godsaker och jag köpte mitt Belfast-armband (för er som inte visste, jag har sen min interrail 2013 köpt ett armband i varje stad jag besöker). Men det jag kommer bära med mig från Belfast var "the black taxi tour". Det var en tour i en taxibil och som guide hade vi en local som berättade på ett intressant och rörande sätt om händelserna under the Troubles. Han var själv katolik och född och uppvuxen i västra Belfast, med andra ord hade han upplevt oroligheterna på väldigt nära håll, bl.a. mist sin bror. Vi såg bl.a. the Peace Line, the murals och Bombay street (en gata som förstördes under the troubles).

Nästa dag åkte vid på en tour som tog oss till Carrick-a-rede hängbron, Giant's Causeway och en sväng via Bushmill's distillery. Giant's Causeway var ett av de mest spektakulära jag någonsin sett. Ni som gillar Game of Thrones borde verkligen ta er till Nordirland på en tour, så många häftiga inspelningsplatser

Vi sov också en natt i Derry. Där såg vi stan medan vi promenerade på stadsmuren. Derry/Londonderry (beroende på om du är unionist eller nationalist) är också känd som en av medelpunkterna under oroligheterna. Vi besökte deras Bloody Sunday museum beläget i katolska nationalistiska området.

Det var verkligen ett superveckoslut med så härliga flickor! Tyvärr är de alla bara här en termin. Tråkigt förvisso, men nu har jag en fin anledning att besöka Nederländerna och Belgien!

Finland representerades på julmarknaden!

Belfast Mona Lisa, siktar på dig var du en står.


Likes

Comments