Ikväll är det min sista natt här i Melbourne och imorgon bitti flyttar vi ut. Det känns både overkligt och lite sorgligt. Kommer ju sakna alla mysiga middagar och "Så mycket bättre-streamningar". Jag har också känt på hur det är att leva på minus på kontot - har ju ständig ångest över pengar vilket är jävligt synd när man vill njuta men vad fan.. Så är det. (Tack mamma och pappa för att ni finns <3)

Imorgon bitti åker jag alltså till Brisbane med 180 kr på kontot och ska möta upp Elin nr 3 och resa med henne i två veckor. På lucia flyger jag i 22 h i sträck (!!!!!) och jag som har förbenat svårt att sova på plan. Kan bli en mardröm. Och min trumhinna kan sprängas. Örat gjorde så ont att jag nästan började gråta när vi flög hem från Tasmanien, men jag hoppas på det bästa. Vad händer liksom när det sprängs? Är det farligt? Vet att det gör =(#)#¤)=% ont dock.

Så en glad, pirrig, stolt, lite ångestfylld, vemodig Elin säger: Hejdå, Melbourne. Tack för denna gången - jag kommer sakna dig!


Titta bara på alla fina hus :')

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är vi redan inne på slutet av november (iallafall nästan). Jag har hunnit med "Great Ocean Road" och Tasmanien så det känns väldigt bra. Vill ju passa på att göra så mycket som möjligt när jag är här. Vädret är lite ostabilt fortfarande, i förrgår var det 32 grader och stekhett och igår 16 och regn.

Nåja, nu har jag bokat flygbiljett till Brisbane den 30 november. Där ska jag möta upp en tredje Elin och vi ska resa lite längs östkusten och slutligen stanna en vecka i Sydney innan jag beger mig hem. Kommer alltså att resa hem den 13 eller 14 december. Och alltså, jag är SÅ redo för att komma hem. Men jag är ännu mer redo för två veckor av sol och bad.

(Förresten så fick jag tillbaka lite omdöme på mitt projektarbete - och lite stolt får man väl vara...)


Likes

Comments

Så, sista skoldagen i fredags med slutredovisning och hela köret, vilket kändes bra. Det är sjukt hur snabbt denna terminen har gått, kändes som att den var minst en månad kortare än där hemma. Och nu har jag sommarlov till 18 januari tror jag. Ingen är gladare än jag för det.

Om 10 dagar åker jag och fyra andra svenskar till Tasmanien och stannar i några dagar. Det sägs vara väldigt fin natur där, lite som Nya Zeeland. Vi hyr bil och jag slipper köra (fördel med att inte ha körkort). Sen ska jag och en annan svensk Elin nog åka längs östkusten i slutet på november. Byron bay, Barriärrevet och Whitsundays och sedan avslutar jag nog min tripp i Sydney. Kommer i så fall hem cirka den 17 december.

Puss på er där hemma, snart ses vi!!

Likes

Comments

Nu är det 9 dagar kvar till utställning. Jag orkar inte ens tjata om hur mycket jag har att göra. Så det ska jag inte. Men förra veckan avslutades grafisk design-kursen och jag fick distinction. Deras betyg ser ut såhär: F = fail, P = pass, C = credit, D = Distinction, HD = High Distinction. Vet inte vad motsvarande är hemma, men så länge jag får P så klarar jag mig ju. Har ju bara U eller G hemma ändå!

Nu på fredag avslutas skisskursen (här nedan är några skisser där vi får skissa fritt, 24 skisser som ska in på fredag) och då har jag bara min projektkurs kvar.. Save the worst for last. Kämpa Elin!


Likes

Comments

Hej! Vädret varierar en del här, idag var det regn och kallt. För några dagar sedan var det 35 grader (!!) och dagen efter 16.

Det är nu två veckor kvar tills jag slutar skolan helt. Det är ju faktiskt sjukt. Tills dess har jag, 1500 ord att skriva, ett prov att göra, 20 teckningar att rita, 35 bilder att scanna in, göra klart mina koppar (som är mitt projektarbete, och ja, det är inget mästerverk), göra en poster, och ha utställning. Gaah.

Likes

Comments

Hej igen, idag är det torsdag men för oss fredag kan man säga. Imorgon är public holiday för att det AFL grand final och då är alla lediga :) Skönt, men har SÅ mycket att göra. Här är förresten slutresultatet på min logga.

Likes

Comments

Såhär blev förresten min lilla vitlökslogga. Passar en matälskande och vitlöksälskande själ.

Likes

Comments

Jag ska ärligt säga att just nu mår jag inte som bäst. Det är mycket i skolan och mycket utanför. Men idag är det iallafall fredag, CSN, jag har slutat skolan och det är sol så det är ju alltid något. Slänger i mig lunch och ska ut och ligga i parken för att suga åt mig solljus som en typisk svensk person.

Den 29 oktober ska allt vara klart och vi har slututställning i skolan, så vi närmar oss slutet nu.. Läskigt men också väldigt skönt.

Här nedanför kommer en liten bildkavalkad på allt möjligt. Tack och hej ångestig tjej.

Luras inte av detta leende ansikte. Men saknar er - det gör jag!

Det blir mycket filmkvällar i sängen :)

Och goda veganska middagar!

Här är mitt klassrum där jag har både min projektkurs och "Industrial Design Drawing"

Och detta är en nattklubb som har varit ett mentalsjukhus en gång i tiden.. Man drack från sprutor och ja, när behöver man inte en sjukhussäng på toaletten liksom?

Likes

Comments

14 september redan och jag är inne på vecka 8 av 12 (de räknar veckor från terminsstart). Veckorna svishar förbi, men helgerna går fortare. Hela denna helgen har varit strålande. 24-27 grader och sol! Vi har legat i parken och solat, läst tidningar och druckit vin och i fredags firade jag och Elin värmen med drinkar på en "båt-bar" som serverade underbara drinkar - riktigt helglyx!

Nu har jag dock gått och blivit sjuk, förkyld med huvudvärk och halsont. Inte alls kul. Tur att jag är ledig på måndagar iallafall. Till något roligare, nästa lördag blir det "house warming party" i vår lägenhet där det tydligen verkar som att inbjudna köper med sig något "riktigt". Vi tänkte mest ha lite inflyttningsfest med plock och drinkar, men Australienare är ju sååå trevliga och snälla!


Likes

Comments

Skolan börjar igen denna veckan, rättare bestämt börjar jag om två och en halv timme, klockan 17:00. Men tills dess: Skissa vitlök. Är ju mitt inne i att designa min logga i grafisk design så det är en jäkla massa ritandes alltså. 30 sidor i grafisk design och 27 sidor i Industrial Design Drawing. Lite lagom jobbigt.


Likes

Comments