I dagens samhälle så finns det en brist, det kallas på att förbli frisk.

Kollade i metro och där stod det på löpsedeln att 190 000 unga barn och vuxna lider antingen av #deppression eller #ångest

Detta är gjort med en statistik mellan 2006 till 2016 och åldern som det mest hade ökat är barn och unga vuxna mellan 10 - 17 år det är lite hemskt ändå att samhället jag syftar mer än vad metro skrev om eller syftade på. Det är inte bara Föräldrarna men jag läger tyngdpunkten i Skolan.

Jag märker det allt mer på lärarna har inte tillräckligt energi för att kunna ha orken kvar då man ska föröska se sina elevers hela mående perspektiv. Dom blir allt mer belastade än någonsin och det fattas både lärare och special lärare idag till och med soecial team idag.

Vi pressat både kubik utrymme i klassrummen och så väl även lärarnas motivation för att kunna hålla sin ork kvar.

Antideppressiva är mer i våra hem och det finns mer än bara antideppressiva för att kunna få hjälp med.

Många läkare idag inom psykiatrin är förvisso hög belastning på, men jag anser personligen att man kan börja skriva ut FaR recept som det kallas (Fysiskt Aktivitet på recept). Det innebör att man har som recept att gå en promenad på 30 min som man rekomenderar minst 1 gång om dagen.

FaR recepten kan man även använda på specifika gym där man tränar på gymmet och mår till slut bara bättre.

Tänk lite så här, NU har det kommit fram att mellan 2006-2016 var det 10-17 åringar som som hade ökat med mer än 100% och är inte det lite märkligt??

Hur kommer det sig att just den kategorin ökat så markant utan att politikerna skulle vilja ens tänka att ändra skolorna så dom är mer balanserade med individiderna.

åldern mellan 18-24 var det endast 70% det ör lika illa om inte mer illa för dom ska ju helt enkelt ut i Arbete och fortsätta arbeta och så mår dom sämre.

Hm detta tyder mer på stressigt och man måste passa in hela tiden i detta samhälle. Jag är trött på allt som heter där du måste anpassa dig och ibland måste man bara lägga något backom sig själv men varje tickande sekund tickar och slår in i våra liv att du kan inte förbli den du är, anpassa dig nu eller få dålig relation på jobb eller vänner. ska man pusha in detta idag? va tycker ni??

Kan man inte se det att miljön vi skapat behöver en reform fär den är inte längre anpassbar både inom skolor men framförallt jobb amrknaden. Idag måste du nästan ha Körkort till allt även om du ska sitta bakom ett skrivbord och förbli därbakom.

 

Antideppressiva mediciner kom på 80 talet och det har gått cirka 30 år medans Frankrike eller USA ligger säkert med hästlängder framför våra tid ligger ju kvar på runt på 1975 anser jag med tanke på våra politikers styre.

Hoppas ni hänger på mitt budskap men tror att Sverige har tappat sin egna lilla gnista som har funnits i skolor och jobb marknaden idag så tävlar vi nästan med våra grann länder på duktiga alla är i skolor och även inon Arbetsmarknaden.

Hoppas man kan försöka göra en riktigt Stor Reform för det behöver vi. Snarast.

​kämpa för våra rättigheterna som ingen tar på allvar idag. Styrkan är inom våran kontroll.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

kan inte förstå hur lärarutbildningarna ska hjälpa elever i skolorna idag.

jag går i vuxen skola och dom har ju endast varit gymnasielärare men svårast blir när dom sitter kvar i gamla rutiner, då egentligen blir svårare att bryta deras mönster.

Ett micro möte kan vara kan vara som längst 5 min återkoppling mellan deras olika uppgifter nu när dom har både gymnasialelever kvar som är deras sista vår sedan arbete, och 5-6 vuxen, utbildade vuxna så kan dom inte ens avvara 5 min efter lunchen.

istället anser dom att det räcker 1 gång om dagen då snackar vi säkert mellan 30 till 1 timma men 5 min efter lunch går absolute inte.

va har hänt med skolan i dag? förvisso gick jag ut ur gymnasiet för 4 år sedan till sommaren men ändå.

va lär dom ut på högskolan idag att inte ha ett sammanhållande om man är 2 lärare och visst antal olika elever på 2 olika nivåer och dessutom i vuxen utbildningen är det även både press på att lära sig och samtidigt som det är olika nivåer i vuxens ålder.

Fine I get it det är varierande på snabbhet i vuxen livet också men är det inte ännu viktigare att ha sammanhållningen då?? att om alla är med ska man inte lugna sig tills alla är färdiga och sedan gå vidare??

aja jag är trött att hacka upp sig, blunda och gå vidare men trött blir man för skiten är kvar bland alla lärare oavsett hur många gånger det än förekommit.

​kämpa för våra rättigheterna som ingen tar på allvar idag. Styrkan är inom våran kontroll.

Likes

Comments

Politiker kan knappt inget om hur skolor ska formas rätt, enda dom tänker på är hur ska vi packa ihop alla klasser.

Dom förstår aldrig hur jobbigt och rörigt det kan vara för många med ADHD och större klasser, där man kan mätas med andra och inte så anpassat där skollagen säger helt något annat.

När jag växte upp med min diagnoser så va inte det rena dagisleken snarare rent helvete att fokusera eller ens försöka hålla humöret när man kom hem eller få tal gånger i skolan.

Början av 2000 - talet visste många va ADHD va men då hette det damp. Men Asperger visste ingen på början av 2000 - talet, så min skolgång va det verkliga provet på idotism bland våra då varande politiker.

Frågar man idag med någon som har samma diagnoser så får men endast höra, "det har inte ändrats någonting, ingen i skolan lyssnar vakren på oss föräldrar eller våra/vårat barn".

Dom blir ju lättare depprimerade samt även större risk för ångest.

Nu när jag är vuxen 25 år och går en utbildning som är riktad som vuxen utbildning då är många vuxna börjat inse hur tufft det är igen.

Framför allt jag pendlar 11 mil till min skola och jag får gå upp 4:30 då skolan börjar 8:15. För mig är detta en baggis eftersom inprincip har jag gått i Normal klass för mina skolor ansåg inte mina behov till max bara det dom kunde ha råd med.

Så idag tycker jag det är kämpigt men bäst av allt jag har vuxen skola där dom har mycket praktik, jag pluggar till fastighetsskötare och det är jätteskoj så jag ångrar ingenting, jag kommer även flytta nu i April.

Det blir kortare bit i April så det är suveränt och lättare pendlar tid för min del.

Hoppas att framtida politiker inte är helt hjärndöda för om dom inte kommer fram till vettigare politiskt mål så lär jag skriva ett brev hur tufft och rent helvete det är för oss.

kämpa vidare alla som har samma diagnoser för ni är starkare än vad ni själva kan tro.
Tro endast på er själva

​kämpa för våra rättigheterna som ingen tar på allvar idag. Styrkan är inom våran kontroll.

Likes

Comments

Detta inlägg är för absolut min bästa kompis,

Denna helgen var jag med min bästa kompis och vi har skrattat och haft det lugn och ro.

Kanske mindre på schemat än vad man kanske skulle ha haft, dock har vi haft det jätte roligt.

Jag hann fixa en IPhone 5S till han, även tog jag med ett chassi som han ska vara till hans data delar ska rådfråga vissa vänner.

Hänt mer denna helgen, kanske mycket större tillit till mig då han verkligen inser hur mycket en kompis betyder ganska stort.

På bilden så är det en glas diamant och betydelsen eller mottot är då,

"En vän är så ovärdeligt i pris, och diamant också när man har den i sin ägo"

Jag syftar ofta på hur hårt man ska välja sina vänner och man ska bli sedd inte bli behandlad illa för att få ha vänner.

Jag uppskattar min bästa kompis som en diamant, han är ovärderlig för mig, går verkligen inte ersätta någon annan.

Inte med mig heller, man har svårt att glömma mig när man väl har blivit min vän.

Hoppas att alla har fått en trevlig kväll kommer snart mer inlägg.

Hej så länge

#bff #hjälpandehand #streaming #life

​kämpa för våra rättigheterna som ingen tar på allvar idag. Styrkan är inom våran kontroll.

Likes

Comments

I vinter tider och mörker finns det alltid problem, stötte på ett rätt nyligen min ena polare bli så mobbad att han mår psykiskt dåligt.

Undrar jag själv var mobbad och har gjort dumma saker, men varför måste man trycka på en punkt så man nästan gråter av att tänka på, vilket helvete som kommer under tiden, hur en människa klara sådan smärta.

Jag står vid sidan och hjälper honom varje dag, frågar och stöttar honom i svåra perioder, jobbigaste är ju, han säger nog egentligen inte hur han mår till alla i familjen men han har den tilliten till mig.

Känner mig smickrad och glad men det måste gå till rätt person känner mitt egna samvete, får nog bara prata mer med honom när han och jag ses, skulle jag tro.

Vilket fall är att skydda dom som står er närmast jag gör det och fortsätt kämpa för eran Väns skulle så gjorde min bästa vän det och jag gör likadant.

Bra film till denna text vore "pay it forward" ruskigt bra film för den som vill hjälpa till i vänkretsen

​kämpa för våra rättigheterna som ingen tar på allvar idag. Styrkan är inom våran kontroll.
  • 14 Readers

Likes

Comments