Vad är våra mål?

Alldeles för höga krav

Att ha mål att sträva efter kan både vara frustrerande och roligt på samma gång. Många gånger sätter jag alldeles för höga mål på både mig och Bosse, samt alla andra omkring mig. Det resulterar ju i att jag oftast är trött och smått besviken på precis allt och alla. Tänker ofta att "Bosse och jag kommer vara bäst i valpkursen" eller när vi debuterar i Agility kommer vi vinna rubbet och tävla i SM och VM och bla bla bla. Ja jag drömmer mig bort väldigt ofta. Jag menar visst klart det vore roligt, MEN det är inte mina/våra mål!

Mål att skaffa hund och vara hundägare

Ett mål jag haft ganska länge är just att skaffa hund. En Border Collie som ska vara min trogna följeslagare/vapendragare och bästa vän. En hobby att träna och att utveckla mig själv med att ta mer ansvar och komma igång med träning för min egen del genom långa härliga promenader osv.

Nu har jag nått målet med att skaffa hund. Bosse. Men blev det som jag tänkt mig? Såklart det inte blev, men jag säger inte att det blev dåligt på något sätt alls. Utan jag hade ju föreställt mig att vi skulle gosa en massa tillsammans, träna från första dagarna han kom till oss och att jag skulle vara hans nummer 1. Men Bosse gillar bara att gosa på morgonen och han var inte ett dugg intresserad av att göra vad jag försökte lära honom de första två månaderna. Jag är heller inte nummer ett eller två, utan nummer tre.

Målet med att träna tillsammans

Vi tränar ju nästan varje dag med olika övningar. Målet är att Bosse ska få sin mentala stimulans som han behöver men också att ha en väluppfostrad hund!

Men det är klart att vi kommer att ställa upp i tävlingar så småningom MEN tycker Bosse inte det är kul kommer jag inte tvinga honom till något. Inte ens att valla om han tycker det är läskigt med får trotts att jag vet att en Border Collie för det mesta behöver vallningen för att må bra och inte skapa en massa OCD.


Sedan att det är roligt att träna tillsammans och roligt att se framsteg är också super roligt!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229