Header

Bosse går på dagis 3 dagar i veckan nu..

​Så då är det lugnt och skönt på kontoret. Härligt trött när vi kommer hem så allt är lugnt och stilla. Skönt ibland men mestadels skittråkigt.. Jag som är taggad till tänderna och vill ut och promenera, träna och lära en massa nytt.. Fungerar inte sådär superbra med en övertrött hund som bara vill lägga sig i soffan och sova..

I morgon är det inte dagis för herrn, så då passar jag på att boka stora hallen mellan 07 och 08. Carro kommer hänga på också och jag tror faktiskt att vi ska dra fram lite agility hinder att börja introducera honom för. Tänker två hopphinder (utan bom) och en tunnel.

Kommer bli sjukt spännande då detta blir som en första introduktion för honom, visst vi har promenerat och testat nått hinder på brukshundsklubben, men inget aktivt träningspass. Kanske jag kan be Carro att filma lite också :)

i morgon vid 10 tiden ska jag iväg på kundmöte så då känns det bra att lämna ifrån sig en trött valp!

Nu ska jag hämta Busen på dagis, hej hopp!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Var ingen höjdare tyckte Bosse

I morse vaknade jag upp som levande död, Bosse hade velat gå ut mitt i natten så då var det bara att göra det.

Så lite sådära stressad på morgon kvisten då jag hade bilbesiktning och en hel del att göra innan kundbesök, så slängde jag mig in i biltvätten på Cirkel K. Det var inte förrens Bosse satt i knät som jag insåg att han kanske tycker det är läskigt. Stackarn satt och skakade och körde in nosen i armhålan för att slippa se som där hemska borstarna slå mot rutorna..

Jag försökte att avdramatisera det hela med att klappa lite och att sjunga till radion, men jag tror inte det fungerade så bra. Till nästa gång så får jag nog tvätta bilen när Bosse inte är med..

​Idag är Bosse med på jobbet. vid lunch åker vi upp till Uppsala för kundbesök så flugan är med!

Likes

Comments

Idag blir det dubbla träningspass för Bosse, Onsdag idag och det betyder lydnadskurs ikväll men så länge orkade jag inte vänta, passade på att boka stora hallen mellan 07 och 08 och körde lite runda kon och fotgående. Det gick superbra! Försökte oss på att introducera slalom hindret också, även det gick fint även om polletten inte riktigt trillat ner än, men det blir att öva på det med. Aggerade även störning för Carro och Nexa när de tränade fotgående och fjärren.

Passet avslutades med den ultimata belöningen för båda hundarna, nämligen att få busa och jaga varandra i ca 15 minuter innan det var dags för oss att gå av planen och bege oss mot jobbet. Bosse är kontorshund idag.

Jag är lite kluven med fokus på träningen just nu, för jag vill väldigt gärna sätta igång med Agility. Samtidigt vill jag fokusera en hel del på lydnaden då jag tycker att det är en fantastisk grund att ha i alla lägen. Men han är en smart hund så han kanske klarar av att träna båda, fast kanske inte under samma träningspass? Aja nu har jag något att klura lite på! :)

Likes

Comments

Idag passade jag på att gå upp extra tidigt då jag känner mig fantastiskt utvilad efter helgen!!
Så jag och Bosse passade på att åka lite extra tidigt till ”dagis” för att träna lite i hallen innan. Dagisfröken var imponerad av engagemanget och nöjd över att få ta emot en trött Border collie.

Tränar en herre massa på runda konen och det börjar gå riktigt fint nu! Jag behöver bara visa att där är konen, jag vill att du rundar den.

Men jag måste jobba på att bli roligare så att jag får hans uppmärksamhet mer. Men samtidigt har jag inte allt för stora krav på honom då han inte ens hunnit bli 6 månader än.


Likes

Comments

Det har varit helt crazy på jobbet så har kommit därifrån lite senare denna vecka och väl hemma så har jag varit galet trött. Bosse har varit på dagis nästan varje dag också så han är helt färdig han med.

I Fredags var det halvdag och det firade jag med lunchträning med Carro och Anna. Båda med fina Shäfrar. Men vi bokade den stora hallen och försökte repetera fotgående och nya momentet från valpkursen, runda kon. Polletten trillade ner för oss båda och nu övar vi för fullt här inne i köket. Vi har även smugit in en träapport att kolla lite på och han verkar fatta att han ska ta den.

I helgen nu så har jag även försökt att träna utomhus med mindre lyckat resultat.. än verkar det vara lite för mycket störningar så som lukter och saker som rör på sig. Men jag lyckades få med mig kameran och knäppa några bilder på min prins <3


​Nu ska jag fortsätta min söndagsångest och alldeles snart gå en liten promenad med Jyckas :)

Likes

Comments

Ikväll var det sista gången på valpkursen, jag var ju sjukt taggad hela dagen och allt kändes bra, ända tills vi kom in i kurslokalen då Bosse bestämde sig för att hänga sig i kopplet och print skulle in till dagisdelen.
Kul att han gillar gå på dagis iallafall men svårt att bryta hans fokus.. inte blev det bättre sedan när fröken kommer in heller! Och sen var han ju tvungen att hälsa på alla andra, och sedan var alla andras leksaker mycket roligare och allt fokus var över allt förutom på matte som stod och hoppade och jonglerade med leksaker och godis.

Jag fick extrem lust att tacka för oss och bege mig hem igen men jag kämpade på och fick till några halvdana övningar på pallen.. men eftersom vi ändå stannade så fick vi med oss ett litet diplom hem! Bosses första diplom dessutom :D

Likes

Comments

Idag är Bosse med på kontoret då det är valpkurs ikväll! Tänkte att han skulle vara pigg då och hoppar dagis helt idag! Egentligen kanske han kunde ha varit där nu på förmiddagen då han är extremt taggad idag! Märkte det redan i bilen då vi var på väg till jobbet då han inte sov som han brukar utan skulle vara med och titta ut, nafsa i handen när jag växlar och smaka på sätet.

Nu under förmiddagen tänkte jag köra på passivitetsträning då han inte allt är passiv på kontoret utan oftast helt sjövild. Speciellt när chefen kommer för att prata om nått, blir han helt tokig (han älskar chefen).

Hoppas dagen går fort idag så att vi får gå på kursen!

Likes

Comments

Jag har ju inte presenterat mig själv än, så här kommer det!

Jag heter Rebecka, är 25 år och bor på Blidö utanför Norrtälje. Jag jobbar heltid med teknik. Pendlar ca 20 mil per dag till Täby där jag jobbar. Just nu håller jag och min sambo på att bygga ett hus och tills dess är klart hyr vi en liten lägenhet på ca 50 kvadrat ovanpå ett garage. Mycket saker på liten yta och 2 personer och 2 hundar.

Jag har väldigt många bollar i luften hela tiden och det är sällan jag sätter mig ner och slappar en hel kväll.. Jag är nämligen ordförande i en båtförening samt med i styrelsen för idrottsföreningen på ön. Jag är också engagerad i volontärarbete genom att chatta med tjejer med psykisk ohälsa. Utöver hundarna så är ett stort intresse även båtliv. Vi har totalt 3 båtar. En segelbåt (h-båt) och två motorbåtar (en segmo 21 och en smuggler).

Hundarna

Min första hund är egentligen inte min hund... Hon ägs av min pappa och jag fick såklart inte ta med henne när jag flyttade hemifrån.. Men Wilma är en Border collie blandis (2% teruven och 98% border collie) och hon är 12 år.

Eftersom jag hade tjatat och tjatat om att skaffa hund så blev jag ju såklart överlycklig när pappa äntligen gick med på det. Wilma och jag gick valpkurs tillsammans och massa andra kurser. Vi tränade en hel del Agility och blev faktiskt riktigt bra på det! Tävlade lite smått men eftersom jag inte hade bil och körkort då jag bara var 14-15 år då så fokuserade vi mest på träningen på klubben.

Idag är hon lite av en surkärring och har svårt att tolerera andra hundar och är inte riktigt den som busar så lätt. Har en väldigt stark egenvilja och efter nytillskottet Heidi så har även Wilma börjat ignorera oss andra och lever i sin egna lilla värld.

Heidi

Renrasig och reggad Border collie från upplands-väsby. Denna tös är inte heller min men hon är riktig rolig tjej och jag var med hela valpstadiet då jag var sjukskriven när pappa köpte henne.

Nu är hon 2 år och renodlad familjehund med lite extra motor. Pappa gick någon vallningskurs vid ett tillfälle och hon hann tända på fåren innan pappa beslutade sig för att detta har han inte tid med..

När Bosse blir lite äldre ska dessa 2 sötnosar få valpar tänkte jag.

Trolla

Med denna lilla Bruksshäfer vet jag helt ärligt inte vad jag tänkte på när jag och min dåvarande sambo skaffade henne. Jag hade precis tagit studenten och jobbat hela sommaren. När sommaren tog slut ville jag vara hemma ett tag och då passade det perfekt att ha en liten valp.

Sambon jag hade då jobbade dessutom som väktare och tänkte träna upp henne till väktarhund.

Men då bodde vi i en etta på 30 kvm i Danderyd. Jag kände inte till vart det fanns grönområden i närheten så jag åkte mestadels till Täby och ut i skogen. Vi kunde vara ute hela dagar i skogen och ändå levde hon rövare hela nätterna.

Men sambon fick sparken från väktarjobbet och jag började då jobba inom IT världen och tanken på att ha med sig hund till kontoret var ingen möjlighet. Det blev ombytta roller helt enkelt. Men han trivdes inte med att vara hemma och tillslut kom vi överens om att vi lämnar tillbaka Trolla till uppfödaren då våra liv inte gick ihop och hon krävde mer än vad vi kunde ge henne.

Straxt efter att vi lämnat tillbaka henne så flyttade även jag och den killen isär.

Nu har hon det dock bra uppe i Luleå av någon form av hemvärnshund.

Zigge

Zigge är en liten kille på 10 år. Detta är inte heller min hund utan det är min sambos hund. Han är en blandning av jack russel och chihuahua.

Zigge är en hund som man tycker om på en gång! Han har stor personlighet och älskar att vara knähund och gulla med. Dessutom ler han när han blir glad. Trotts sina 10 år så är han fortfarande lekfull och sprallig vilket är underbart roligt!

Han är med husse i grävskopan på dagarna och är inte rädd för nått (förrutom att åka båt).

Bosse

Min egentlige första helt egna hund. Jag har längtat otroligt mycket efter denna lilla filur. Jag tycker ju att detta med hundträning är fantastiskt roligt och en annan ras än Border collie var egentligen inte att tänka på. Fast när jag satt på blocket och scrollade efter hundar i säkert 6-7 månader innan jag hittade Bosse så var jag lite inne på att skaffa en golden retriver. Egentligen för att de ser så otroligt söta ut och för att de verkar ha ett fantastiskt lynne.

Men den 19 juni 2017 (på min födelsedag) hittade jag en annons på en kull border collies. Jag mejlade direkt och hade första tjing på vilken kille jag ville (med reservation till vilken uppfödaren ville ha kvar, som de inte riktigt hade bestämt sig än). Min första anblick föll inte på Bosse utan på en liten kille som hade mer symmetriska mönster. Fick svaret att det var just den kille dom lutade åt att ha kvar och att jag helst fick välja en annan. Då såg jag Bosse, lite sne bläs och hans vita ljumske. Då var valet klart för min del. Honom ska jag ha!

Veckorna tills semestern skulle börja och vi fick hämta hem min lilla plutt tog otroligt lång tid. Tröstande skickade uppfödaren lite bilder och videoklipp. Och så kom dagen då vi skulle åka och hämta honom! Förväntansfulla satt vi i bilen för att åka ända ner till Linköping. Han bodde på en sjukt söt liten gård med hästar och får och en hel drös med andra hundar och katter. Mamman och pappan var där och båda var goda vallare.

Han var väldigt liten och osäker resan upp och Zigge som var med ville han inte ens gå nära. När vi åkte över broskarvar ville han gräva ner sig i min famn för att det var så läskigt, men han blev aldrig åksjuk. Bil har han fått åka mycket under sin tid hos oss, eftersom vi pendlar en hel del och bor lite off så blir det helt enkelt bilen när man ska göra något. Men han verkar gilla bilen, han kliver gärna in själv och somnar så fort jag startar motorn.

Likes

Comments