Recensioner av favoriter!

Jag vill tipsa om Cherstin Juhlins böcker Anagram, Bryggan och Collage.
Cherstin har skrivit tre spänningsromaner som utspelar dig i Kristianstadsområdet och ner mot Österlen. Kul med den för mig lokala anknytningen i miljöer men faktiskt också i karaktärer i böckerna.
Romanerna är välskrivna med ett lättläst och flytande språk. Cherstin har ett förflutet som polis och det gör hennes huvudperson Annika och intrigerna trovärdiga. Förutom fallen som Annika och hennes kollegor löser följer vi Annika i hennes liv både på arbete och privat.
Jag har haft stort nöje av läsningen och längtar efter att del fyra ska komma - för den kommer väl?! A(nagram), B(ryggan) och C(ollage) .....D(.....)?

Kriminalinspektör Annika Vester får inte bara ett utan två mord i samma hus att lösa. Morden har kopplingar till 60-talet och Annika och hennes kollega får ett digert arbete. Vad är, om det finns något, sambandet mellan den medelålders kvinnan och hennes åldrige granne?
Annika inleder en nu relation med kollegan Peter efter flera års ensamliv och de stöttar varandra både privat och i arbetet.

Det har gått något år sedan förra boken och Annika och Rolf är etablerade särbos. Annika möter en kvinna, Cecilia, som blivit misshandlad, och Annika blir engagerad inte bara i brottet utan också i Cecilias privatliv. Åhus mest fotograferade träd får en roll i berättelsen, liksom Cecilias son Matti. Det fattas pusselbitar för att få helhet i fallet - vem har dem?

Denna bild tog jag i somras - samma som Cherstin tagit och använder till Bryggan. Cherstin har tagit alla bilder till sina omslag själv.
Åhus i mitt ❤️!

Denna gång får Annika Vester ett fall med kopplingar till konstnärer och vårt vackra Österlen.
Varför är tavlorna intressantare än offret för offrets sambo? Fallet har kopplingar bakåt i tiden.
Annika har en stor trygghet i sin relation med Rolf men också i barn och barnbarn och det behövs när hon drabbas av sjukdom och motgångar på arbetet.

Annika Vester är en sympatisk person och hon tillskrivs de utmaningar jag tror att flera kvinnor inom traditionellt ”typiskt manliga arbeten” kan utsättas för. Jag hoppas att utveckling går framåt och att kvinnor har lika stor chans till karriär som män.

Nu väntar jag som sagt på nästa bok - D!

Tack Cherstin för att jag fått läsa dina böcker!🙏🏻
Gå in på www.cherstinjuhlin.se och beställ - finns som bok och ljudbok.

Gillar

Kommentarer