Recension Alla älskade Helena

Recension Alla älskade Helena

Alla älskade Helena är en bok som utspelar sig med paralleller mellan åren 1998 och 2012.
Detta är KH Timm’s debutbok som kom 2016.

Solen gassar och det är en strålande sommar i Växjö detta år 2012, när denna pusseldeckare tar sin början. Alla har sitt att sköta och man rustar för midsommar. Därför tar några dagar innan anhöriga och vänner förstår att Helena Svahn har försvunnit. Hon är som uppslukad av jordens yta.

Polisen Pierre Hultman och hans team med de unga poliserna Sofia Hård och Mattias Fridlund kopplas in på fallet. De får en både tragisk och sorglig historia att nysta i. Pierre Hultman som driver ärendet är skarpsinnig, men har tappat inte bara livslusten efter hustruns bortgång, han har också tappat tempot – vilken tur han har unga kollegor som kan hjälpa honom med den moderna tekniken och som tar vid där han sviktar. Dock har de inte hans erfarenhet, men det gör att de kompletterar varandra. Tillsammans nystar de upp olika delar av Helenas historia och vad som hänt henne.

Parallellt med händelserna av Helenas försvinnande får vi en inblick i hennes liv 1998. Helena hette då Denise och var intagen på Sankt Sigfrids sjukhus. Hon har varit med om en tragisk olycka där hennes bror förolyckades och hon medicineras tungt för att lindra det trauma hon varit med om. Men är det enda anledningen? Förutom att Denise tillfrisknar, finns också en mörk sida med vistelsen på Sankt Sigfrids sjukhus. Vistelsen på Sankt Sigfrids sjukhus kommer att påverka inte bara Denise framtid, utan även flera andra personers. Och plötsligt sammanfogas deras öden på ett ohyggligt sätt.

Boken tecknar flera olika personer och olika relationsband som till en början är oklara, men som under berättelsen klarnar och delvis driver berättelsen framåt.

Alla älskade Helena är en bok som jag verkligen rekommenderar. Den är skriven med värme och har bitvis en humoristisk ton, utan att tappa allvaret. Detta är en bladvändare och man fångas av det tragiska försvinnandet, hur människors öden kan sammanflätas och hur olika relationer kan påverka agerande. Mycket läsvärd!
Nu ser jag fram mot att möta Pierre Hultman och hans team i KH Timm’s nästa bok Samvetets moraliska krav.

Utgiven av förlaget Visto.
Finns som inbunden, e-bok och ljudbok.

Tack för recensionsex!

🐭🐭🐭🐭/5


Tack för att jag fick läsa!

......i kuvertet fanns även Samvetets moraliska krav så snart får jag träffa polisen Pierre Hultman i hans arbete igen.

Gillar

Kommentarer