Recension - Livmodermakt

Livmodermakt av Erika Rockborn đŸ‘¶đŸ»

Martin Lindahl, 42 Ă„rig distriktslĂ€kare mitt i livet och med en stark barnlĂ€ngtan. Han Ă€r gift med Madeleine som Ă€r nĂ„gra Ă„r yngre och mitt i karriĂ€ren. Vad gĂ€ller barn gĂ„r de bĂ„da helt i otakt. đŸ‘¶đŸ»

Deras otakt i livet ger ocksĂ„ otakt i relationen och det har kanske inte börjat knarra utan mer tystnat och ta-för-givet-faktorn har stigit. Deras olika bakgrund, och ffa Madeleines relation till sin mor pĂ„verkar deras relation. Men Ă€ven om och nĂ€r de bör skaffa barn. đŸ‘¶đŸ»

Martin lÀngtar efter att bli pappa. Runt honom verkar alla ha barn. Han trÀffar dem pÄ jobbet, grannarnas barn, kompisar som skaffar barn.....

Under en mĂ„lningskurs trĂ€ffar han Lisette som stĂ„r modell för dem. Hon lever ett helt annorlunda liv Ă€n han och Ă€r ensamstĂ„ende med en liten flicka. Han blir helt betagen, ja förĂ€lskad. Eller Ă€r han förĂ€lskad i förĂ€lskelsen? I möjligheten att skaffa barn? đŸ‘¶đŸ»

Martin och Madeleine delar pĂ„ sig. Martin blir husvill och flyttar in till sin kompis Sebastian och hans regnbĂ„gsfamilj. De vĂ€ntar barn tillsammans och lever i ett typ av kollektiv, dĂ€r Martin fĂ„r ett gĂ€strum och blir en del av familjen. đŸ‘¶đŸ»

Martin och Madeleine försöker vid nĂ„gra tillfĂ€llen ta upp kontakten men bĂ„da Ă€r sĂ„rade och missförstĂ„nden och kommunikationen misslyckas flera gĂ„nger. Det gör att Martin först helt missar att Madeleine Ă€r gravid och sedan att hon fortsĂ€tter vara det. Men fnurror och knutar Ă€r till för att lösas och till slut reder de ut sitt förhĂ„llande och ser fram mot det kommande förĂ€ldraskapet. đŸ‘¶đŸ»

Martins krokiteckning av Lisette

Detta Ă€r Erika Rockborns debutroman och första delen i en triologi. En underbart varm feel-good. Erika Ă€r specialist i allmĂ€nmedicin och det mĂ€rks pĂ„ de klockrena beskrivningarna av arbetet pĂ„ en vĂ„rdcentral. (Jag Ă€r sjĂ€lv chef pĂ„ en vĂ„rdcentral och vĂ€l förtrogen med lĂ€karnas arbete och utmaningar) 
Jag gillar att boken tar ett manligt perspektiv i frĂ„gan gĂ€llande barn. Boken tar ocksĂ„ upp olika familjekonstellationer: hetero, homo, ensamstĂ„ende. Kommersiellt vs Ă„tervinning och hĂ„llbarhet. Makt. Makt att skaffa barn. Makt i förĂ€ldraskap. Social makt. đŸ‘¶đŸ»

Jag har haft mycket nöje att lĂ€sa Livmodermakt och ser mycket fram mot nĂ€sta del Modermakt som vĂ€ntar i bokhyllan. đŸ‘¶đŸ»

Tack Erika đŸ™đŸ»för recensionsex och för att jag fĂ„tt lĂ€sa din debutroman. đŸ‘¶đŸ»
Första utgĂ„van utgiven av Lindelöws bokförlag och nu har författaren bytt till Hoi. 


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229