Idag är allt är en väldigt fin historia om hur stor inverkan de små valen vi gör kan ha på våra liv och kärlek i motgång. Boken ör väldigt intressant att läsa eftersom att det berättas historier om inte bara huvudkaraktärerna utan också karaktärerna runt omkring. Boken blir då som en väv där varje tråd är en historia i boken.
Boken innehåller också många djupa tankar om livet skrivet på ett inte tråkigt sätt. Den innehåller också finurliga karaktärer och intressanta beskrivningar av New York och dess historia.
Jag rekommenderar boken till barn 14-17 år.

Natasha är en illegal invandrare från Jamaica i New York och ska utvisas ikväll då hon en än gång ska ryckas upp med rötterna och flyttas till ett nytt främmande ställe. Natasha vill stanna men hon vet att det är nästan omöjligt att hon kommer få det. Men hon tänker ändå försöka.
Daniel är påväg till det viktigaste mötet i hans liv och han vill inte ens gå dit. Han vill inte bli läkare utan poet. Men han vet att hans poetdröm troligen inte kommer att gå i uppfyllelse. Han vet också att om han går på intervjun kommer hans liv att fortsätta på det dåliga spår det vikit av till. Men han måste gå dit och han vet att han inte kommer kunna sätta sitt liv i en annan riktning än det just nu är på. Men han tänker ändå försöka.

Natasha tror inte på drömmar eller ödet eller äkta kärlek. Men Daniel känner att det inte var en slump att han träffade Natasha idag.

Men kan man övertyga någon som inte tror på kärlek?
Och kan ett förhållande som skapas på en dag verkligen hålla ett helt liv, om de dessutom bara har en dag tillsamans?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det här är på riktigt en underbar bok. När jag hade läst ut den så satt jag med tårar i ögonen. Inte för att den var sorglig utan att den var så fin och bra att jag bara ville gråta.
Boken är full av hur det är att leva. Det är verkligen som att författaren fått med så mycket av det viktiga och efteråt finns det inget mer att säga.
På riktigt boken innehåller många finurliga och djupa insikter men skrivna på ett sätt som är lätt att relatera till och skrivet med bra flyt.
Boken från 2008 bhar nyligen filmatiserats (Everything, everything) och har därför fått nytt liv igen.
Jag rekommenderar boken till 13 åringar och uppåt.
LÄS DEN jag menar alvar.

Maddy har läst fler böcker än du. Det spelar ingen roll hur många du har läst. Hon har läst fler. Det är för att är sjuk riktigt sjuk. Hon är allergisk mot allt och kan inte vistas ute. Dessutom måste allt som hon kommer i kontakt med henne eller luften hon andas först gå igenom en väldigt lång och krånglig process för att göra sig av med alla farliga bakterier från världen utanför. Maddys mamma har alltid tagit väl hand om henne men är livrädd att Maddy ska dö, det vet Maddy.
Maddy kommer aldrig kunna gå ut. Om hon gjorde det skulle hon få en allergisk reaktion och dö, därför läser hon om den istället. Själva tanken på att gå ut är skrämmande för Maddy. Hon vill inte börja hoppas på att hon ska kunna bli frisk och utforska värden utanför. Det skulle göra för ont, för att Maddy vet att det är omöjligt.
Maddys alla dagar är den andre lik tills en dag flyttar familjen i grannhuset.
Pojken i den nyinflyttade familjen heter Oliver och även om Maddy bara tycker att Olivers försök att imponera på henne är töntiga så har han på något sätt väckt en ny Maddy. En Maddy som tänker nya tankar. Farliga tankar som kommer att förändra saker som alltid varit detsamma. En Maddy som har nya känslor. Farliga känslor. Man kan ju inte bli kär i någon man ändå aldrig kommer att kunna röra eller gå ut med som alla andra par gör. Det går inte. De tillhör två olika världar som inte är menade att bli korsade. Eller är de?

Likes

Comments

Detta är en väldigt hjärtevärmande och fin bok som jag fick nys om av någon annan som läste den och rekommenderade den. Så jag lånade boken på biblioteket och kände mig först lite skeptiskt till om jag skulle gilla den eftersom att den gav känslan av att vara den typiska boken som ens mellanstadielärare tvingar hela klassen att läsa trots att den är urtråkig och urgammal (*host* Flugornas herre *host*). Men efter att jag själv läst den kan jag inte göra annat än att också rekommendera den. (Boken fortfarande lite urgammal (2003) men den är ändå verkligen värd att läsa.)
Jag måste också säga att huvudpersonen Christoffer är helt underbar. Han försöker alltid att göra sitt bästa trots att han har svårt att tolka vad andra menar samtidigt som allt bara kan gå fel ibland utan att han menar något illa.
Det är också väldigt intressant att se världen ur ett annat perspektiv.
Boken är väldigt saklig och har ett väldigt driv framåt i historien samtidigt som den man blir berörd av innehållet. Den ger också en väldigt upplyftande känsla efter att man har läst den och förmedlar budskapet att du kan göra vad som helst oavsett vem du är.
Förutom allt detta innehåller boken också mycket bilder och förklaringar som Christoffer gjort vilket gör den lättare att förstå.
Jag rekommenderar boken till både barn och vuxna eftersom att den ger en djupare förståelse för andra människor vilket är nyttigt oavsett ålder. Men barn under 9 år är nog lite för små.

Den här boken handlar om Christoffer som är 15 år och bor med sin pappa i ett litet samhälle i Storbritannien. Christoffer har en lindrig form av autism och har ibland svårt att tolka sin omgivning. Ändå vet exakt hur hans framtid ska se ut. Han ska göra gymnasieprovet i matte och fysik trots att han bara är 15, för att bevisa att han inte är dum. Sen ska han gå på ett fint universitet, tjäna massa pengar och skaffa en fru. Men hans absolut högsta dröm är att bli astronaut men han säger att den drömmen är mycket otrolig.
När Christoffer upptäcker att grannens hund ligger död på gräsmattan med en höggaffel igenom kroppen vet han att han måste ta reda på vem som gjorde det. På sitt eget sätt söker han systematiskt upp ledtråd efter ledtråd. Men sökandet efter mördaren på hunden leder Christoffer till nya gåtor. Gåtor som kommer att kullkasta hela hans tillvaro och sätta honom inför prövningar han aldrig trodde att han skulle möta. Dog hans mamma verkligen av en hjärtattack? Varför vill inte hans pappa att han ska fortsätta leta efter hundens mörare och vem kan han egentligen lita på?

Likes

Comments

Det här här är den tredje boken som den berömda Talkshow profilen Ellen DeGeneres gjort Boken är faktiskt förvånansvärt svår att få tag i på bibliotek. Själv köpte jag den på en bakluckeloppis i Stockholm i sommars. Jag såg den på en utlagd filt framför en av bakluckorna och tänkte ”Har hon skrivit en bok!? Det här börjar bli intressant. Den måste jag läsa.”
Boken är skriven på engelska och vad jag vet finns den inte översatt till svenska. Men för mig var engelskan inget hinder och jag tycker att den har ett språk som är lätt att förstå även om man inte är jättebra på engelska. Boken är som hennes Talkshow TheEllenShow fast i bokform och om du gillar den är jag säker på att du kommer tycka om boken också eftersom att den är skriven med samma roliga humor som genomsyrar TalkShowen.
Det är också en väldigt lätt och luftig bok som inte tar upp hela ens tankeverksamhet som vissa böcker gör. Det är skönt ibland. Boken är snarare väldigt underhållande och får en att må bra och skratta när man läser den. Seriously… I’m kidding är också den perfekta boken att ta med sig på en tråkig middagsbjudning till ens mammas kompis där man ändå bara skulle kollat på medan barnen i 6-årsåldern leker med lego. Den passar bra eftersom att man blir underhållen men fortfarande är vaken nog att svara på tilltal.

Boken handlar bland annat om Ellens liv men berättat ur ett humoristiskt perspektiv så att man inte riktigt vet vad som är sant eller inte. Men boken innehåller också riktigt kloka insikter man borde ta till sig skrivna på ett lättsamt och roligt sätt.
Den här boken är helt enkelt ett smörgåsbord med allt ifrån inslag med bilder det är meningen att man ska färglägga till texter om fördomar och tips på hur du blir bra på poker.
Om du någonsin har undrat vad som skulle hända om en världsberömd TalkShow hoast med hysterisk rolig humor och en bra känsla för att driva med sig själv skulle skriva en bok. Borde du definitivt definitivt kolla in den här boken!

Likes

Comments

Det här är den första boken i serien om Tom Gates som är en humoristisk och underhållande bok med mwycket bilder. Jag skulle rekommendera boken till barn 8-12 år ungefär. Äldre barn skulle nog tycka att den är lite barnslig (även om det aldrig är fel att tycka om en underhållande bok oavsett ålder)

Den här boken handlar om Tom Gates som börjar femman och måste utstå allt ifrån pinsamma föräldrar, asfula skolfoton till störiga klasskompisar.

Mitt i allt detta får han reda på att hans favoritband ska på turnering. ”Asbra!” tänker han. Bara det att han är för ung för att han ska få gå själv. Det betyder att han kanske måste ta med sig sin pinsamma pappa som säkert kommer att skämma ut honom så grovt att han aldrig mer kommer kunna visa sig utomhus. Dessutom är biljetterna superdyra! Hur ska det gå?

Likes

Comments